yes girlin 5 tapaa mielen vahvistamiseen

yes girlin 5 tapaa mielen vahvistamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Novelle

 

 

Osaanko mitään? Äh, mokaan kuitenkin! Kaiken lisäksi flunssa painaa päälle, hermot ovat normaalia heikommalla.

 

Meillä kaikilla on elämässämme tilanteita, joissa jännittää, ja joissa koemme olomme epävarmaksi. Tämä on täysin luonnollista.

 

Tärkeintä on ymmärtää, että jokaisella meistä on avaimet oman mielen treenaamiseen. Aivan samalla tavalla kuin pumppaamme salilla lihaksiamme, voimme harjoitella käyttämään ja jopa positiivisesti harhauttamaan mieltämme niin arkisissa tilanteissa kuin vaativissa suorituksissa.

 

Me yes girlit olemme viime ajat opiskelleet mielen maisemia monelta eri kantilta ja haluamme nyt jakaa meidän lempikeinot mielen vahvistamiseen.

 

Eiköhän lähdetä siis mielenkuntosalille eli jaamme 5 tapaa vahvistaa mieltä. Ja psst. lopusta löydät vielä yes girlin simppelin ohjeen vahvistavaan keväiseen mocktailiin.

 

 

 

Kiitollisuusharjoitukset

Kiitollisuusharjoitusten on havaittu useissa kokeellisissa tutkimuksissa vaikuttavan myönteisesti hyvinvointiin. Harjoitukset saavat mielihyvähormoni dopamiinin erityksen aktivoitumaan ja olo voi muuttua lyhyessäkin ajassa tyynemmäksi ja tiedostavammaksi. Me yes girlit suosimme Morning journaling –harjoitusta (lue lisää täältä), sillä kynän ja paperin voima on meistä kiistämätön tämän päivän hektisessä mobiilimaailmassa. Kuten olemme jo kertoneetkin, voi kiitollisuutta käyttää myös tulevaisuuden manifestoimiseen. Kun kiittää valmiiksi jostain, mikä ei ole vielä tapahtunut, niin todennäköisyys sen toteutumiselle voimistuu. Siis eräänlaista mielikuvaharjoittelua.

 

Meditaatio

Käytyään joogaopekoulun Kriselda on testaillut paljon erilaisia meditointitapoja, ja paino onkin sanalla testailu. Jokaiselle meistä ei sovi samat tavat, joten kokeile eri keinoja. Täältä löydät yes girlin 3 helppoa meditaatiovinkkiä. Yksi spesifimpi tipsi, jonka haluamme tässä vielä tuoda esille liittyy hengittämiseen. Meillä on nimittäin usein toinen sierain avoimempi kuin toinen, joten kannattaa keskittyä avoimempaan. Kokeilkaapa, pelkästään jo tähän seikkaan syventymällä koemme hiljentymisen helpommaksi.

 

Omien vahvuuksien tunnistaminen

Hirveän monelle meistä omien vahvuuksien tunnistaminen ja niistä ääneen puhuminen on vaikeaa. Vahvuuksiamme ovat ne ominaisuudet, jotka saavat meistä parhaan esille ja muistuttavat meitä siitä, kuka olemme aidoimmillamme. Positiivisen psykologiaan painottuva VIA-testi laittaa vahvuutesi järjestykseen niin, että listalla korkeimmalle nousevat vahvuudet ovat niitä, jotka ilmentävät sinua parhaiten. Testatkaahan (testin voit tehdä myös suomeksi) ja kertokaa, osuiko testi teidän kohdalla oikeaan? Toinen tapa tutkistella omia vahvuuksiaan, on pyytää esimerkiksi kolmea sinut hyvin tuntevaa ystävääsi tai läheistäsi nimeämään viisi vahvuutta, jotka sinulla heidän mielestään on. Vastavuoroisesti voit kertoa heille, millaisia vahvuuksia heissä tunnistat.

