yes girl TALKS: Luonnonkosmetiikan parhaat aurinkosuojat

yes girl TALKS: Luonnonkosmetiikan parhaat aurinkosuojat

 

 

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

 

Meidän yes girlien äidit, yes mamat, ovat olleet aina tiukkoja yhdestä asiasta: auringolta pitää suojautua!

Nuorena tämä saattoi tuntua turhauttavalta, mutta tänä päivänä annamme äideillemme ison kiitoksen.

Vaikka meidän yes girlien ihot ja pigmentit ovatkin melkoisen erilaiset, yhdistää molempia halu pitää ihostamme hyvää huolta. Meikkivinkkejäkin jaamme keskenämme, mutta whatsupin keskustelut painottuvat ihonhoitoon. Tämän lisäksi kuvia löytyy 1) koiranpennuista 2) ruuasta ja 3) reissukohteista.

Olimme juuri kimpassa työreissulla Los Angelesin auringon alla ja pääsimme vihdoin käyttämään meikäläisen eli Petran hands down lemppari aurinkosuojia luonnonkosmetiikkabrändiltä nimeltä Algamaris. Kirjoittelin Algamaris-ihastuksestani vuonna 2016 silloiseen blogiini eli takana on monta testivuotta. Kriselda on vaativa rasvojen suhteen, mutta olin varma hänenkin koukuttuvan, sillä tiesin tuotteiden olevan erikoislaatuisen hyviä.

 

 

Kerkesimme nauttia tämän vuoden ekoista kunnollisista auringonsäteistä niin hotellimme poolilla kuin road trippimme rantamaisemissa. Kasvoillamme olemme tottuneet käyttämään aurinkosuojaa vuoden ympäri, mutta vartalolle Kriselda levitteli reissussa ekaa kertaa Algamariksen bestselleriä SK30 aurinkovoidesprayta. Kasvoille suosittelin toista sarjan lemppariani eli sävyttävää SK30 aurinkovoidetta sävyssä keskitumma. Ensikertalaisen kommentit ovat usein juuri kuten Kriseldalla: oh mikä tuoksu, levittyypä nämä helposti, eivätkä jätä tahmaavaa valkoista pintaa.

 Kriseldan iho on pigmentiltään hieman tummempi, joten SK30 spray sekä kasvoille sävyttävä SK30 olivat nappialinta, meikäläisen hipiä on taas vaaleampi ja palaa näin keväällä helpommin, joten SK50 spray sekä SK50 kasvorasva toimivat nyt parhaiten.

 

 

Mutta mikä tekee näistä tuotteista niin spesiaalihyviä?

Algamaris aurinkovoiteet ovat 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100% luomutuotettujen kasviöljyjen ja patentoidun Alga-gorria yhdisteen ansiosta luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojille. Eli nyt kun päästiin asiaan, niin kerrataanpa vielä fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojien erot?

Kemiallinen suoja tunkeutuu ihon läpi muodostaen kerroksen, joka imee UV-säteilyä itseensä, ja muuntaa vaarallisen säteilyn lämmöksi. Mitä korkeampi suojakerroin tuotteessa on, sitä enemmän se sisältää kemiallisia aineita, joiden on todettu olevan haitallisia paitsi ympäristölle myös elimistöllemme.

Fysikaalinen mineraalisuoja muodostaa iholle haitallisia säteitä heijastavan pinnan, jota voi ajatella fyysisenä peilinä,joka heijastaa auringonsäteet pois iholta. Suojan mineraalioksidit eivät imeydy ihoon. Fysikaaliset aurinkosuojat eivät ole haitallisia ympäristölle, eivätkä ne sisällä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja. Niiden sisältämät mineraalifiltterit (yleisimpinä sinkkioksidi sekö titaanidioksidi) ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille.

Kysymys kuuluukin; kun kerta viranomaisetkaan eivät suosittele lapsille kemiallisia filttereitä, niin miksi ihmeessä meidän aikuisten ei kannattaisi noudattaa samaa linjaa?

 

 

Osat ovat siinä mielessä hieman vaihtuneet, että nyt me olemme päässeet opettamaan perheenjäseniämme, ystäviämme ja tietty myös teitä siellä ruudun toisella puolella luonnollisten aurinkorasvojen merkityksestä. Petran äiti esimerkiksi oli erityisen innoissaan kuullessaan, että Algamaris tarjoaa tehokkaan luonnollisen aurinkosuojan myös allergia- ja tuoksuyliherkille SK 50 tuotteillaan. Muuten suojissa tuoksuu ihanan raikas kesäinen kookos.

#yesgirlLOVES

Jos olet menneinä vuosina testannut luomulaatuisia fysikaalisia suojia, ja todennut niiden jäävän inhottavaksi valkoiseksi peitoksi ihollesi, niin nyt kannattaa testata uudelleen. Luonnollisten aurinkotuotteiden tuotekehitys on mennyt nimittäin isoja askeleita eteenpäin lyhyessä ajassa ja Algamariksen SK30 emulsiospray on ehkä parhaiten koskaan levittyvä aurinkorasva!

Kaikki Algamariksen tuotteet ovat mielestämme hinnoiteltu todella kuluttajaystävällisesti. Ne ovat koostumuksensa ja kunnollisten pullojen ansiosta super riittoisia. Aurinkorasvan kanssa ei kannata ikinä pihistellä liikaa!

