yes girlin uusi vieraskirjoittaja: Sara Adolfsen

yes girlin uusi vieraskirjoittaja: Sara Adolfsen

 

Hei,

olen Sara Adolfsen, kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin lähettiläs. Tahdon kertoa teille tarinani. Tässä olen minä vuonna 2012:

 

TODELLISUUS -> UUPUMUSTILA

Oireet:

 • Dg: IBS – ilmavaivat, vatsan turpoaminen, jatkuva ripuli
 • Dg: Hypotyreoosi
 • Kuiva iho ja lopulta todella vaikea ihottuma kädessä/ käsivarsissa joka levisi hieman kasvoihinkin
 • Nesteiden kertyminen ja turvotus
 • Unettomuus ja heräily
 • Yöhikoilu
 • Sydämen tykyttely öisin
 • Hormonaalinen epätasapainotila, kuukautiskierron häiriöt
 • Jatkuva väsymys
 • Alakuloisuus ja masentuneisuus
 • Vaikeus keskittyä, muistiongelmia ja oppiminen hidasta
 • Ruoka-aineyliherkkyydet
 • Keho ja mieli kaaoksessa
 • Pitkään jatkunut epätasapainotila kaikilla elämän osa-alueilla

Kuva ihottumasta, joka herätti joka öiseen kutinaan.

 

Olen aiemmin vaikuttanut terveydenhuoltoalalla 10 vuoden ajan terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana monissa eri tehtävissä nuorten, vanhusten ja aikuisväestön parissa. Uupuminen v. 2012 pakotti heräämään ja ottamaan ohjat omiin käsiin, sillä ymmärsin tuolloin, että tilani oli täysin itse aiheutettua ja seuraus pitkään jatkuneesta fyysisestä ja henkisestä stressi-tilasta. Syy tähän ei ollut pelkkä fitness ja ylitreenaaminen, vaan kaikki alkoi jo vuosia ennen sitä. Tilanne johon olin tullut, pakotti ymmärtämään miten iso vaikutus omalla toiminnalla on. Oli tehtävä muutos.

Tuolloin hoitajana tiesin, etteivät lääkkeet, taikka länsimainen lääketiede olisi pystynyt auttamaan minua. Miksi, koska tilani ei olisi parantunut sillä mitä perinteinen lääketiede tarjosi, eli diagnooseilla, kilpirauhaslääkkeellä, FODMAP-ruokavaliolla ja kortisonivoiteella. Lähdin hakemaan lisää tietoa ja opiskelemaan funktionaalista lääketiedettä. Perehdyin siihen, miten elintavoilla, ravinnolla ja yksilöllisellä kokonaisvaltaisella hoidolla voidaan ylläpitää terveyttä, hoitaa elimistön epätasapainotiloja ja sairauttaa, sekä saavuttaa uudenlainen terveyden ja tasapainon tila. 

Ravinnon ja elintapojen muutoksella paranin lopulta kaikista yllä mainituista oireista ja diagnooseista ja näiden kokemusten myötä ymmärsin, miten uskomattoman suuri voima meissä on ja mikä merkitys meidän omilla valinnoilla on meidän omaan terveydentilaan. Valinnat vaikuttavat meihin aina myös pitemmällä aikavälillä. Avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen ovat koko ajan meidän omissa käsissämme.

Suurin syy omaan sairastumiseen ja uupumiseen oli vääristynyt minäkuva, rakkaudettomuus itseäni ja omaa kehoani kohtaan. Jo pienestä asti mukaani oli tarttunut erinäisiä uskomuksia siitä, etten ole riittävä olemalla minä, en luottanut itseeni, vaan yritin aina sopia ulkoa tulleisiin muotteihin ja täyttää kaikkien oletetut odotukset, joko käytökselläni tai ulkomuodollani. Se oli raskas tapa kokea tätä maailmaa, mutta se oli minun silloinen todellisuus. 

