yes girl TRAVELS: Barcelona

yes girl TRAVELS: Barcelona

yes girlin lempipuuha #1?

Helppo: MATKUSTUS!

Pari viikk0a takaperin lennähdimme yhteen maailmaan hienoimmista kulttuurin kehdoista, Katalonian pääkaupunkiin, Barcelonaan. Tämä Madridin jälkeen Espanjan toiseksi suurin kaupunki on monien lempparilomakohde, eikä ihme, saat reissussa kerralla sekä kaupungin että biitsin.

Meidän yes girlien mukana matkaan lähti ihana vierastubettajamme, Suomen oma Oparh, Adama.

Barcelonan turistirysät kiersimme melko kaukaa, keskityimme käppäilyyn ja hyvään ruokaan. Hola herkulliset tapakset ja 1,90€ vermuttit!

Jaammekin nyt muutaman lempparipaikkamme tästä Euroopan sykkivimmästä metropolista. Kommenttiboksiin toivomme teiltä vinkkejä meidän seuraavaa reissua varten. Toivomme nimittäin että pääsemme tähän Gaudin kauniiseen kaupunkiin pian!

Hyvästä kahvista kuulisimme erittäin mieluusti, koko viikon reissulla emme nimittäin tainneet juoda yhden yhtä oikeasti hyvää kahvia. Siinä vähän petrattavaa tuolle muuten ah-niin-täydelliselle foodie-kaupungille.

 

Nyt niihin yes girl x Barcelona tipseihin:

 

FRANKIE GALLO CHA CHA CHA

Parhaat pizzat pitkään aikaan! Älymakea mesta ja hehkutuksen arvoiset pizzat. Tryffelipizza sekä munakoisopizza olivat 10+ arvoisia. Muy bien!

 

BAR MUT

Ystävämme Matin lempparipaikka, eikä ihme. Tyylikäs ja herrasmiesmäinen bodegueta keskittyy laadukkaiasiin raaka-aineisiin, siis ihan kuin Matti itsekin. Laatutapaksia, äyriäisiä, tartar-pihviä.. BAR Mut oli yksi reissumme helmistä. Muista varata pöytä ja pyytää tarjoilijalta suosituksia niin ruoka- kuin viinilistalta. Ei halvin mahdollinen, mutta hintansa väärtti. 

 

LA PEPITA

Toinen reissumme lemppari, kulman takana Bar Mutista. Ihana Avec Sofien Janette oli kehunut tätä ravintolaa yhdeksi elämänsä ravintoloista, joten pakkohan tämä oli testata. Kahdesti. Niin hyvä se oli! Paikka ei ota varauksia ja on pikkuinen, mutta silti molemmilla kerroilla pääsimme pöytään vain vajaan vartin jonotuksella. Testasimme sekä lounaan että dinnerin ja molemmat kerrat vakuuttivat niin ettemme varmasti tulevaisuudessa käy Barcelonassa astumatta tähän ravintolaan. Yksi parhaista hinta-laatusuhteista pitkään aikaan! Rento meno ja suussasulavaa ruokaa! Menkää!

 

XURRERIA TRÉBOL

Kiitos Adaman tiesimme mistä löytää yhdet kaupungin parhaista churroista. Rakastuimme paikkaan ja siihen ettei se ole mikään megatrendikäs, päin vastoin, ohi saattaa helposti kävellä huomaamatta koko churroja. Churrot eivät ole kaupungin kauneimmat, mutta who cares kun ne vievät kielesi mennessään. Maksaisimme aika paljon jos saisimme nyt käsiimme yhdet karamelli-churrot! MmmMmMMMmMm! Huhujen mukaan paikka on viikonloppuisin auki läpi yön, siis täydellinen päätöspysäkki bileillalle sanoo yes girl. 

 

PASTRAMI PARADISO 

Who doesn’t love a good speak easy? Pastrami Paradiso oli hauskin salakapakka koskaan! Emme halua paljastaa liikaa, joten suut suppuun tässä vaiheessa. Mene ja koe. PS. Tilaa Mediterranean Treasure niminen drinksu ja kiitä meitä myöhemmin. 

 

FLAX & KALE

Joskus ravintolakuvat ruuista ja interiööristä ovat todellisuutta paremmat, mutta ei täällä. Flax & Kale on kaunis kuin mikä (etenkin yläkerran puutarhaterassi) ja menu niin upea ja kattava, että päätöksenteko tuotti vaikeuksia. Jonottamaan joutuu joka kerta, mutta koska paikka on iso, ei seistessä mene kauaa. Paikkoja on kaiketi muutama, mutta Carrer dels Tallersin tila ja ruoka veivät sydämemme kahdesti reissun aikana. Mene aamupalalle (ja tilaa pitaya smoothie bowl) tai lounaalle (ja tilaa Teresan kaalisalaatti). Paikka mainostaa itseään Barcelonan ensimmäisenä flexitarian-raflana: 80% tarjonnasta on kasvipohjaista ja 20% annoksista sisältää myös rasvaista kalaa. yes girl loves!

 

BRUNCH & CAKE

Brunch & Cake on toinen mesta, jonne jonot muodostuvat heti aamusta. Aamiais- ja brunssiherkkuja tarjoillaan aina iltaan saakka ja annokset ovat toinen toistaan kauniimpia. Ulkonäön lisäksi ruuan tekoon oli selkeästi käytetty mausteena rakkautta, sillä ne olivat todella hyviä! Varo villiintymästä tilausprosessissa liikaa, annokset olivat tosi isoja. Terveellistä ja herkullista, yes please!

 

Kuten jo sanottu, maukkaita ja edukkaita tapaksia sekä viinilasillisia löytyy kaupungista melkeinpä joka nurkalta ja niihin mekin tykkäsimme pääosin reissullamme keskittyä. Maassa maan tavalla, eikös. Toivomme vielä tämän elämämme aikana pääsevämme yhteen Barcan mielenkiintoisimmista ravintoloista eli Ticketsiin. Nyt pöydän saaminen oli liian iso haaste.

Shopitukset jäivät tällä kertaa tekemättä melkeinpä kokonaan, mutta yksi vinkki on pakko jakaa ja se on Oysho. Tämän ihanan alusvaate-, sportti- ja vapaa-ajanvaatteita myyvän espanjalaismerkin myymälöissä tuoksuu huumaavalle ja hinnat ovat kohtuullisia. Iso peukku!

 

Barcelona, we shall dance on your streets soon again!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.