yes girlin KEVÄTSIIVOUS: Tech Clean-Up

yes girlin KEVÄTSIIVOUS: Tech Clean-Up

yes girlin kevätsiivo jatkuu!

Perusteellisen kodin detoxin jälkeen huomasimme muutaman epäkohdan, jotka jatkoivat mieltemme kiusaamista. Yksi näistä kiusankappaleista kulkee mukanamme lähestulkoon aina ja se on puhelimemme.

Teknologia noin ylipäänsä kaikkine sisältöineen kasaantuu helposti kunnon jätevuoreksi!

Tuhansittain kuvia, täysin turhia aplikaatioita, aukinaisia nettisivuja, 1013 lukematonta sähköpostia… Asia ei helpotu kun esille otetaan läppärit, ulkoiset kovalevyt sekä kameran muistikortit. AUTS!

Päätimme että pääsiäinen on oiva aika teknologian suursiivoukselle. Ei muuta kuin pölyhuiska heilumaan aka delete ja roskis-nappula laulamaan.

 

➸ PUHELIN

Jos olet kuten me ja rakastat napsia kuvia ja instastooreja puhelimella, niin tiedät mistä puhumme: puhelimen muisti on täynnä todisteita eletystä elämästä. Yhdestä tilanteesta voi helposti löytyä 30 kuvaa, suurin osa tietty tärähtäneitä. Kuvien lisäksi puhelimeen kertyy täysin turhia aplikaatioita, joiden olemassaoloa et edes muista. DELETE! Puhelimen siivoukseen saa helposti kulumaan tuntikausia. Vinkkaammekin estämään jättimäistä kaaosta pienillä putsaushetkillä vaikkapa lentokoneessa, tai esimerkiksi lääkärin vastaanoton odottelutilassa. 

 

➸ LÄPPÄRI

Kenen työpöytä on täynnä pa**aa? Joillekin sotku luo mielenrauhaa, mutta me toimimme paremmin kun läppärin työpöytä on selkeä. Kansiot siis kuntoon ja tsekkaathan myös että tiedostosi varmuuskopioituvat. Suurin itku tulee nimittäin silloin kun kaikki mummin 70-v bilekuvat häviävät räjähtäneen emolevyn myötä taivaan tuuliin. 

 

➸ ULKOISET KOVALEVYT

Äh! Toivottavasti tulevaisuudessa ei tarvitse pelleillä ulkoisten kovalevyjen kanssa. Ne menevät helposti rikki, ja tietysti hukkuvat mikäli kannat niitä mukanasi. Pidä tiedostot hyvin kansioissa, joista löydät etsimäsi helposti. Muista back-upit myös back-upeille. Työlästä, eikö!?

 

➸ KAMERAN MUISTIKORTIT

Muistikortit täyttyvät silmänräpäyksessä, erityisesti mikäli kuvaat raw-muodossa. Tyhjennä kuvat läppärillesi tai ulkoiselle kovalevylle JA muista myös käydä kuvat läpi sekä huoletta poistaa turhat. Tämän jälkeen voit aina tyhjentää eli formatoida kortin, jolloin tilaa on taas maksimaalinen määrä. 

 

➸ VANHA ELEKTRONIIKKA KIERRÄTYKSEEN

Pöytälaatikosta löytyvät puhelimet tuskin ovat tulevaisuudessa kovinkaan arvostettua antiikkia. Yksi varapuhelin on järkevä ajatus, mutta heivaa vanhat rikkinäiset läppärit yms. ”romu” rohkeasti kierrätykseen. Monet elektroniikkaliikkeet ottavat maksutta vanhoja laitteita vastaan – huolimatta siitä mistä ne ovat ostettu. Näin tekevät tietysti myös kierrätyskeskukset. ÄLÄ heitä roskikseen mitään elektroniikkaa! Täältä löydät lisää infoa maamme kierrätyspisteistä. 

 

➸ HUS BAKTEERIT!

Puhelimemme on kunnon bakteeripesäke. Samoin tietty läppärimme näppis. Pinttynyt lika saa aikaan yökkäysrefleksin eli pidetään hyvät naiset ja herrat huoli ettei näppäimistömme pääse koskaan sellaiseen kuntoon. Elektroniikkakaupoissa myydään käteviä yksittäispakattuja putsausliinoja, jotka tekevät tehtävänsä. Kuka muu muuten pyyhkii välillä puhelimensa näyttöä rintamukseensa? Talking about weird habits, HA!

 

 ➸ TEETÄ KUVIA! 

Otamme niin paljon upeita kuvia kameroillamme ja kännyköillämme. Bloggaajilla ne jäävät usein kivasti muistoksi blogiin, mutta sekään ei tunnu usein enää tarpeeksi persoonalliselta. Paperikuvat ovat cool, älä unohda teettää niitä ylläriksi kavereillesi ja perheellesi. Myös nettipohjaisia kuva-albumeja saa teetettyä kätevästi ja ne ovat lahjoina tunteita tulvillaan. Unohdetaan Instagram hetkeksi ja panostetaan paperiin!

 

 

Elektroninen rätti siis heilumaan pupuset!

Otatko haasteen vastaan ja teet pikku tekki-siivon vielä nyt pääsiäisen pyhinä?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!