yes girl TALKS: Kuivakuppauksesta apua kehon jumeihin

yes girl TALKS: Kuivakuppauksesta apua kehon jumeihin

 

Elämme valtavan suorituskeskeisessä maailmassa, jossa arki on aika monelle stressaavaa. Tunteet ja kokemukset ovat yhtä lailla energiaa ja mikäli ne eivät pääse jatkamaan matkaa, ne kerääntyvät kehoomme.
Kehomme lihakset, nivelet ja luut ovat suunnattoman rasituksen alla ja vähitellen stressin määrä kehossamme lisääntyy, jolloin pahimmassa tapauksessa alamme kärsiä kroonisista kivuista. Hello, täällä yksi niska-hartia-potilas, Kriselda yes girlistä.
Olen kirjoitellut omassa blogissani kehon traumoista. Joogafilosofiassa puhutaan samskaroista. Hartiaseutu on yksi yleisimmistä paikoista kehossa, johon kertyy taakkaa. Kirjaimellisesti kannamme maailman huolia hartioillamme.

Samskarat ovat psykologisia jälkiä meissä, jotka vaikuttavat pääosin mielessämme, mutta niiden aiheuttama henkinen taakka varastoituu yhtälailla kehoomme.
Minulla on ollut about koko pienen ikäni niskat ja hartiat jumissa, eikä hieronta ole auttanut niihin enää pitkään aikaan. Jumi on usein niin inhottava, että kivut säteilevät päähän asti. Olen niin kiitollinen Petralle, että hän kuunteli meikäläisen ruikutusta ja vei minut ensimmäistä kertaa koskaan Tainan vastaanotolle.

 

 

Hassua, että elämme vuosikaudet näiden vaivojen kanssa, emmekä reagoi kehon antamiin signaaleihin ennen kuin on liian myöhäistä. Uskallan väittää, että moni kaltaiseni, päätetyötä tekevä ja Suomen kylmissä olosuhteissa asuva, kohtaa ajoittain niska-hartiaseudun jumeja.
Koko ryhti ja samalla olkanivelten liikkuvuus vaikuttaa niskaan. Tavallisesti niska-hartiaseudun kivulle ei löydy yksittäistä syytä, vaan usein se onkin vuosien saatossa kudoksiin kertynyttä kuona-ainetta.

Hoitohuoneessa Taina kartoitti tarpeitani ja päädyttiin yhdessä kuivakuppaukseen. Kyseessä on muinaisen kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto, jota käytetään laajalti myös länsimaisessa lääketieteessä.
Kuivakuppaus on hyvä pitää erillään suomalaisesta verikuppauksesta. Nimensä mukaisesti kuppaus on kuivaa – verta ei siis roisku mihinkään suuntaan. 😀

 

 

Hoito tehdään lasikupeilla tai imukupeilla, jolloin kupin sisälle muodostuu alipaine. Alipaine imaisee ihon pehmytkudoksen ja menetelmällä päästään syvälle hoidettavalle alueelle. Hoito teoreettisesti on yhdistelmä kuppausta, sidekudoshierontaa ja lymfaa, joka paitsi rentouttaa mutta myös puhdistaa kehoa.

 

Kuivakuppaus on jopa neljä kertaa tehokkaampaa kuin hieronta ja sitä käytetään pääosin:

♡ lihashuoltoon
♡ niska-hartiaseudun kireyteen
♡ selkäkipuihin
♡ iskiasvaivoihin

 

Kuivakuppaus sopii kroonisiin kipuihin, kuten vuosia kestäneeseen hartiajumiin (kuten allekirjoittaneella). Pro tip: selän kuivakuppaus häätää monesti myös orastavan flunssan, jos se tehdään heti ensioireiden ilmaannuttua!

 

 

Kuppauksesta jää ihoon mustelmia lasikupeista ja mitä enemmän kuona-aineita hoidettavalta alueelta löytyy, sitä isommat jäljet. Hoitojäljet häviävät parissa päivässä, ja mitä useammin käy hoidettavana, sitä vähemmän jälkiä jää.
Kuivakuppaus kannattaa tehdä useamman viikon hoitosarjana. Esimerkiksi 2-3 kerta peräkkäisillä viikoilla, mikäli tilanne on hankala aloittaessa. Sen jälkeen kuukauden välein riittää ylläpidolle.
Minulle tosiaan tehtiin niska-hartiaseudulle hoito ja viimeisellä kerralla hoitojäljet ovat minimaaliset verrattuna ensimmäiseen kertaan.
Myös puolieroja löytyy: kehon vasemmalla, eli feminiinisellä puolella oli selkeästi enemmän jumeja kuin oikealla puolella.

 

Hoidon jälkeen kannattaa ottaa rennosti ja juoda runsaasti vettä, sillä aineenvaihdunta lähtee kunnolla käyntiin. Saunomista ja rankkaa liikuntaa kannattaa välttää. Hoito voi myös väsyttää ja ainakin minulla kävi näin ensimmäisen kerran jälkeen. Keho käyttää paljon energiaa puhdistukseen.

 

 

Kuivakuppaus ei sovi kaikille ja kannattaa huomioida, että esimerkiksi suonikohjut, ihosauraudet, lihasvammat ja veritaudit voivat olla esteenä hoidolle. Mikäli tuntuu siltä, että olet kuivakuppauksen tarpeessa, niin me yes girlit lämpimästi suositellaan Tainan vastaanottoa, joka sijaitsee Helsingin keskustassa, Sofianovalla.

 

P.S. Kurkkaa täältä Petran mielenkiintoinen postaus liittyen akupunktioon ja ruokien energeettisiin lämpötiloihin. Nämäkin opit olemme saaneet Tainalta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!