yes girlin uudet aamurutiinit

yes girlin uudet aamurutiinit

Kaupallinen yhteistyö: Yotuel

Koska syysherätykset ovat monille meistä  ~rehellisyyden nimissä~ melkoisen haastavia, halusimme koota teille yes girlin uusimmat aamurutiinivinkit.

Siis ne joista emme halua joustaa.

Vietimme juuri kimpassa parisen viikkoa ja yllätyimme siitä kuinka hyvin meidän aamut sujuivat yhteen. Olimme toki ennenkin viettäneet tiiviisti aikaa yhdessä, mutta kuvittelimme neljän seinän sisällä päivä- ja viikkotolkulla hengailun olisivan jo astetta haastavampaa.

Toisin kävi.

Kaikki meni leppoisasti ja näin jälkikäteen olemme ymmärtäneet kiittää meidän samankaltaisia aamurutiineita. Koska koemme niiden toimivan niin aamuvirkuilla (Petra täällä moi!) kuin myös aamu-unisemmilla (edes kerran torkutus on Kriseldalle aika must!), niin uskomme niistä olevan apua monelle teistäkin.

 

Yllätyksenä ei varmastikaan tule se, että fokuksemme aamuissa on ärtyisuuden ja kiireen sijaan hyvän mielen manifestoinnissa. Joinain aamuina tämä saattaa olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta rutiinit helpottavat rutkasti asiassa ja aikaa säästyy aamuissa oleelliseen eli energisen fiiliksen vaalimiseen.

The secret of your future is hidden in your daily routine.  

 

YES GIRLIN UUDET AAMURUTIINIT

kielen putsaus:

Olemme pyrkineet eroon tavasta tsekata ensimmäiseksi aamulla mailit ja some, vaan sen sijaan käymme veskissä ja putsaamme kielemme. Luit ihan oikein.😜 Intialaisessa Ayurveda -luonnonlääketieteessä annetaan paljon painoa hampaiden pesun lisäksi kielen päällimmäisen kerroksen hienovaraiselle raaputtamiselle aamuisin, jolloin kielelle keräytyneet epäpuhtaudet ja bakteerit saavat kyytiä. Jos tiedät ruuansulatuksesi olevan heikompi, kannattaa kieleen kiinnittää erityistä huomiota. Raaputtamalla kaapimella tai vaikkapa lusikalla kielelle kertynyttä katetta pois (nielemättä sitä) annat samalla makunystyröille kivan aamuherättelyn.

 

 

hammaspesu:

Olemme puhuneet hammashoidosta jo monesti aiemmin, sillä suun ja hampaiden hyvinvointi on meille yes girleille super tärkeää. Voisimme kiertää Suomea luennoimmassa siitä 🤓😅 Sähköhammasharjan lisäksi suosikkilistallemme on löytänyt Yotuelin All-In-One -hammastahna. 3 minuutin harjaus aamuisin pitää huolta suumme hyvinvoinnista, ja valkaisee samalla hampaitamme. Kuka nyt ei kaipaisi aamuihinsa ripausta tällaista tahatonta tehokkuutta!? Taikatöhnäksi kutsumamme hammastahna pitää huolta hampaistamme ja samalla valkaisee niitä turvallisesti, hammaskiillettä vahingoittamatta. Yotuelin tahnat eivät vaahtoa, ja tästä haluammekin antaa heille isot kiitokset, sillä vaahtoamattomuus johtuu siitä, ettei tuotteissa ole käytetty ainetta nimeltä natriumlauryylisulfaatti. Tämän vuoksi tahnat sopivat henkilöille, joilla on herkät limakalvot, sekä aftoista kärsiville. Vaahtoamattomina ne myöskin puhdistavat hampaat tehokkaasti hammasvälejä myöten.

yes girlin PRO-tip: Harjauksen päätyttyä tahna tulee sylkeä pois suusta, mutta sitä ei kannata huuhtoa vedellä pois. Näin kaikki hyvät aineet jäävät hampaiden pinnalle vaikuttamaan edelleen.

 

H2O & detox-juoma:

Veden juonnin merkitystä ei voi painottaa liikaa! Keho korjaa itseään öisin ja pyrkii samalla eroon mahdollisista ”myrkyistä”. Veden juominen aamuisin tyhjään vatsaan voi auttaa huuhtelemaan kehoa parantaen samalla aineenvaihduntaa. Parempi aineenvaihdunta tarkoittaa parempaa ruoansulatusta. Hammaspesun jälkeen juomme ison vesilasillisen, jonka jälkeen valmistamme toisen lasillisen yes girlin energisoivaa detox -juomaa. Muista pilli, niin suojaat hivenen hampaitasi. Useimpina aamuina vesilasin ja detox-juoman kaveriksi tulee vielä kuppi kahvia. Ei siis mitään hampaiden lempparijuomia, ja siksi kiinnitämme suuhumme ja hampaiden valkaisuun extra paljon huomiota aamuin illoin.

