yes girlin talven paras ravintovinkki

yes girlin talven paras ravintovinkki

 

Syömiseen, ruokavalioon, laihdutukseen jne. liittyvät vinkit sisältävät usein paljon kieltoja. Älä syö sitä, vältä tätä, syö aamulla, mutta älä missään nimessä myöhään illalla.

ÄLÄÄLÄÄLÄ!!!

Onneksi sentään kaloreiden tarkka laskeminen ja ruuan punnitseminen tuntuu olevan menneen talven lumia.

Kieltojen joukossa on varmasti paljon valideja pointteja, mutta lähtökohtaisesti nämä voi monesti tuntua raskauttavilta. Ravinnolla on jokaisen meistä elämässä iso rooli, sillä olitpa foodie tai et, tarvitset polttoainetta.

Asioiden kieltäminen itseltään voi jopa kostautua ja tuottaa toivottua päinvastaisia tuloksia tai fiiliksiä. Rajoitteet saattavat hyvinkin lisätä esimerkiksi stressihormonin eli kortisolin määrää kehossamme.

Kortisoli on lisämunuaisten erittämä hormoni, joka auttaa meitä sopeutumaan stressiin. Kortisolin tärkein tehtävä on pitää verensokeri riittävän korkeana stressaavissa tilanteissa. Normaalina määrinä se on terveellistä ja hyödyllistä, sillä se pitää meidät motivoituneina ja energisinä.

Liika kortisolin määrä aiheuttaa kuitenkin usein ikäviä ja tosi epämääräisiäkin oireita.

 

 

Se mihin voimme kieltojen sijaan keskittyä, on ruoka-aineiden LISÄÄMISEEN ruokavaliossamme.

Lisää värikkäitä kasviksia sekä hedelmiä, lisää hitaita hiilihydraatteja kuten täysjyväpastaa, lisää hyviä rasvoja kuten avokadoa ja manteleita, lisää kaikenlaisia alhaisen glykeemisen indexin ruokia kuten kananmunia.

Älä jätä tätä kuitenkaan pelkästään ajatuksen tasolle, vaan ryhdy heti toimeen!

yes girlin #1 vinkki on lisätä ruokavalioon kuitua!

Esimerkkinä vihreät smoothiet, sellaiset jotka maistuvat aidosti hyvälle eikä mädälle ruoholle. Tällaisen nauttiminen aamulla tyhjään vatsaan tai iltapäivällä töiden lomassa, vaikuttaa jaksamiseesi sekä verensokerintasoosi positiivisesti, jolloin saatat hyvinkin välttyä esimerkiksi iltapäivän makeanhimolta.

Anna smoothielle mahdollisuus vaikkei kehosi tekisi sellaista ollenkaan mieli! Yllätyt kuinka hyvin onnistut huijaamaan kroppaasi ja tunnetkin olosi smoothien jälkeen hyväksi.

 

 

Kurkkaa kuvista lisää inspiraatiota eli nappaa omena mukaan mihin ikinä menetkin. Vaihda iltapäivän kahvit yrttiteehen (…meidän lemppari tällä hetkellä on piparminttutee).

Pidä työpöydälläsi tai sohvapöydälläsi laadukkaita ilman öljyä paahdettuja manteleita nätissä kipossa ja pilko jääkaappiin valmiiksi vihannestikkuja. Keitä kananmunia valmiiksi jääkaappiin, jolloin niitäkin on helppo napata joko mukaan tai kuoria ja haukata ennen kävelylenkkiä kaverin kanssa.

Mitään HC meal preppaajia meistä ei ole kuoritunut mutta tällaiset pienet valmistelut vaikkapa joka sunnuntai auttavat suuresti hetkinä kun nälkä ja kaikki mahdolliset mässyhimot iskevät.

Koskaan ei saa myöskään unohtaa veden merkitystä, joten muistathan välttää myös talviajan nestevajeen.

 

 

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!