yes mami TIPS: 6 x parempi fengshui

yes mami TIPS: 6 x parempi fengshui

Näin äitienpäiväviikolla tulee muisteltua entistä enemmän oman äidin neuvoja ja oikeastaan myös oivallettua, miten paljon yhtäläisyyksiä sitä onkaan oman äidin kanssa. I’m becoming my mother -sanonta ei taida olla mikään läppä.

 

Jos jonkun asian oon äidiltä perinyt – tai inspiroitunut – on kiinnostus itämaisia perinteitä ja mystiikkaa kohtaan. Äitini on pienestä pitäen hieronut shiatsun avulla flunssan pois ja tänä päivänä edelleen muistuttaa fengshuista joka kerta, kun hän tulee luokseni kylään. 😀

 

Tänään jälkimmäisen vuoro, nimittäin mami-Mustosen vinkit parempaan fengshui’hin. Tänä keväänä ollaan oltu paljon kotona ja monilla on varmasti herännyt fiiliksiä kodin sisustamisen uudistamiseen tai ainakin tavaroiden uudelleen järjestämiseen.

Olemme täällä yes girlissä vuotuisesti puhuneet kevätdetoxista ja -siivouksesta, joten eipä mami-Mustosen vinkit voisi tulla parempaan aikaan.

 

Fengshui (kiin. 風水, fēngshuǐ, tuuli-vesi) on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi. Fengshuin päämääränä on luoda rakennettu ympäristö, joka edistää ihmisen hyvinvointia. Fengshuin peruskäsite on qi-elämänenergia, jonka vapaata virtaamista fengshuissa pyritään monin eri tavoin parantamaan. Muita keskeisiä periaatteita fengshuissa ovat esimerkiksi ilmansuuntien vaikutukset, ”viisi elementtiä”, jin ja jang sekä numeroiden ja mittojen merkitykset. (Lähde: Wikipedia)

 

Eli kun tavarat ovat aseteltu harmonisesti ja tasapainoisesti, hyvinvointi ja Qi virtaavat meidän luoksemme. Makes sense? Kyllä ainakin jokaiselle meistä yes girleistä vaikuttaa se esimerkiksi, onko tavarat niille tarkoitetuilla paikoilla ja onko meidän kodeissa tai työpaikoilla harmonista.

Fengshuissa otetaan myös huomioon ilmansuunnat, mutta tänään keskitytään basic-juttuihin, jotka ovat iskostuneet viimeisen 30-vuoden aikana tämän yes girlin päähän. Kiitos mami-Mustonen!

 

 

Kuivakukat

Niin kauniita kuin ovatkaan, kuivakukat ovat kuivia ja kuolleita, eikä näissä virtaa energiaa. Päinvastoin. Fengshui keskittyy virtaavaan ja puhtaaseen energiaan, jolloin “kuolleet” kasvit häiritsevät tätä. Kuivakukat keräävät myös pölyä, joka sekin häiritsee Qi:tä. Kuivahtaneet kukat ja kasvit joutaa bioroskiin aina mami-Mustosen tullessa kylään. 😀

Kaktukset ja piikikkäät esineet

Piikit, piikikkäät esineet ja terävät kulmat häiritsevät myös fengshuita ja virtaavaa energiaa. Fengshuin harjoittajat uskovat, että kaktukset tuovat epäonnea, kuten sairauksia, ahdistusta, stressiä ja menetyksiä. Piikkejä tai teräviä kulmia ei myöskään kannata asettaa kohtisuoraan ovea tai ikkunaa päin, sillä ne häiritsevät sisälle tulevaa Qi:tä.

Peilit

Peilien paikat omassa kodissa ovat kriittisiä, sillä energia heijastuu niistä ja voivat häiritä Qi:n virtaamista. Esimerkiksi suoraan ulko-ovea vastapäätä oleva peili heijastaa energian takaisin ulos, kun ovi käy. Lisäksi peilit makuuhuoneessa vaikuttavat negatiivisesti fengshui’hin ja sitä kautta nukkumiseen. Peilit voivat siis myös lisätä energiaa, joten valitse tarkoin paikat, jonne haluat asettaa peilit.

 

 

Sänky

Parempiin uniin fengshuin harjoittajat neuvovat sijoittamaan sängyn niin, että näet ovelle sängystä, muttei kuitenkaan niin, että ovi on kohtisuorassa sängystä. Nukkuessa jalat ovea päin voi tuoda levottomuutta ja tyytymättömyyttä omaa kotia kohtaan. Myös ovesta virtaava energia voi vaikuttaa yöuniin. Sänkyä ei myöskään suositella asetettavaksi samansuuntaisesti oven kanssa.

Ovet

Ovien paikkaa voi olla haastava vaihtaa (:D), mutta kaappien ja huoneiden ovet kannattaa fenghuilaisten mukaan pitää kiinni. Erityisesti nukkuessa huoneen ovet (myös kaappien) pidetään suljettuina, jotta hyvä Qi-energia ei virtaa ulos, eikä sisään pääse turhaa negatiivista energiaa.

Työpöytä

Työhuoneella pöydän suunta kannattaa asettaa niin, että istuessa näkee ovelle. Liiketoiminnan kannalta tämä on tärkeää, sillä silloin “toivotat tervetulleeksi” ovesta tulevat uudet mahdollisuudet. Kun istut selkä ovelle päin, käännät selän uusille mahdollisuuksille.

 

Taikauskoista? Yes, mutta sitä me yes girlit ollaan. Pyritään pienillä jutuilla tekemään arjesta ja elämisestä himpun verran mieluisampaa. Ja, jos rikkaudet alkaa tulemaan ovista ja ikkunoista, kun työpöydän laittaa oikeaan kohtaan huonetta, niin we’ll do it! Ei siitä ainakaan mitään haittaa voi olla. 😉

 

Kuvat: Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!