yes girlin KEVÄTSIIVOUS: 5 päivän mielen detox

yes girlin KEVÄTSIIVOUS: 5 päivän mielen detox

 

Meillä on ollut tänä keväänä melkoiset detox-talkoot täällä yes girlin puolella. Meidän talvinen detox e-kirja on saanut hurjasti positiivista palautetta – kiitos siitä kuuluu teille! ❤ Ohjelma on ajankohtainen niin kauan kun kroppa kaipaa lämmintä ruokaa ja joidenkin kehotyypit kaipaa sitä ympäri vuoden.

 

Tänä keväänä me yes girlit ollaan haluttu puhdistautua kokonaisvaltaisesti, joten laitettiin koti ja tekniikka todelliseen siivoukseen. Löydät yes girlin KEVÄTSIIVOUS -postaukset tästä, mikäli olet missannut ne:

Osa 1: Kodin detox

Osa 2: Tech Clean-Up

Tänään kolmannessa osassa puhutaan vähän mielen detoxaamisesta. Tähän tarvitset viisi päivää ja aikaa itsellesi. 

 

 

Päivä 1: Kieltoilmaisut myönteisiksi

Kiinnitä päivän aikana huomiota sekä ajatuksiisi, että puheesi: muuta kielteiset ilmaisut positiivisiksi. Erityisesti ajatukset päämme sisällä vaativat detoxia; sen sijaan, että mietit sitä mitä et ole, vaali niitä asioita joita olet. Negatiiviset ajatukset muuttuvat helposti kielteisiksi sanoiksi ja samalla meidän kommunikointitavat muuttuvat negatiivisiksi. Hui! Sen sijaan, että sanot (tai nalkutat) puolisollesi “älä tee näin”, käännä ilmaisu sellaiseksi, joka kannustaa toimimaan paremmin.

Lupaamme, että ensimmäisen päivän päätteeksi olosi on huomattavasti kevyempi ja fiilikset ovat roppakaupalla optimistisemmat. Menet takuuvarmalla iloisin mielin nukkumaan ja haluat jatkaa tätä uutta tapaa myös huomenna!

 

Päivä 2: Pidä vapaata puhelimestasi

Kysyimme pari viikkoa sitten, kuinka paljon päivästäsi kuluu aikaa puhelimella? Koska monet tarvitsevat puhelintaan työssään, pohdi itse kuinka pitkän puhelinvapaan tarvitset. Joillain riittää päivä, toisilla pari päivää/viikonloppu tekee hyvää ja jotkut taas voivat tuntea tarvitsevansa kokonaisen viikon vapaata puhelimestaan. Pidä puhelin päällä ja vastaa siihen silloin, kun se soi. Somet ja muut appit voi jättää hetkeksi rauhaan.

Obs! Jos pidät pidemmän puhelinvapaan, niin äidille ja mummille kannattaa ilmoittaa asiasta etteivät turhaan huolestu, jos Insta Story ei päivity.

 

Päivä 3: Inhale good shit, exhale bullshit

Syvät hengitykset rentouttavat sekä kropan että mielen, ja mikä tärkeintä: aivomme saavat happea. Solutason hapenpuute aiheuttaa kipuja ja tulehduksia joita hoidamme pillereillä, vaikka hengittäminen olisi usein paras lääke. Stressaantuneen kehon paras hoitokeino ovat erilaiset hengitysharjoitukset ja tässä on meidän simppeli vakkariharjoitus:

Asetu mukavaan asentoon, joko istumaan tai makuulle. Hengitä syvään, laita oikea kätesi alavatsan päälle ja vasen rintakehän päälle. Tunnustele nousevaa vatsaasi ja rintakehääsi. Hengitä nenän kautta sisään, pidätä hengitystä hetki ja vapauta hengitys suun kautta ulos. Toista tätä.

 

 

Päivä 4:  H i d a s t a

Me rakastamme hidastelua – sitä, että tekee asioita ajatuksella. Tässä hektisessä elämässä ei juurikaan ehdi sanoa juuta eikä jaata, ennen kuin jostain joku kysyy jo seuraavan kysymyksen. Kukaan muu ei voi kontrolloida aikaasi kuin sinä itse, joten käytä se fiksusti. Hidastaminen tarkoittaa sitä, että tekee asioita sellaisella läsnäololla, joka tekee päivästä huomattavasti maagisemman. Sitä, että keskittyy jokaiseen asiaan ja nauttii niistä täysin rinnoin.

Aloita heti aamusta, kun nautiskelet aamukahviasi. Miltä kahvikuppi tuntuu käsissäsi, miltä kahvi maistuu ja mitä tuntemuksia se sinussa herättää? Osaat olla kiitollinen siitä, että saat juoda kahvia ja että joku on kasvattanut kahvipavut juuri tuota hetkeä varten! Toista jokainen asia ajatuksella ja huomaat nauttivasi elämästäsi 110% enemmän kuin eilen. Ja hassua, mutta hidastaminen tuo elämään lisää aikaa.

 

Päivä 5: Meditoi itsellesi toivomasi elämä

Mielen detoxin viimeisenä päivänä on hyvä aloittaa meditaatiohaaste; Haluatko nukkua paremmin? Olla onnellisempi? Vai haluatko kenties lisää itsevarmuutta? Suosimme ohjattuja meditointeja, erityisesti Deepak Chopran 21-päivän meditaatiohaasteet ovat olleet life changereitä. Tykkäämme myös erilaisista meditointiappeistä, kuten Headspacestä ja Calmista. Niistä pystyt valitsemaan oman meditointitasosi, eli ei hätää vaikka vasta tutustut sisäiseen Zen-mestariisi!

 

 

Mikäli mielen kiemurat kiinnostaa enemmän, niin tsekkaa meidän Nooran artikkelit emotionaalisesta rohkeudesta ja mindfulnessista!

Peace & love! 

 

Kuvat: Mona Salminen

Share:

4 Comments

 1. A
  15 huhtikuun, 2018 / 10:01 am

  Hei KIITOS KIITOS KIITOS, että olette luoneet tällaisen aivan ihanan hyvän mielen sivuston <3

 2. Sanna-Mari
  16 huhtikuun, 2018 / 2:23 pm

  Mikä tuo Deepak Chopran 21 päivän meditaatiohaaste on? avasin linkin, mutten oikein tajunnut ideaa 🙂

  • 16 huhtikuun, 2018 / 6:02 pm

   Sieltä löytyy Oprah’n ja Deepakin meditaatiokursseja. Sivusto vaatii rekisteröitymistä ja välillä siellä on ollut ilmaisia 21-päivän meditaatiohaasteita 🙂 Tällä hetkellä näyttäis olevan pelkästään maksullisia, mutta kannattaa kytätä niitä ilmaisia. Deepakin ja Oprah’n äänet ovat super rauhoittavia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!