Tämä johti nuorena lukuisiin laihdutuskuureihin ja lopulta pahoinvointini kulminoitui aika ajoin myös bulimiseen oireiluun, pakonomaiseen painon, ruuan ja treenaamisen kontrollointiin. Ajauduin lopulta fitnessmaailmaan, joka romahdutti terveydentilani ja pysäytti heräämään todellisuuteen. Puutteellinen kunnioitus itseäni kohtaan ja lapsuudesta mukaan tarttunut rakkaudettomuuden haava, johti myös moneen suhteeseen, jotka olivat täynnä henkistä väkivaltaa ja pettämistä. Ymmärsin, miten suuri vaikutus omilla uskomuksilla on siihen, miten koemme maailmaa, ympäristöämme ja itseämme siinä ja minkälainen elämäntilanne meillä yleensäkin on.

 

”Se mitä meillä on tänään, missä elämänvaiheessa olemme, mitä ja keitä meillä on ympärillämme, perustuu täysin meidän omiin valintoihin.”

 

Suurimmat käännekohdat elämässäni, ovat olleet hetki vuonna 2012 kun kohtasin uupumisen syyt silmästä silmään – itseni siis, sekä vuosi 2016 kun äitini kuoli, sairastettuaan 7 vuotta syöpää. Isäni kuoli jo ollessani 17-vuotias. Vanhempieni korkeasta iästä johtuen, olen koko ajan kohdannut paljon kuolemaa ympärilläni. Nämä kaikki kokemukset yhteensä, ovat vahvistaneet ymmärrystäni siitä, mikä elämässäni oikeasti on tärkeää. Elämä on NYT ja voimme itse vaikuttaa siihen, millaista elämämme on ja ennen kaikkea miten me sen koemme. Uskon, että kaikki on mahdollista, jopa villeimmältä tuntuvat unelmat toteutuvat, jos vain olemme valmiita tekemään asioita niiden eteen ja luottamaan itseemme, sekä tähän mahtavaan universumiin!

Tein 10 vuoden uran terveydenhuoltoalalla. Halusin auttaa ihmisiä, mutta koin, ettei se ollut mahdollista niiden ennalta määrättyjen raamien sisällä. Toimintamallit työssä eivät olleet linjassa sydämeni ja oman sisimmän kanssa, jossa halusin olla läsnä ihmisille ilman kiirettä, kuunnella ja luoda todellista hyvinvointia, terveyttä ja onnellisuutta ihmisille, heidän oman sisäisen maailman kautta.

Näen, että kaikki kohtaamani haasteet valmistelivat minua siihen hetkeen, kun päätin olla valmis luottamaan itseeni ja omiin unelmiini kaikilla elämäni osa-alueilla. Isoon muutokseen ja unelmien toteuttamiseen vaaditaan paljon rohkeutta ja päättäväisyyttä, mutta ennen kaikkea uskoa itseen. Täytyy olla selkeys ja tunne siitä, että mitä ikinä ympärillä tapahtuu, tietää, että tulee pärjäämään, tietää kuka on ja minne on menossa!

 

”Unelmani on luoda pitkäkestoista ja kauaskantoista muutosta, sekä herättää mahdollisimman moni näkemään heidän oma voimansa, heidän ainutlaatuisuutensa ja potentiaalinsa, jotta kaikki voisimme loistaa ja jakaa meidän lahjaa tälle maailmalle.”

 

Kirjoitan blogia, jaan kasvun ja muutoksen tarinaani, sillä uskon, että jakamalla voidaan saada paljon hyvää aikaan. Tästä syystä järjestän myös voimaannuttavia Naistenpiirejä kerran kuussa Lauttasaaressa, Natural Wellness studiollani ja pidän voimaannuttavia kurssipäiviä ja retriittejäkin luvassa, otsikolla – Astu omaan voimaasi!
Naistenpiiriin löydät täältä: https://www.facebook.com/events/665498480494627/
Iloa ja Valoa lähettäen

Rakkaudella ♡

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!