yes girl TALKS: Lisää vireyttä arkeen

yes girl TALKS: Lisää vireyttä arkeen

Kaupallinen yhteistyö: VIDA

 

Kuka muu siellä on painiskellut tämän lisääntyneen pimeyden kanssa? Me yes girlit ollaan ainakin huomattu tämän talviajan vaikutus meidän energiatasoihin ja siksi ollaankin viime aikoina panostettu entistä enemmän vireyden lisäämiseen. Uusimmassa podcastjaksossa jutellaan lisää vireydestä, jaetaan meidän parhaat vinkit sen lisäämiseen ja kerrotaan siitä, miten meidän toinen suosikki Vida Kuulas -ravintolisäperheestä voi auttaa lisääntyneeseen väsymykseen. Klikkaa suoraan jaksoon alhaalta tai kuuntele Spotifyssä tai iTunesissa. 

 

Talviaikaan siirtyminen luo erilaisia haasteita varmasti meidän jokaisen arjessa eikä pimenevät päivät välttämättä aina ole ihaninta herkkua. Näihin Suomen keleihin me ei voida valitettavasti vaikuttaa, mutta se mihin me voidaan vaikuttaa on meidän sisäinen hyvinvointi ja kuuluisaan mielenlaatuun. Pienillä jutuilla voi olla suurikin vaikutus, mitä tulee meidän vireyteen!

 

Liikunnan ja terveellisen, monipuolisen ravinnon lisäksi me yes girlit liputetaan hyvien ravintolisien puolesta ja, vaikka aika usein ihmiset yhdistää vireyteen heti D-vitamiinin – joka on tietysti myös tärkeää – usein unohdetaan vireyden kannalta myös todella tärkeä vitamiini, nimittäin B-vitamiini. 

 

Vidan Panmol B-vitamiini on markkinoiden ensimmäinen kasviperäinen ravintolisä ja B-vitamiinit on täysin kasvien tuottamia! Patentoidun koostumuksen ja valmistusmenetelmän ansiosta kvinoa versouutteen B-vitamiinien imeytyvyys ja käytettävyys kehossa vastaa ravinnosta saatavia B-vitamiineja. Lisäksi se on pakattu DRcaps-kasvikapseleihin, jotka hajoaa hitaasti meidän mahalaukussa ja suolistossa. Kapseli on pitkävaikutteinen, vatsaystävällinen ja kasviperäinen. 

 

Vireystila ja mieliala on ehkä tärkeimpiä B-vitamiinin vaikutuskohteita ja voimakkaan väsymyksen syy voikin olla B-vitamiinin puutoksessa. B-vitamiinin puutos voi aiheuttaa muun muassa väsymystä, raajojen puutumista tai pistelyä sekä mielialan alenemista. Myös monet iho-oireet on liitoksissa B-vitamiinin puutteeseen.

 

 

B-vitamiinista puhutaan usein vegaanisen ruokavalion yhteydessä, sillä sitä on suurimmaksi osaksi eläinkunnan tuotteissa ja aika monelle täysin kasvissyöjälle jää liian vähäiseksi tämän vitamiinin saanti. Muutenkin jos ruokavalio on tosi yksipuolinen saattaa helposti olla erilaisia vitamiinipuutoksia. Myös valo ja kuumennus vähentää B-vitamiinien määrää elintarvikkeissa. Terveellinen ruokavalio on siis kaiken A ja O! 

 

Halutaan muistuttaa siitä, että ravintolisät on aina tarkoitettu terveellisen ruokavalion tueksi, eivätkä ne korvaa sitä. B-vitamiinin saanti on kuitenkin usein hieman hankalampaa, sillä sitä on pääosin eläinkunnan tuotteissa. Sitä saa onneksi myös kasvikunnan tuotteista kuten pavuista, pähkinöistä ja tummanvihreistä kasviksista. Kuitenkaan suositeltu “puoli kiloa päivässä” ei välttämättä toteudu ja ruokavalio jää vajaaksi tarvittavista vitamiineista, silloin yleensä ravintolisät on täydellisiä tukipilareita puuttuvien vitamiinien paikkaamiseen. 

 

Kehon hyvinvoinnin lisäksi super tärkeää on myös mielen hyvinvointi! Hyvin usein me keskitytään vain siihen, miten vitamiinit vaikuttaa meidän kehoon vaikka todella tärkeää olisi tiedostaa myös se, miten erilaiset vitamiinien puutokset vaikuttaa myös meidän mieleen. B-vitamiinin vaikutuksia mieleen on tutkittu paljon ja muistin lisäksi se parantaa myös meidän mielenlaatua. Pelkkä vitamiini ei tietysti koskaan korvaa esimerkiksi mielialalääkkeitä eikä pelkillä vitamiineilla saada mielialaa kuntoon, mutta omat vitamiinitasot on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti. Erityisesti, mikäli kärsii pitkittyneestä henkisestä kuormituksesta. 

 

Myös raskauden kannalta on riittävä B-vitamiinin saanti tärkeää. Vidan B-vitamiinissa on myös foolihappoa, jota suositellaan yleensä jo silloin kun haluaa tulla raskaaksi sekä sen aikana, eritoten viikolle kolmetoista asti. 

 

 

Tähän loppuun vielä meidän tärkeimmät vireyden lisääjät: 

 

Kriselda: Mun ehdoton ykkönen mitä tulee vireyden lisäämiseen on palautuminen! Se, että lepää tarpeeksi, nukkuu hyvin ja muutenkin ottaa lyhyitä hengähdystaukoja arjessa on niin tärkeää sekä kehon että mielen hyvinvoinnille. 

 

Petra: Mulle uusi juttu on ollut vanhojen rutiinien rikkominen. Me saatetaan helposti kangistua niihin vanhoihin kaavoihin ja uudenlaiset tavat tuo varmasti paljon vireyttä arkeen! Seuraavalla kävelylenkillä valitse uusi kävelypolku tai kokeile uutta ruokaa lemppari raflassasi.

 

Adama: Tänä syksynä aloitin taas kylmäuinnin ja vitsi miten virkeä olo siitä tulee! Ehdoton uusi lemppari mun arjessa, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja saa varmasti kehon hereille. Lisäksi tietty meditointi on mun jokapäiväinen vireyden lisääjä – jo 5 min tietoista läsnäoloa ja hengittelyä tekee hyvää! 

 

Jaksossa mainitut kirja- (ja sovellus) vinkit: 

Kriseldan kirjat & sovellus:

Saku Tuominen – Juu Ei

Saku Tuominen – Kaikki on hyvin

Aivojen kuntosali, Neuronation-sovellus.

Petran kirja:

Eeva Kolu – Korkeintaan vähän väsynyt

Adaman sovellusvinkki:

Hengitysharjoituksiin syventyvä, Breathwrk-sovellus

 

Kuvat: Sara-Annika Aremo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!