 

 

Ihmissuhteet

Ihmissuhteet ja toisten ihmisten tuki ja läsnäolo ovat meille yes girleille mielenmaisemamme kulmakiviä. Hyväksytyksi tuleminen juuri sellaisena kuin olemme on merkityksellistä, samoin kuin mahdollisuus kuulua johonkin porukkaan tai yhteisöön olipa se parisuhteen tai työkavereidesi myötä. Jos mieltäsi vaivaa jokin, suosittelemme kertomaan tästä henkilölle, johon luotat. Lupaamme, olosi keventyy. Samaan aikaan koemme hirveän tärkeäksi onnistumisten jakamisen, sillä jaettu ilo on paras ilo. Eri ihmissuhteiden ja somen yltäkylläisyyden keskellä, olisi tärkeä muistaa myös yksin olemisen merkitys! Jos olet vaikkapa perheellinen ja oma aika on vähissä, niin lyhyt meditointikin voi jo auttaa, vaikkei se siinä hetkessä aina siltä tuntuisikaan. Yksi hyvä kiitollisuuden ja ihmissuhteet yhdistävä harjoitus on kirjoittaa kerran päivässä 3 asiaa, joista olet joko henkilössä X tai koko lähipiirissäsi kiitollinen.

 

Vahvistu luonnossa

Luonto auttaa meitä usein asettamaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Se vaikuttaa aivoihimme ja mielentilaamme tyynnyttävästi. Me yes girlit olemme kevään aikana käyneet aina mahdollisuuden tulleen avannossa, tai muualla kylmässä vedessä kastautumassa. Myönnämme olevamme ylpeitä itsestämme jäädippailuista ilman saunaa saatika edes pukkaria. Voiko mieltä vahvistaa enää paremmin? Muista kuitenkin että mihinkään ei kannata lähteä vain ”koska kaverikin tekee niin”. Jos kylmä vesi ei tunnu sinulle vahvistavalta, niin miten olisi vaikka lyhyt vaellus? Jonkinlainen IIK & ÄÄK -kokeilu silloin tällöin on mieletön keino vahvistaa mieltämme.

 

 

 

 

Sanomattakin on selvää, että unella, liikunnalla, ravinnolla ja veden juonnilla on myös suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Kirjoitamme teille pian ravinnon ja liikunnan liitosta, mutta halusimme nyt erityisesti vinkkaa Novellen Plus C+E Vahvistava -juomasta. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka suojelee aivoja oksidatiiviselta stressiltä ja erilaisilta prosesseilta, joita aivoissamme ilmenee myöhemmässä iässä. C-vitamiini tunnetaan ehkä parhaiten kehon immuunijärjestelmän tukijana, mutta sillä on myös suuri merkitys erilaisten muistisairauksien ehkäisemisessä.

 

Moni meistä kärsii (osa tietämättään) raudanpuutteesta ja C-vitamiinilla on tässäkin iso rooli. Se nimittäin auttaa rautaa imeytymään, ja tämä taas on puolestaan tosi tärkeää muistin ja keskittymisen kannalta.

 

E-vitamiinilla on niin ikään näppinsä pelissä aivojen hapettumisstressiltä suojautumisessa. E-vitamiini osallistuu myös hormonitoimintaan, immuunipuolustukseen, sokeritasojen säätelyyn ja aineenvaihdunnan prosesseihin.

 

Novellen Vahvistava auttaa nimensä mukaisesti meitä pysymään vahvana. Yhdestä 0,5l pullosta saat koko päivän C-vitamiinitarpeen (!!) ja 40 % E-vitamiinin tarpeesta.

 

 

Olipa mielentilasi mikä tahansa, vietitpä pizzailtaa ystävien kanssa, tulitpa saunasta sohvalle tai uupuneena töistä kotiin, niin tämä pikainen ja silti spesiaali yes girlin vahvistava mocktail tekee niin hyvää.

 

Sekoita kylmän Novelle Plus Vahvistavan sekaan granaattiomenan siemeniä, mustikoita, rosmariininoksa ja halutessasi jäitä.  Granaattiomenan siemeniä löytyy myös pakasteena, mustikat antavat lisäpotkun monen montaa vitamiinia ja rosmariini tai vaikkapa tuore minttu hellivät makuaistisi lisäksi myös hajuaistiasi.

 

Nauti ja mieti samalla miltä juoma maistuu milläkin kertaa. Kuuntele ehkä samalla lempibiisiäsi ja tee hetkestä sinun oma, sinua vahvistava.

 

Vahvistavia viboja ihan jokaiselle,

yes girlit

Petra & Kriselda

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!