yes girl TALKS: Kosmeettinen akupunktio

yes girl TALKS: Kosmeettinen akupunktio

 

yes girlin kauneusviikot saa jatkoa! Uusimmassa podcast-jaksossa keskustelemme kauneustrendeistä, (mikäli jakso on kuulematta, löydät sen täältä) lisäksi pidimme viikonloppuna hemmottelevan IG-liven, jossa mukanaolijat pääsivät tekemään hehkuvan DIY-kasvohoidon meidän kanssa.

 

Olemme puhuneet kiinalaisen lääketieteen kiehtovuudesta sekä Akupunktiosta ja ruokien energeettisistä lämpötiloista että Kuivakuppauksesta apua kehon jumeihin -artikkeleissa. Lisäksi joogaopettajakoulutukseeni kuului yin-joogan alkeet, jotka ovat vahvistaneet sitä, että tästä-on-opittava-lisää.

 

 

Tänään puhutaan kosmeettisesta akupunktiosta. Kuten “tavallista” akupunktiota, sitä on harjoitettu Kiinassa vuosituhansien ajan ja sen suosio on kasvanut myös täällä länsimaissa viime vuosina.

Muistan lukeneeni siitä ensimmäisen kerran Trendi-lehdestä, jossa sitä kutsuttin luonnonmukaiseksi vaihtoehdoksi botoxille. Tässä taitaa olla #yesgirlAPPROVED -hoitomuoto.

 

 

Kärsin aiemmin pahasta bruksismista, joka saatiin kuriin botoxilla sekä oikomishoidolla. Viime vuoden puolella narskuttelu nosti päätään ja halusin oitis meidän Tainalle hoidettavaksi.

Olen saanut Tainan vastaanotolla hyviä tuloksia kehon jumeihin, joten halusin kokeilla akupunktiota myös leukalihaksiin.

 

Sain akupunktioneuloja kasvojen lisäksi jalkoihin. Kiinalainen lääketiede keskittyy ihmiseen kokonaisuutena (kasvot eivät ole erillään muusta vartalosta) ja akupunktion perustana on ihmiskehon 12 päämeridiaania sekä 8 ekstrameridiaania. Nämä kytkeytyvät toisiinsa ja muodostavat verkoston, joka ylläpitää kehon terveyttä. Akupunktiopisteet sijoittuvat meridiaaneille ja useimmat kulkevat päästä jalkoihin. Tämän vuoksi neulotetaan myös jalkoja, vaikka hoidettaisiinkin kasvoja.

 

Hoidon jälkeen leuoissa tuntui kevyeltä ja muutenkin oli vähän hassu, jopa vähän kevyempi olo. Lisäksi itkin koko matkan kotiin. Näin ei ole koskaan aikaisemmin käynyt minnkään hoidon jälkeen! Kuin jokin syvempi jumi mun sisällä olisi purkautunut tuon hoitosession myötä.

 

 

Petralla puolestaan on liikkuva otsa ja kulmien välissä sibeliusryppy. Lisäksi hänellä on otsassa hyperpigmentaatiota sekä huulien ympärillä melasmaa.

Sanotaan, että kosmeettinen akupunktio voi auttaa myös pigmenttihäiriöhin ja ihon sävyjen korjaamiseen. Kiehtovaa, eikö?

 

Tähän väliin täytyy huomauttaa, että kuten muita hoitoja, tätäkin suositellaan tehtäväksi sarjahoitona, jotta saa irti parhaan mahdollisen lopputuloksen. Taina suosittelee kosmeettista akupunktiota vähintään viiden viikon kuuria kerran tai ihanteellisesti kaksi kertaa viikossa. Tämän jälkeen tuloksia voi ylläpitää esimerkiksi kerran kuussa.

 

Kosmeettisessa akupunktiossa pienet neulat aiheuttavat iholle mikrotrauman ja keho alkaa itse tuottamaan kollageenia ja elastaania. Lisäksi hoidettavalla alueella lähtee veri virtaamaan tehokkaammin ja ennen kaikkea Qi (tai Chi) lähtee virtaamaan!

 

Kiinalainen lääketiede perustuu ihmisessä vaikuttavan elämänvoiman, Qin hallintaan. Qi kiertää meridiaaneissa eli energiakanavissa ja säätelee eri sisäelinten toimintaa. Vapaasti virtaava energia merkitsee terveyttä ja tasapainoa. Qin tukokset, puute, sekä patologiset tekijät, kuten kuumuus, kylmyys ja kosteus aiheuttavat kaikki ihmisen sairaudet.

 

Kasvoissa on akupisteitä, mutta tietyille alueille, kuten vaikka sibeliusryppyjen tai bruksismiin akupunktio toimii niin sanottuna triggerhoitona, jolloin hoidettava alue rentoutuu ja Qin kierto alueella vapautuu. Botox hermomyrkkynä toimii samalla tavalla lamauttaen lihaksen, kun akupunktio rentouttaa ja herättää energian virtauksen.

 

Tähän väliin taas pieni huomautus, kuten muissa hoidoissa, on hyvä ottaa huomioon jokaisen yksilöllisyys. Se mikä toimii minulla ei välttämättä toimi Petralla. Se, miksi tykkäämme kiinalaisesta lääketieteestä niin paljon, on se, että se ottaa ihmisen huomioon kokonaisuutena. Ei siis auta, että hoidetaan otsarypyt tai bruksismi pelkästään akupunktion keinoin, vaan on tiedostettava ongelman juuri. Mikä aiheuttaa kulmien kurtistelun tai yöllisen narskuttelun?

 

 

Millaisia konkreettisia vaikutuksia kosmeettisella akupunktiolla on?

 

Kirkastaa sameaa ihoa

Hidastaa kasvojen ikääntymistä ja häivyttää juonteita

Parantaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja siten kiinteyttää ihoa

Parantaa kasvojen verenkiertoa

Pienentää huokosia

Tasapainottaa arpia

Tasoittaa ihon väritystä ja pigmenttimuutoksia

Vähentääsilmien turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia

Palauttaa kasvoille terveen hehkun

Kosteuttaa kuivaa ihoa ja tasapainottaa öljyistä ihoa

Rauhoittaa ärtynyttä ihoa (mm. akne)

 

 

Kosmeettisen akupunktion tuloksia voi myös ylläpitää ja edistää kotona gua shalla tai kasvoille tarkoitetulla hierontakupeilla, eli imukupeilla. Saimme Tainan vastaanotolta mukaan imukupit, joilla kuivakuppailemme kasvojen ihoa. Ne vilkastuttavat ihon veren- ja lymfakiertoa, ja juurikin sitä elämänvoimaa, eli Qitä.

 

Emme malta odottaa, että pääsemme taas Tainan neulatyynyiksi, jahka elämä tästä normalisoituu. 😀 Ja hei, eikös olisi siistiä saada Taina meidän podcastiin vieraaksi?!

 

 

Lähde: Sofianova

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.