yes girl TALKS: Alkoholi & mindfulness

yes girl TALKS: Alkoholi & mindfulness

 

Pikkujoulut (x8), Joulun pyhät, uusi vuosi ja parit ystävien synttärit… joulukuussa todella juhlittiin!

Vaikka hyvinvointiimme kuuluu olennaisesti viinilasilliset ystävien (sekä pizzan) kera, niin tammikuussa on varaa ottaa muutama ryhtiliike.

Vai mitä sanotte?

Kriseldalla on käynnissä tipaton tammikuu, Adama on raskaana ja meikäläinenkin pyrkii pitämään alkoholiannokset tarkoituksella minimissä. Tammikuu on perinteisesti hyvä kuu elintapamuutoksiin, mutta haluamme muistuttaa niin itseämme kuin teitäkin, että muulloinkin kuin alkuvuodesta voi miettiä omaa hyvinvointiaan. Vuoden aloitus toimikoonnyt  tälle hyvänä starttina.

 

Alkoholittomat juomat (viinit ja oluet, mocktailit, kombucha jne) ovat tällä hetkellä Googlen mukaan haeutuimpia kuin koskaan, ja povaammekin niille mainiota tulevaisuutta! Alkoholin aiheuttamat kuolemat ovat kuitenkin edelleen suurimääräisiä ja itse asiassa lisääntyivät vuonna 2018 vuoden 2017 luvuista. *lähde

Meille tärkeintä suhteessamme alkoholiin on aina ollut se, että sitä juodaan iloon. Ahdistus, vitutus, työstressi tai muut elämän murheet eivät lukeudu näihin tilanteisiin. Haluamme ylipäänsä elämässä tuntea enemmän, emme vähemmän.

Alkoholi kuuluu eritoten monen meistä viikonloppuihin. Tällöin rentoudutaan ja unohdetaan arkipäivien stressi. Turhan usein alkoholi kuitenkin vaikuttaa seuraavan päivän oloon ja mielialaan. Ärtyisä olo, joskus jopa itseinho, huonosti nukuttu yö, korkea syke, hedari, ruokahimot, hämärtyneet muistikuvat.. suurin osa varmasti tietää miltä krapula pahimmillaan tuntuu. Joskus ei tarvita montaakaan alkoholiannosta siihen, että seuraavana päivänä olo on hieman tahmea.

Viikonlopun voisi viettää energisemminkin. Krapula on tylsää ja hyödytöntä!

Alkoholi myös vanhentaa, se on fakta. Diureettina se kuivattaa, ja myös nestetasapainon palauttaminen on vaikeaa. Iho kuivuu ja rypyt ottavat pikku hiljaa vallan. Drinksupitoiset illat saavat meidät tuntemaan olomme usein vanhemmaksi, eikä tässä taida olla kyse mielikuvituksestamme.

 

 

Me yes girlit haluamme opetella kiinnittämään enemmän huomiota päätöksiimme, ja siihen mihin ne voivat johtaa.

Pidämme edelleen alkoholista, mutta on mielenkiintoista pysähtyä hetkeksi ja miettiä sen roolia elämässä. Parin viikon tai kuukauden tauko antaa ikään kuin mahdollisuuden uudelleen esitellä sen elämäämme ehkä tilkan verran tarkoituksellisemmin kuin aiemmin.

Holittomuus (tai säännöstely) ei säästä meitä vain morkkikselta, vaan myös kaloreilta. Ainiin ja pankkitilikin taitaa kiittää.

Sitä todellista stressinlievitystäkään ne viinilasit eivät varsinaisesti ole, varsinkaan jos laseista muodostuu pian pullo tai 2.

 

Paras vinkkimme on suunnitella läheisten kanssa puuhaa, johon ei aina liity alkoholi. Luontoretki kuumien kaakaoiden kera, leipominen, keramiikkakurssit, kokkausillat mocktailien kera, 1000 palan palapelit, after workit tee-myymälässä (Thé huone best!) tai vaikka saunominen kombucha tastingilla. yes girl LOVES mummoilu!

Koska uskomme vahvasti myös siihen, että elämästä nautiskelulla, tilanteeseen tarttumisella ja sopivalla hulluttelulla ystävien kanssa on suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme, haluamme peräänkuuluttaa yhtä lempisanaamme eli tasapainoa.

Ensi kerralla perjantai-illallisella, aseta itsellesi rajaksi esimerkiksi 2 alkoholiannosta. Takaamme, että maistelet niitä normaalia tarkemmin ja nautit joka siemauksesta. Siirry sen jälkeen vaikkapa kuplaveteen limen kera. Keskustelut säilyvät älykkäämpinä ja olo seuraavana päivänä fressinä.

Welcome 2020 & mindful drinking!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!