yes girl STUDIES: Positiivinen psykologia

yes girl STUDIES: Positiivinen psykologia

Millainen olisi maailma, jos tunnistaisimme, arvostaisimme ja hyödyntäisimme enemmän sekä omia että toistemme vahvuuksia?

Positiivinen psykologia on psykologian osa-alue, joka tutkii ja edistää hyvää elämää ja jokaisen meidän vahvuuksia. Tieteenala sai alkunsa, kun Martin Seligman kumppaneineen melkein 20 vuotta sitten heräsi siihen epäkohtaan, että psykologia keskittyi pääasiassa vikojen ja ongelmien korjaamiseen. Tätä täydentämään perustettiin positiivisen psykologian tieteenala, joka tutkii muun muassa onnellisuutta, positiivisia tunteita, vahvuuksia, ihmissuhteita, merkitystä ja aikaansaamista.

Positiivinen psykologia saattaa tuoda mieleesi heti tietynlaisia ennakkokäsityksiä, väkisinväännettyjä tekohymyjä ja yltiöoptimismia. On tärkeää huomioida, että positiivisen psykan mukaan kehityksen polku voi olla pomppuisa ja epämukava, mutta kuitenkin johtaa kasvuun ja mullistavaan muutokseen. Olennainen osa hyvinvointiamme onkin resilienssi eli kyky, jonka avulla kohtaamme erilaiset vastoinkäymiset.

Elämän varjopuolet voivat siis myös tuoda mukanaan positiivista ja hyvää.

Meidän yes girlien maailmankatsomuksen ykkösjuttuja on avoimella asenteella uuden oppiminen.

Kriselda valmistui juuri joogaopettajaksi ja meikäläinen starttasi tammikuussa positiivisen psykologian opinnot Joyllan verkkokoulutuksessa. Jos meiltä kysytte, niin aikuisopiskelu rulaa!

Haluankin seuraavassa jakaa fiiliksiäni kuluneista opintoviikoista ja kertoa koulutuksesta vielä lisää. Ja jos aihe kiinnostaa, niin vinkkaan ehdottomasti kurkkaamaan meidän ikioman yes girlin Adaman Youtube-kanavan. Adama nimittäin valmistuu samaiselta koulunpenkiltä ihan näillä näppäimillä.

Joyllan perustajat Netta ja Pauliina löysivät tiensä positiivisen psykologin pariin moninaisten väylien kautta. Mieltä avartavan maailmanympärimatkan jälkeen molemmat opiskelivat positiivisen psykologian maisterin tutkinnot (MAPP) Lontoossa – Netta paikan päällä ja Pauliina etänä.

Nämä naiset loivat PPP-koulutusohjelman Suomeen omasta intohimostaan, ja siitä jos jostain syntyy usein parhaimmista parhaimmat jutut.

PPP tulee sanoista positive psychology practitioner eli koulutuksesta valmistuu positiivisen psykologian harjoittajia.

Koulutuksia löytyy sekä lähi- että verkkoversioita, kuin myös näiden yhdistelmiä. Tämäkös tietty ilostutti asiasta kuullessani, koska mullakin olisi täten mahdollisuus opiskella verkon välityksellä täältä New Yorkista. Eikö ookin upeaa, että opintoja voi nykyään tehdä niin monella eri tapaa.

Verkko-opinnot olivat itselleni jo entuudestaan tuttuja, sillä olin tehnyt vuonna 2014 IIN health coach opinnot verkon välityksellä, sillä kertaa puolestaan Suomesta New Yorkiin.

Noin 6kk kestävät opinnot on jaettu PERMA-V -mallin mukaan kuuteen osa-alueeseen: myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, merkitys, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus.

Jokaiseen aihealueeseen uppoudutaan opintoalustalta löytyvien luentojen, luentomateriaalien, videoiden, kirjallisuuden sekä verkkotapaamisten avulla. Ajan hermoilla olevat sisällöt ovat mielenkiintoisia, opettavaisia ja tämän vuoksi muistiinpanoja ja omia oivalluksia tulee tehtyä paljon. Koulutukseen kuuluu myös kirjalliset reflektiot kustakin osa-alueesta sekä lopputyönä tuotettava portfoliomainen interventiotehtävä.

Tähän mennessä opinnot ovat sujuneet oikein hyvin ja parhainta antia ovat olleet verkkokoulutukseen kuuluvat live-verkkotapaamiset 2 kertaa kuussa. Olen kokenut oppivani näissä kouluttajan lisäksi paljon eri ikäisiltä, eri alalla työskenteleviltä kanssaopiskelijoiltani. Etäkiitos kaikille kurssilaisilleni!

Eikä hätää: jos et ehdi mukaan videopuheluihin, saat katsottua nämä myöhemmin opintoalustalla tallenteina.

20 opintopisteen opintokokonaisuus on hinnaltaan 2860€. Joyllan koulutukseen voi osallistua kuka tahansa ja on mielestäni mainio askel jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle. Piditpä välivuotta tai etsitpä elämääsi uutta sisältöä työ- tai yksityiselämääsi, niin lupaan koulun antavan sinulle paljon. Tahdiltaan kurssi on tehty sellaiseksi, että se sopii hyvin työn ohella tehtäväksi. Lisäinfoa saat täältä.

Meidän kurssilla on paljon äitejä ja työssäkäyviä, ja arvaattekin varmasti kuinka upeita ja inspiroivia tyyppejä nämä ovat.

Jos teillä on Joyllan koulutuksesta mitä tahansa kysyttävää, niin antaa palaa täällä tai vaikka Instagramin. Joyllan yhteystiedot löydätte helposti heidän sivuiltaan.

Jaan lisää fiiliksiä opinnoista ja etenkin niistä eväistä, joita koulutus on antanut kun olen opinpolullani hieman pidemmällä.

Tässä vaiheessa on pakko vinkata Joyllan ja Helsingin seudun kesäyliopiston järkkäämästä ilmaistapahtumasta, joka pidetään  tiistaina 19.3. kello 18 – 19. Tilaisuus järjestetään Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä (auditorio 1. kerros), Ratapihantie 13 (aivan Pasilan juna-aseman ja Helsingin Messukeskuksen vieressä). Tapahtuma on maksuton, kaikille avoin ja tarkoitettu kaikille hyvästä elämästä kiinnostuneille.

Vain joka kolmas meistä osaa tutkimuksen mukaan nimetä omat vahvuutensa, joten työnsarkaa tällä alalla piisaa.

Loppuun vielä kiitos Joyllan jengille upeasta työstä! Kiitos myös pikkusiskolleni Kiiralle sekä iskälleni, että olette inspiroineet mua tämän alan pariin.

x,

Petra

”One of the most significant findings in psychology in the last 20 years is that individuals can choose the way they think.” -Martin Seligman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.