yes girlin #winteriscoming keittiövinkit

yes girlin #winteriscoming keittiövinkit

Winter is coming!

Vaikka me yes girlit olemmekin kesän lapsia, on syksy vuodenajoista silti se sielukkain. Tarjoa meille dinneri kynttilänvalossa, villasukat, teekupponen ja lämmin huppari, niin pysymme varmasti tyytyväisinä. Okei välillä teekupposen sijaan toivomme punaviinilasillista. EDIT: vaadimme.

Asia joka kuitenkin kalvaa meitä talvella on ehdottomasti pimeys, ja sen myötä väsymys. Tätä vastaan on hyvä aloittaa taistelu jo tässä vaiheessa, ja koska kelejä ei voida paremmiksi taikoa, fiksaamme muita osa-alueita elämästämme.

Seikka johon voimme vaikuttaa on ostoskorimme sisältö ruokakaupassa. Kesän uudet potut ja silli vaihtuvat hieman tuhdimpiin ja lämpimämpiin keitoksiin. Kroppamme suorastaan huutavat lämpimän ruuan perään. Tulemme varmasti jakamaan kaikki meidän lemppari kasvissosekeitto -ohjeet tässä syksyn ja talven mittaan. Anna meille viikko tai pari!

Listasimme alle asioita joihin olemme jo nyt syksyllä alkaneet kiinnittää huomiota, Petra Nycissä ja Kriselda Helsingissä.

 

 

KUUMAA KIITOS!

Eri ruoka-aineet ja ruokalajit tuottavat lämpöä kehoon eri tavoilla. Kehoa lämmittäviksi ruoka-aineiksi sanotaan sellaisia, jotka pyrkivät johtamaan energian kehon uloimpiin osiin samalla vilkastuttaen verenkiertoa, ja tuottaen enemmän lämpöä kehoon. Kiinalaisessa lääketieteessä ja ayurvedassa tavoitteena on tasapainoinen keho, joka tarkoittaa että ruokavaliotakin tulisi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kun kesällä on kuuma, tulisi ruuan olla viilentävää ja vastaavasti talvella lämmittävää. Ei siis ihme, että myös me yes girlit olemme talvella kuuman ruuan ystäviä! Salaatit alkavat jäädä taka-alalle ja tilalle tulee keittojen lisäksi makaronilaatikoita, pannukakkuja, munakkaita… anything hot!

 

MAUSTEITA PANNULLE!

Lisäämällä antioksidanttisia mausteita, kuten kanelia, kuminaa, kurkumaa, paprikaa ja inkivääriä ateriaasi, et pelkästään valmista maukkaampaa ruokaa vaan parannat myös immuunijärjestelmääsi. Rohkeasti mausteita kehiin siis! yes girl rakastaa talvisin myös valkosipulia!

 

MUISTA H2O

Veden riittävä juonti on meille monelle talvella haaste! Kun se ei tule vaistonvaraisesti, unohtuu asia turhan helposti. Muista kuitenkin että 2/3 ruumiistamme koostuu vedestä, ja sillä on tärkeä tehtävä verenpaineen säätelyssä, nivelten hyvinvoinnissa, ruoansulatuksen edistämisessä ja kehomme puhdistamisessa. Usein hedarikin johtuu liian vähäisestä veden juonnista. Kokeile kylmimpinä kuukausina lämmintä vettä sitruunalla, samalla puhdistat, lämmität ja nesteytät kehoasi!

 

KASVIPROTSKUJA!

Kun suosit kasviproteiinilähteitä kuten palkokasveja tai nyhtökauraa, autat vähentämään kehon keräämää rasvaa, parannat insuliinitasojasi ja vähennät mahdollisia kehon tulehduksia. Kasvikset joista saat runsaasti fytoestrogeeneja ovat talvella parhaita! Näitä ovat esimerkiksi parsakaali ja kaura, joten tässä taas yksi syy suosia joka aamuista kaurapuuroa.

 

KLOROFYLLIÄ!

Vihreät vihannekset ovat täynnä klorofylliä. Lisäämällä vihreää ruokavalioosi ​​autat elimistöäsi luonnollisesti puhdistamaan itseään, ja poistamaan epäpuhtauksia kuten raskasmetalleja. Pyri syömään enemmän pinaattia, kalaa, kaaleja, yrttejä tai testaa lisäravinteita, kuten nestemäistä klorofylliä ja spirulinaa. Nestemäiset klorofyllitipat ovat super käteviä myös reissussa!

 

 

RASVA ON A & O

Rasvahapot ylläpitävät solurakenteita. Löydät niitä parhaiten lohesta, kurpitsan siemenistä, avokadosta, pähkinöistä, oliiviöljystä, munista ja pellavan- sekä auringonkukansiemenistä. Omega 3 -ravintolisät ovat käytössämme talvisin, josta myös kyntemme ja hiuksemme kiittävät! Ihana snäkki muodostuu hummuksesta ja siemennäkkäristä. 

 

SESONKIRUOKAA

Sanomattakin on selvää, että talvellakin kannattaa seurata sesonkikalenteria kuin hai laivaa! Tällä hetkellä kantsii suosia omenia (johan kokeilit tätä yes girlin menestysreseptiä?), puolukoita, kurpitsaa ja päärynöitä! Sekä vatsa että lompakko kiittvätä!

 

SUPERFOOD KAHVIT

Kuppi tai kaksi kuumaa maistuvat takuuvarmasti talvella! Kotimainen Four Sigmatic on luonut superfood-kahviseoksia, joiden ainesosissa on laadukkaan kahvin lisäksi esimerkiksi adaptogeenjä kuten supersieniä sekä kurkumaa, mustapippuria ja muita mausteita, jotka lisäävät hyvinvointiamme ja suorituskykyä. Ensi kerralla kun mielesi tekee kahvia, testaa ravintorikas versio!

 

Ja vielä viimeiseksi muttei vähäisimmäksi:

 

AJATTELE ENNEN KUIN SYÖT

Alkaako mindfulness käsitteenä olla jo hieman ärsyttävä? Ehkä, mutta sitä voi ja kannattaa harjoittaa muuallakin kuin joogamatolla. Nälän lisäksi syömme muun muassa stressistä, väsymyksestä tai masentuneisuudesta johtuen. Ennen kuin aloitat ruokailun, mieti hetken ajan – kuinka paljon vettä olen juonut tänään? Onko tämä tarpeeksi? Kysyessäsi itseltäsi tällaisia yksinkertaisia kysymyksiä, voit välttyä syömästä asioita, jotka eivät ravitse sinua.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.