yes girlin 10 karkin sääntö

yes girlin 10 karkin sääntö

yes girl Petra täällä moikkamoiiii!

Tämä postaus on kertausta oman blogini puolelta vuodelta 2016 ja ajattelin jakaa sen kaikkien teidän ihanien yes girlien kesken, sillä se on yksiä vanhan (ja jo kuopatun) blogini luetuimmista postauksistani.

Kysy keneltä tahansa ystävältäni – vahvistavat väittämäni: OLEN KOVAN LUOKAN KARKKIHIIRI! (Ja luulenpa että siellä ruutujen takaa löytyy monen monta vastaavanlaista hiirulaista, uskon tuntevani teidät jo sen verran hyvin.)

Kiitosta siis vaan luojalle (ja Fazerille!), että synnyin maailmaan parhaat ja isoimmat karkkivalikoimat omaavaan maahan.

Apuva!

 

 

Kaikenlaiset karkit eivät ole täysin kirottuja. Määrittelevä tekijä piilee luonnollisesti sisällysluettelossa, joka useimmiten on kaikkea muuta kuin luonnollinen.

Onko suklaa karkkia? Senkin sisältö vaihtelee hurjasti, mutta kaikki joulupöydänkin perus suklaamakeiset luen ehdottomasti kyllä namiksi, kun taas suuren kaakaopitoisuuden omaava raakasuklaa on jo paljon parempi kamu. Lukaise täältä lisää siitä miksi rouskutan kaakaopapuja päivittäin.

Ne perinteiset namit, joita näistä kuvistakin löytyy, ovat täynnä mitä ihmeellisimpiä lisä- väri- ja säilöntäaineita. Esimerkiksi tuossa kuvani punaista väriä sisältävissä namissa saattaa hyvinkin löytyä E120 väriainetta eli karmiinia (ainakin yksistä lemppareistani eli tuteista sitä löytyy). Karmiini on kuivatuista kokkiniiliKIRVOISTA peräisin olevaa punaista väriainetta. 70 000 kirvasta saadaan puoli kiloa karmiinia, joten hyönteisten tuotanto on massiivista. Karmiinia käytetään muun muassa karkeissa, alkoholijuomissa, kosmetiikassa ja lankojen värjäyksessä. Kirvoista tehdyn väriaineen tunnistat tuoteselosteesta koodista E120 tai sanoista karmiini, kokkiniili ja karmiinihappo.

Tämä oli nyt vaan yksi esimerkki. Koko karkkihyllyjen lisäainehässäkkään pitäisi aiheena paneutua vielä paljon paremmin, jotta ymmärtäisin ison kokonaisuuden vielä paremmin.

Ajatus karmiininkaltaisista lisäaineista kyllä ihmetyttää ja yököttääkin, mutta ihan iloisesti näitä nameja tulee silti popsittua. Aiemmin elintarvikevalmistajat ovat kutsuneet karmiinia ”luonnolliseksi väriaineeksi” tuoteselosteessa. Aine aiheuttaa joillekin ihmisille pahojakin allergisia reaktioita, jotkut eivät saa syödä tiettyjä tuotteita uskonnollisista syistä, kun taas vegaanit eivät syö mitään, mikä on peräisin eläinkunnasta. Tärkeintä olisi tiedostaa mitä syö ja tsekata tuoteselosteet – niin halutessaan.

Esimerkiksi punajuurella saadaan aikaan myös hienosti väriä ja koko ajan markkinoille tulee karkkihyllyihinkin luonnollisempia vaihtoehtoja.

Eksyin nyt taas aiheesta eli mennääs takaisin siihen karkin mussuttamisen määrään.

 

 

Karkeista en luovu, mutta se mitä voin tehdä on rajoittaa määrää ja siksi palaan aina välillä vanhaan kikkaani:

10 KARKIN SÄÄNTÖ

Olipa se leffailta tai mikä tahansa “karkkipäivä”, suuntaan usein irtokarkkihyllyille ja nyt onkin valinnat tehty tällä säännöllä hankalemmiksi. 10 karkista nautit jokaisesta yksi kerrallaan, etkä kauho niitä suuhusi laput silmillä. Säännöstä tulee myös pikku hiljaa helposti rutiininomaista, etkä tunne enää niin suurta surua ja ahditusta karkkihyllyllä. LOL!

10 karkkia on namien koosta riippuen vajaa 100g ja tuo määrä riittää ihan hyvin tuomaan sen nomnommmm namifiiliksen. Trust me!

Tämä on samalla myös yhdenlainen mindfulness-harjoitus kun keskityt paljon paremmin siihen, miltä yksittäinen nami maistuu ja tuntuu suussa. Syöt hitaammin ja hartaammin. #yesgirlLOVES!

Mitäs ne sanovatkaan että elämä on?

Valintoja.

Jeps. Oikein.

Eräs lukija antoi tuolloin 4 vuotta sitten erinomaisen sääntövinkin ja se kuului näin: 1 karkki/lajike sääntö.

Aika hyvä tämäkin, vai mitä sanotte?

Onko teillä lisää vinkkejä karkkimonsterin nujertamiseen? Kuka lähtee ensi kerralla namihyllyllä testaamaan tätä 10 karkin sääntöä?

Moni on kauhuissaan ja dumaa tämän ajatuksen päättömänä ideana kokeilematta kertaakaan. Ymmärrän koska tunneside irttarihyllyllä karkkien lapiointiin on suuri, mutta rohkaisen tästä huolimatta testaamaan tätä. Ainakin kerran.😉😉😉

 

 

PS. Meidän Bye makeanhimo -postauksesta löydätte vielä keinoja, joilla te tykkäätte nujertaa herkkuhimon.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!