yes girl PODCAST: Tunnistatko omat vahvuutesi?

yes girl PODCAST: Tunnistatko omat vahvuutesi?

Hola yes girls and boys!

Se olisi aika ensimmäiselle pidemmälle yes girl podcast -jaksolle. Tänään aiheenamme on yksi positiivisen psykologian lemppareistamme eli vahvuudet ja niiden tunnistaminen. Luonteenvahvuudet ovat itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin tärkeä väline – vahvuuksiin tutustuminen on ponnahduslauta myönteiselle itsetuntemukselle.

Mitä paremmin ymmärrät, missä olet luonnollisesti taitava, sitä paremmin todennäköisesti menestyt niin töissä kuin vaikkapa parisuhteessakin. On tutkittu, että esimerkiksi työelämässä parhaiten menestyvät ihmiset kehittävät itseään vahvuuksiinsa panostamalla. Unohda siis hetkeksi tapasi petrata heikkoja lenkkejäsi, ja kiinnitä huomiosi siihen missä olet luonnostaan hyvä. Kun keskittymme vahvuuksiimme heikkouksien sijaan, pääsemme todennäköisemmin tavoitteisiimme.

Jos sinulle on vaikea nimetä vaikkapa top 3 vahvuuttasi, niin suosittelemme tekemään VIA (values in action) vahvuustestin: https://www.viacharacter.org/survey/account/register#adult

Testi on ilmainen, löytyy monella kielellä (myös suomeksi) ja tulokset jäävät kätevästi profiiliisi muistiin.

Lisäksi toinen tapa tunnistaa omia luonteenvahvuuksiaan on kysyä kaverilta. Pyydä esimerkiksi kolmea hyvää ystävääsi nimeämään kolme vahvuutta, joita he sinussa näkevät. Voit vastavuoroisesti jakaa heille heidän vahvuutensa.

 

Kertokaahan mitä piditte jaksosta. Ihana jos jaksatte antaa podille rakkautta, arvioida sen ja jakaa kavereillenne. Meitä kun nämä ekat jaksot jännittää ihan kaamean paljon!😬

yes girlit kiittää ja kuittaa!💘

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.