yes girl vieraskynä: Sademetsistä sekä veganismista

yes girl vieraskynä: Sademetsistä sekä veganismista

 

Viimeisen kuukauden aikana Amazonin sademetsät ovat kärsineet järkyttävistä metsäpaloista. Kuulin asiasta vasta pari viikkoa sitten, koska se ei ollut siihen mennessä saanut vielä riittävästi medianäkyvyyttä.

Tällä hetkellä Amazonin sademetsä tuhoutuu ennätysvauhdilla vuosikausiin. Metsäpaloja on ollut alkuvuoden aikana jopa 70% enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Tämä kriisi koskettaa meitä kaikkia ja siksi minua turhauttaa esimerkiksi se, että annoimme enemmän sympatiaa ja lahjoituksia Notre Damen palovaurioillkuin meidän maapallon keuhkoille.

Amazon on ilmastonmuutoksen torjunnan ja luonnon monimuotoisuuden kannalta elintärkeä alue koko maapallolle. Mikäli sademetsä tuhoutuisi, menettäisimme noin 20% maapallon makeasta vedestä, 20% hapentuotannosta ja 10% biodiversiteetistä. (lähde WWF)

Luvut kertovat kuinka raaka totuus on.

 

 

Tiesittekö, että ehdottomasti suurin syy Amazonin metsäkadoille on eläintuotannosa. Suomessa tuontisoijasta 85% menee tuotantoeläimille ruuaksi, ja juuri soijatuotanto on yksi suurimmista Amazonin tuhoutumisen aiheuttajista. Asiantuntijat ovat asiasta yksimielisiä: suurin syy metsäpaloille ovat ihmisen toimet. Metsää hakataan ja sen jälkeen poltetaan pääasiassa maatalouden, erityisesti karjalaitumien, tarpeisiin.

Kun tuet eläintuotantoa, tuet samalla Amazonin sademetsän tuhoutumista. Joten sen sijaan, että kauhistelemme asiaa, pystymme vaikuttamaan siihen jättämällä eläintuotteet pois, tai ainakin vähemmälle.

Useiden tutkimusten mukaan saamme kaikki tarvittavat makronutrientit kasvikunnan tuotteista. Suosittelen kuitenkin, että perehdyt veganismiin tämän artikkelin alla olevien lähteiden kautta. Veganismi tukee ympäristöä ja ihmisoikeuksia sekä pelastaa miljardien eläinten hengen oman terveytesi lisäksi. Meitä suomalaisia koettelevat kuolintaudit kuten sydän- ja verisuonitaudit ovat tieteellisesti sidoksissa eläinkunnan tuotteisiin.

 

 

Olen ollut vegaani kohta neljä vuotta ja se on paras elämäntapamuutos, jonka olen koskaan tehnyt. Terveydentilani, oloni ja energiatasoni ovat aivan eri tasolla kuin tätä ennen, eikä minun tarvitse kieltäytyä herkuista tai hampurilaisista. Nykyään vegaaneille löytyy yhä enemmän laadukkaita ja maukkaita vaihtoehtoja kaikenlaisiin tilanteiisin. 

Olen tehnyt paljon eläinoikeuksien puolesta töitä, jonka vuoksi päädyin myös Daily Mail -lehden artikkeliin, joka koski protestia Brazilian suurlähetystön edessä.

En vaadi teitä proteistoimaan, vaan katsomaan itseänne peilistä ja kysymään itseltänne, mitä juuri sinä voit tehdä tämän maapallon hyväksi.

Kokosin teille alle parhaat lähteet veganismiin sekä minunkin arjen päätöksiä inspiroivia Instagram-tilejä.

 

 

 

Peace & love,

Heidi

 

 

Mua voit seurata 👇

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!