yes girl TALKS: Hyvästi (paha) stressi

yes girl TALKS: Hyvästi (paha) stressi

Kaupallinen yhteistyö: VIDA

 

Me yes girlit uskalletaan väittää, että monilla meistä on ollut enemmän tai vähemmän stressaava vuosi. Pitkään jatkunut stressi heittää meidän hormonitoiminnan sekä autonomisen hermoston epätasapainoon, jolloin meidän kehon vastustuskyky heikkenee. Stressi voi siis johtaa erilaisiin sairauksiin.
Vidan kanssa pääsimme sukeltamaan syvemmälle stressin maailmaan ja uusimmassa podcast-jaksossa esittelimme jo meidän syksyn uuden lempparin: Ashwagandha Shoden® -lisäravinteen.

 

Stressi on emotionaalista, se voi aiheutua sekä positiivisista, että negatiivisista asioista. Eustressi on hyvää, suoristuskykyä parantavaa, kun taas disstressi on huonoa ja terveydelle haitallista. Lisäksi on neustressi, joka on neutraalia – ei hyvää eikä pahaa.

Hyvä stressi antaa meille lisäbuustia ja auttaa meitä saamaan asioita aikaiseksi. Stressi saa meidät tekemään parhaamme ja usein stressaava tilanne kehittää meitä, mutta pitkään jatkunut stressi voi olla sekä fyysisesti että henkisesti vaarallista.

 

 

Miten siis ashwagandha ja stressi liittyvät yhteen? Kyseessä on rohtokoisokasvi, jota on käytetty jo satoja vuosia ayurvedassa.
Ashwagandha on adaptogeeni, eli se tasapainottaa meidän kehoa. Mikäli elimistö ja mieli käy ylikierroksilla, niin se rauhoittaa, mutta jos on uupunut ja väsynyt olo, se voi nostaa meidän mielialaa.
Pääasiassa ashwagandhaa käytetään stressin lievitykseen ja sen on todettu parantavan unen laatua.
Ashwagandhaa suositellaan urheilijoille suorituskyvyn kohentamiseksi ja ikäihmisille mielen suorituskyvyn lisäämiseksi, erityisesti muistihäiriöihin. Sitä käytetään myös seksuaalivireyteen.

 

 

Stressi on yksilöllistä ja se ilmenee kaikilla eri tavalla. Sanotaan, että oireita on yhtä paljon ku on stressaajia. Vaikka stressi on psykologinen ilmiö, niin sillä voi olla fyysiset seuraukset.
Monille on ehkä stressivatsa tuttu termi? Stressi voi myös ilmetä kroonisina kipuina, vastustuskyvyn heikkenemisenä, hengitysvaikeuksina, sydämentykytyksinä, paniikki- ja/tai rytmihäiriöinä, unionglemina, masennuksena ja stressi voi näkyä myös iho-oireina.

Myös stressinsietokyky eli stressiresilienssi on yksilöllistä. Se, miten hyvin tai huonosti me siedämme stressaavia tilanteita voidaan mitata meidän sydämestä, hermostosta ja jopa meidän DNA:sta.
Stressi voi myös vahingoittaa meidän DNA:ta ja se nopeuttaa meidän telomeerien lyhentymistä. Erilaiset mindfulness-harjoitukset arjessa auttaa lievittää stressiä, sillä mindfulnessin on tutkittu pidentävän telomeerejä.

 

Vidan lisäravinteet, kuten myös Ashwagandha Shoden®, ovat DRcaps-kasvikapseleissa, jotka hajoaa hitaasti meidän mahalaukussa ja suolistossa. Mahalaukun ja suoliston hapot eivät pääse tuhoamaan ashwagandhan herkkiä yhdisteitä, kun kapseli on pitkävaikutteinen, vatsaystävällinen ja kaiken lisäksi kasviperäinen.
Ashwagandha Shoden® on patentoitu ja erityisväkevöitetty valmiste, jossa on käytetty rohtokoisokasvin juurta ja lehtiä.
Se on perinteisiin ashwagandha-valmisteisiin verrattuna seitsemän kertaa voimakkaampi, sen vaikuttavan aineiden pitoisuus eli withanolidiglykosidipitoisuus on 35 %. Kyseessä on maailman bioaktiivisin ashwagandha valmiste.

 

 

Plussaa siitä, että kaunis pakkaus on tehty yhteistyössä Sulapacin kanssa. Kaiken lisäksi Ashwagandha Shoden® on gluteeniton, hiivaton, vegaaninen, makeuttamaton ja täyteaineeton. Tuotekehityksen takana on mm. huikean inspiroiva Timo Kosonen, jolla on alalta 35-vuoden kokemus. Hän on fytonomi ja ravitsemus- ja liikuntaravitsemuksen asiantuntija. Nostamme hattua Timolle ja pidetään peukut pystyssä, että saadaan hänet vieraaksi podcastiin vielä tämän syksyn aikana!

 

Puhumme uusimmassa podcast-jaksossa lisää stressistä; Miten me yes girlit tasapainotetaan meidän arkea ja miten me taltutetaan stressi?
Keskustelemme myös omista kokemuksista, jotka aikoinaan johtivat pitkittyneeseen stressiin, uupumukseen ja burn outin partaalle. Mitä opimme niistä ja mitä työkaluja käytämme stressaavan arjen keskellä? Kuuntele jakso tästä ja ota parhaat vinkit talteen:

Kuvat: Sara-Annika Aremo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!