yes girlin 10+1 vinkkiä korona-ahdistukseen

yes girlin 10+1 vinkkiä korona-ahdistukseen

 

1. Kiitä kotiasi ja pidä siitä huolta. Laita musa soimaan tai podcast korville ja lajittele kirppikselle/hyväntekeväisyyteen menevät vaatekasat. Pese uuni, ja se ällöttävä suihkun viemäri, ja jos vaan jaksat niin ikkunat myös. Vaihda lakanat, järkkää ja putsaa jääkaappi ja osta kimppu tulppaaneita lähikukkakaupastasi. Jos olo on yksinäinen, voit jutella vaikka seinille, kahvikupille tai huonekasveillesi – nuo tuntevat sinut hyvin (ehkä jo vuosien takaa) ja luovat turvaa.

 

2. Tee ja tilaa ruokaa. Iisit ja huokeahintaiset kotireseptit ovat nyt tärkeässä roolissa, ja tällaisina aikoina myös herkuttelu tekee hyvää. Jos et vielä ole testannut yes girlin helppoa ja terveellistä mustikkapiirakkaa niin nyt on sille aika. Jos sinulla on mahdollisuus tilata ruokaa (esim. Foodoran & Woltin kautta) tai hakea sitä suoraan ravintolasta mukaasi, niin TEE NIIN. Raflat, kahvilat, hotellit ja matkailualan yritykset ylipäänsä tarvitsevat nyt kaiken tukemme.

 

3. Ulkoile. Lähde kävelylle yksin tai kumppanisi/kaverisi kanssa. Raikas ilma tekee aina ihmeitä, mutta etenkin silloin kun maailma ja neljä seinää meinaavat kaatua päälle. Me yes girlit halajamme nyt eniten veden äärelle. Meren kohina ja mökkijärveen pulahtaminen tekevät sielulle niin hyvää. Kuten hallituskin juuri määräsi, vältetään kaikin tavoin kontaktien määrää ja ”turhaa oleskelua” julkisilla paikoilla kuten ruokakaupoissa ja asemilla. Ulos saa silti tällä hetkellä ja toivottavasti tulevaisuudessakin mennä.

 

 

4. Lue ja kuuntele. Rakastu kirjoihin ja musiikkiin. Kuuntele podcasteja ja etsi uutta musaa. Pro tip: Spotifysta ja Yotubesta voit etsiä rentouttavaa ”taustaääntä” hakusanalla white noise. Aaltojen kohina on niin maadoittavaa.

 

5. Meditoi. Yllä mainittu valkoinen kohina sopii tähänkin, mutta löydät meidän meditointivinkkejä myös täältä ja täältä. New Yorkin yes girl Kiira linkkasi meille myös kauniin Marianne Williamsonin meditaation, jonka Kiira suosittelee tehtäväksi päivittäin vahvistaaksemme immuunijärjestelmäämme. Jos tämän 10min mediaation ”god” sana tuntuu sinulle liialta, kannattaa sen kohdalla olla ajattelematta parrakasta ukkelia vaan pikemminkin universumin voimaa.

 

6. Opettele uutta. Ootko ehkä ostanut kutimet, mutta unohtanut ne sohvan alle? Tai hamstrannut kauniita kokkikirjoja ja avannut nuo vain kerran? Nyt saa opetella uutta. Meidän vinkkeihin kuuluvat myös MasterClass -kurssit (hitsi kun tällainen palvelu löytyisi nyt kotimaastakin!). Kurssin tai siis kurssien hinta voi alkuun tuntua isolta mutta jaettuna vuoden päiville ei tuo enää kirpaise niin paljoa. Toinen tipsi on aloittaa uuden kielen opiskelu ilmaisen Duolingo-aplikaation avulla. Tosi laadukas ja jopa koukuttava appi, jossa saat lähteä alkutasostasi liikkeelle. yes girlien kielivalinta: italia.

 

7. Kirjoita (kiitollisuus)päiväkirjaa. Tämä saattaa olla vinkeistämme merkittävin. Merkityksen ja kiitollisuuden löytäminen sekä omien pelkojen ja tuntemusten purkaminen paperille tuntuu eritoten nyt tarpeelliselta. Uusimmassa podi-jaksossamme keskustelemme meidän positiivisen psykan koulun Joyllan perustaja-opettajien kanssa tästä tärkeästä aiheesta: Mitä merkitys tarkoittaa ja mistä sitä voi löytää? Toivottavasti näistä ajatuksista voi olla edes pientä apua nyt hädän ja epätoivon keskellä.

 

 

8. Kotijumpat. Emme oikeasti haluaisi muistuttaa itseämme näistä noloista videoistamme, mutta meidän 4 minsan vatsatreeni on tosi tehokas ja se on helppo tehdä kotona. Myös Youtuben Blogilates-videot ovat todella jees. Nyt on toisaalta TÄRKEÄ HETKI tukea myös esimerkiksi pieniä paikallisia joogasaleja. Helsingissä mm. Rootsilta ja Pranamalta löydät online-tunnit ja lahjakortteja voi aina ostaa tulevaisuudessa käytettäviksi.

 

9. Rentoudu. Päiväunet ja telkun katselu nyt on enemmän kuin ok. Täältä löydät yes girlin 101 TV- ja leffasuositukset.

 

10. Tee aarrekartta. Kotisi nurkista voi hyvin löytyä kasa vanhoja lehtiä. Leikkaa ja liimaa näistä aarrekartta, näillä kollegamme vinkeillä onnistut varmasti. Ihanan Monan sanoja lainaten: ”Nyt maailman ollessa suuren kriisin edessä, on älyttömän tärkeää keskittyä hyviin asioihin ja siihen miten tästä selvitään. Teethän siis itsellesi (ja läheisillesi)  suuren palveluksen ja alat askarrella aarrekarttaa juuri sinun unelmistasi NYT! ♥”

 

11. Tee hyvää. Nyt on kai sanomattakin selvää, että kaikenlaiset pienet hyvät teot nousevat arvoon arvaamattomaan näinä poikkeuksellisina aikoina.

 

 

 

 

Kuvat: Salla Lummi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!