yes girlin helpot uunileivät

yes girlin helpot uunileivät

        Kaupallinen yhteistyö: Vaasan & Asennemedia

 

 

yes girlin uusin ihastus ei löydy Hollywoodin miesnäyttelijöiden joukosta, vaan lähikaupan leipähyllyltä.

Leipä on laji, jossa olemme melkoisen vaativia ja haluamme arjessa panostaa sen laatuun. Vaasanin uusi Kaura-tattarileipä vastasi täysin toiveitamme ja on komea kuin mikä! Se on leivottu kaurasta sekä tattarista ja leivän viljasta on 70 % täysjyväkauraa.

Vehnätön ja maukas leipä ei ole meille itsestäänselvyys, vaan lottovoitto.

yes girl rakastaa tietysti kauraa, mutta tänä syksynä tattari on vienyt  ”mielenkiintoisin vilja” tittelin. Tattari on yksi Suomen vanhimmista viljellyistä kasveista ja povaamme sen suosion nousua lähivuosina.

Tattarin sanotaan myös ottavan ravinteita maasta tehokkaasti ja houkuttelevan pölyttäviä hyönteisiä enemmän kuin monet muut viljelykasvit. Mielenkiintoista, tästä haluamme oppia ja kuulla lisää!

Moni kokee tattarin lapsuudestaan melko voimakkaan makuiseksi, mutta Vaasan on onnistunut täydellisesti pehmentämään maun, ja kiitos lempeän kauran, on lopputulos ihan super.

 

 

Vatsojemme hyvinvoinnille oleellisessa asemassa on kuitu. Ravintokuidun merkityksestä olemme kirjoitelleet aikaisemmin täällä ja kuidun määrä on edelleen yksi ruokavalioidemme tärkeimpiä seikkoja. Vaasan kaura-tattarissa on 2,3 grammaa ravintokuitua per siivu, joka on herkulliselta leivältä mainio luku.

Syksyn tullen tykkäämme syödä enenevissä määrin lämmintä ruokaa ja siksi halusimme kehittää tälle kaura-tattarileivälle sopivia uunileipäreseptejä. Lämpimät leivät tuovat ihanasti lapsuuden mieleemme ja ovat helppoja kuin mitkä. Uunileipien retrous on nyt aika cool ja aina saat halutessasi yes girlin lempimausteilla eli tuoreilla yrteillä kikkailtua iisisti fiiliksestä fiinimmän.

Kriselda tiesi pyytämättäkin mitä tuoda tuliaisiksi yes girlin uuteen kakkospäämajaan New Yorkiin. Nyt pakkanen on täynnä lempparileipäämme, jonka puraisu rauhoittaa vilkkaimmankin päivän jälkeen.

 

 

Kuten ehkä tiedätte, me yes girlit rakastamme pizzaa ja meidän ensimmäinen resepti on saanut inspiraationsa saapasmaan lätyistä. Paljastimme leipien reseptin jo Instagramissa pari viikkoa sitten, mutta nyt vihdoin jaamme sen myös täällä!

 

Pizzaleipäset

Vaasan Kaura-tattarileipää

tomaattipestoa

valkosipulia

burrataa (tai mozzarellaa)

basilikaa

ituja

Ohje: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä leivän päälle tomskupesto ja kasaa siivutut valkusipulinkynnet, burratta ja basilika. Paista leivät uunissa noin 5 minuuttia. Koristele lopuksi iduilla ja nauti!

 

Toisella reseptillä halusimme suut makeaksi ja jatkoimme rakkaalla Italia-teemalla. Paahdettujen rypäleiden ja ricotta-juuston combo on lyömätön, ja kun niiden päälle heittää vielä hunajaa ja timjamia, niin on (syys)iltojen herkkuleivät pelastettu.

 

Paahdetut ricotta-rypäle-leivät

Vaasan Kaura-tattarileipää

ricotta-juustoa

viinirypäleitä

timjamia

hunajaa

Ohje: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä ricotta leivän päälle. Puolita viinirypäleet ja kasaa ricotan päälle. Paahda uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes rypäleet ja leivän reunat ovat saaneet väriä. Ripottele päälle timjamia ja hunajaa, ja nauti!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!