The 5 Minute Journal:

Detox-juomaa siemaillessa on sopivasti aikaa kirjoittaa muutaman miinutin ajan ajatuksiamme ylös. Kirjoitimme kiitollisuuspäiväkirjastamme täällä ja tästä rituaalista on muodostunut aamujemme henkireikä. Kuulostaa aikaa vievältä puuhalta, mutta se antaa paaaljon enemmän kuin ottaa ja pian olet koukussa! Irrota pari minuuttia aamustasi ja testaa vaikka viikon ajan.

kirkasvalolamppu:

Talven tullen lempilamppumme napsahtaa päälle heti herättyämme. Morning journalingin ajan aivomme saavat kaivattua valoa. Silmien altistuessa voimakkaalle näkyvälle valolle, vähentää tämä aivojen tuottaman, unta säätelevän melatoniini-hormonin määrää. Kun kerta aurinkoa ei voi saada, niin tämä on tokaksi paras vaihtis!

 

aamuhiksa: 

Viime viikkoina löysimme itsemme toinen toisemme tsemppaamina melkeinpä 90% aamuista aamujumpalta. Rutiiniksemme on muodostunut ylämäkikävely, jonka teemme talvisin juoksumatolla. Nosta matto 10 asteen kulmaan ja kävele 5km/h -vauhdissa noin 30minuuttia, jonka aikana voit kuunnella podcastia tai katsella salaa Love Islandia. Ihanan hikinen tapa aloittaa päivä, etenkin jos olet kuten me ja kävely on sinunkin juttusi!

Sporttailua seuraa suihku, pikameikki ja aamiainen.

 

aamupuuro: 

Tämäkin on teille jo tuttua kauraa: nautimme kovasti aamupuuroistamme! Nyt olemme lisänneet kaurapuuromme sekaan yhden kananmunanvalkuaisen ja se tekee puurosta ihanan kuohkean ja tietty myös täyttävän. Testasimme puuroa pitkästä aikaa raakakaakaojauheella, ja sehän maistui syysaamuna ylämäkikävelyn jälkeen paremmalta kuin karkki. yes girlin syyspuuroon tulee vajaa 1dl kaurahiutaleita, 2,5dl vettä tai kauramaitoa, 1 kananmunan valkuainen ja ripaus suolaa. Lopuksi 1rkl kukkurallaan raakakaakaojauhetta sekä päälle banskua, pähkinöitä, marjoja ja kanelia.

Tämä hymyillyttää meitä väkisinkin!

 

Palataksemme vielä hammastahnoihin, saatatte muistaa kun kerroimme ongelmista, joita kohtasimme kun käytimme fluoritonta luomutahnaa? Tuli siis kantapään kautta opittua, että hampaat tarvitsevat fluoria, sillä ne reikiintyvät tosi helposti ilman.

Tsekkaa siis hammastahnasta kaksi asiaa:
1) fluori ja
2) natriumlauryylisulfaatti

Ensimmäistä haluamme tahnaan, tokaa emme!

Ja tiesitkö muuten sitä, että Yotuel tuotesarjan on kehittänyt espanjalainen perheyritys. yes girl rakastaa kaikenlaisia mielenkiintoisia yritystarinoita, mutta etenkin tällaista kahdesta sisaruksesta lähtenyttä perheyritystä. 

Kuuntele vaikka:

Vuosia sitten sisarukset Beatriz ja Debora Vilaboa halusivat tarjota asiakkailleen hampaidenhoitotuotteita, jotka pitäisivät huolta niin suun terveydestä kuin kauneudestakin. Hammaslääkärisiskokset kuitenkin tajusivat, ettei markkinoilla ollut saatavilla tuotteita, jotka olisivat vastanneet heidän korkeita vaatimuksiaan ja aloittivat vuosien kehittelytyön.

Yotuelin koko filosofia on hoitaa hampaita samalla niitä valkaissen. Yotuel on onnistunut 20-vuotisen historiansa aikana kehittelemään hoitoteholtaan todella mullistavia tuotteita ja koska tuotteet nimenomaan hoitavat hampaita, voi niitä käyttää ihan päivittäin.

Youtuel huomioi myös ihmiset joiden hampaat vihlovat herkästi. Myös tässä meidän ykköslempparissa eli All-in-One:ssa on käytetty fluorimuotona kaliumfluoridia, joka vähentää tehokkaasti hampaiden vihlontaa. Kun kerran testaat Yotuelia, et halua enää vaihtaa pois.

Paljon siis huomioita ja muistettavaa aamuihin, mutta rutiinien myötä sujuu homma useimmiten hymyssä suin.

Tehdään siis tästä(kin) päivästä paras mahdollinen. Hymyillään tuntemattomille, muistetaan sanoa kiitos, kerrotaan kohteliaisuuksia, tarkkaillaan ympäristöämme, kuunnellaan, jahdataan unelmiamme, hidastetaan ja nauretaan. 

Jos teidän ykkösvinkki syys- ja talviaamuihin jäi mainitsematta, niin paljastakaahan nämä ihmeessä alle.

Parasta tiistaita sinne ihan jokaiselle!

x,

yes girlit

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!