yes girl LOVES: Piparminttua turvotukseen

yes girl LOVES: Piparminttua turvotukseen

 

yes girlin keittiöstä, jos jostain löytyy mitä ihmeellisimpiä rohtoja. Teekaapistamme löytyy yhtä jos toista lajiketta, ja ehkäpä yleisin, joka päätyy teekuppiimme on piparminttutee. Etenkin isojen dinnereiden jälkeen vatsamme kiittää tästä.

 

Piparminttu on monivuotinen hienoarominen yrtti, joka on vesimintun ja vihermintun risteymä. Sitä viljellään paljon sekä Amerikassa että Euroopassa ja menestyy hyvin myös talven yli etelä-Suomessa. Teekaupoissa sitä sekoitetaan usein muihin yrtteihin kuten inkivääriin (yhdessä nämä kaksi ovat aika lyömätön kaksikko), mutta sitä saa myös sellaisenaan mm. meidän vakkariteekaupasta: Théhuoneesta.

Piparmintun maku on voimakas ja se peittää alleen muut maut. Siinä missä tavallinen minttu toimii hyvin ruokien seassa, piparminttu toimii loistavasti yksinään – ja yes girlit mielellään juo sitä teenä.

 

 

Piparmintun lehdistä tehdään myös eteerisiä öljyjä ja kasvin flavonoidit mm. lieventävät suolen kouristuksia. Tutkimusten mukaan siitä on apua myös ärtyvän suolen oireyhtymään. Tähän kuitenkin tarvitaan jo järeämpiä piparminttuaseita, eikä tee välttämättä auta yksinään.

 

Piparminttuteetä suosittelemme satunnaisiin vatsakipuihin ja ruuansulatusvaivojen hoitoon. Eli siis kyllä, juurikin pömppisturvotukseen ja kiusallisiin ilmavaivoihin.

Piparmintussa on myös rauhoittavia vaikutuksia. Mentoli lievittää kipuja ja kutinaa, sen viilentävien ominaisuuksien ansiosta. Jos kurkkua kutisee, niin piparmintusta voi olla siihenkin lieventävää apua.

 

 

Pro-tip: yes girlin teekaapista löytyy piparminttua sekä irto- että pussiteenä. Pusseja on helppo ottaa mukaan reissuihin, mutta koti-iltoina on ihanaa hauduttaa irtoteetä, joka on huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

 

Kuten kaikissa: muistakaa kohtuus. Piparmintun pitkäaikaista käyttöä ei suositella, vaikka terveellisestä päästä onkin!

 

Share:

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!