On äärimmäisen hyvä fiilis voidella iholle tuotetta ja käydä uiskentelemassa meressä tai suihkussa, tietäen ettei rasva vahingoita ympäristöä. Algamarikset kestävät muuten vedessä tosi hyvin, tämä on tullut testattua monesti.

Jos jokin haaste fysikaalisiin rasvoihin liittyy, niin se liittyykin sitten niiden pois pesemisen. On siis tärkeää, että nämä pestään hyvin kasvoilta ja vartalolta pois, sillä koska ne eivät imeydy ihoon (onneksi!) jäävät ne tämän päälle hengailemaan. Koska tuotteet ovat öljyliukoisia, sopii niiden putsaukseen parhaiten öljypohjainen putsari.

 

 

Tässä vielä pari tärkeää pointtia, siihen miksi nämä Algamariksen tuotteet ovat kulttimaineensa ansainneet.

 

♡ Tuotteet eivät saastuta vesistöjä

♡Sopivat myös vegaaneille

♡ Ovat vedenkestäviä

♡ Eivät sisällä nanopartikkeleita

♡ Tuotteilla on Ecocert -sertifikaatti

♡ Luonnolliset ja turvalliset titaani- ja sinkkioksidit suojaavat ihoa UVA- ja UVB-säteiltä

♡ Alga-gorriaⓇ-yhdiste on punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla.

♡ Tuotteiden auringonkukkaöljy kosteuttaa, elvyttää ja korjaa ihoa

♡ Tuotteiden luomukookosöljy pehmentää, kosteuttaa ja suojaa ihoa

♡ Hygieninen ilmatiivis suihkepullo

*lähde

 

Vaikka tuotteet olisivatkin laadukkaita, on vastuullamme tietty niiden oikeaoppinen käyttö. Siispä kokosimme vielä yes girlin muistilistan aurinkosuojia käytettäessä. Screenshotatkaa ja lähetelkää nämä vinkit kaikille rakkaillenne!

 

☀Fysikaaliset aurinkosuojat toimivat välittömästi levityksen jälkeen kun taas kemialliset vaativat noin 30 minuutin vaikutusajan. Tämä on aivan huippua, etenkin jos sinulla on vaikkapa pikkulapsia, jotka eivät malta odottaa päästäkseen ulos aurinkoon.

☀ Rasvaa kaikki aurinkoa saavat alueet tarkkaan, mieluusti ensin vaikkapa alasti. Älä unohda uikkareiden/biksujen rajakohtia, kämmenselkiä, niskaa, korvalehtiä, jalkapöytiä, polvitaipeita… Decolteelle vielä erityismuikkari!

☀Algamaris-aurinkosuojatuotteet ovat vettä hylkiviä, mutta vedessä vietetyn ajan jälkeen ihon välitön uudelleensuojaaminen on suositeltavaa.

☀ Aurinkosuojaa on suositeltavaa lisätä vedenkestävyydestään huolimatta vähintään kahden tunnin välein.

☀ ÅBS, kuten mainittu puhdistus on tärkeää! Suosittelemme poistamaan aurinkosuojan iholta päivän päätteeksi öljymäisellä puhdistustuotteella tai kuorintakintaalla sekä hellävaraisella suihkugeelillä.

☀ Muista kosteuttaa iho auringonoton jälkeen rauhoittavalla ja viilentävällä Algamaris After Sun –emulsiolla. Myös kookosöljy on hyvä vaihtoehto suihkussa peseytyvälle.

☀ Aurinkosuojaa tulee käyttää myös pilvisellä kelillä tai kun esimerkiksi ajat autoa. Haitalliset UV-säteet tulee niin pilvien kuin laskinkin läpi. Eikä mitään muttia!

☀ Muistathan myös, että vaatetuksella, hatuilla ja vastuullisella määrällä aurinkoa on merkittävä rooli auringon haitallisilta säteiltä suojautuessa.

☀ Sopivaa suojakerrointa valitessasi kannattaa pigmenttisi lisäksi huomioida ainakin maantieteellinen sijaintisi, vuodenaika sekä heijastavat tekijät kuten merivesi, hiekka ja lumi.

☀ Aurinkorasvat eivät kestä ikuisuutta kaapin perukoilla, muista siis pitää ne ajan tasalla!

☀ Aurinkovoiteen ostoa ei kannata jättää lomakohteeseen, sillä usein tarjonta on aivan mitä sattuu.

 

 

Algamariksen tuotteet löydät helposti suomalaisen House of Organic -verkkokaupan valikoimasta. Löydätte sivuilta järjettömän hyvän valikoiman luonnonkosmetiikkaa sekä erilaisia hyvinvointituotteita. House of Organicin on perustanut 3 hyvinvoinnista kiinnostunutta miestä (yes girlit täällä kiittää ja kumartaa kundeille!) ja heidän toimintaansa ohjaa läpinäkyvyys ja halu tarjota ympärillä oleville ihmisille sekä ympäristölle pelkkää parasta.

#yesgirlAPPROVES

Turvallisia ja nautinnollisia kevätpäiviä tyypit, kesä on ihan just täällä!

 

x,

yes girlit

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!