YES GIRL ON ICE

YES GIRL ON ICE


Meitä yes girlejä yhdistää lapsuudessa pitkään harrastetut taiteelliset lajit; Petralla taitoluistelu ja Kriseldalla baletti. Kuitenkin toinen toistemme lajit olivat molemmille melko tuntemattomia, meikällä eli Petralla ei ole koskaan ollut jaloissani balettitossuja, eikä Kriseldalla kunnon luistimia.

Arvatkaa innostuimmeko kun Skate Shopin jengi haastoi meidät lajikokeiluun luistelun pariin. Tämän talven uusi yhteisharrastukseksemme on luistelu, keväällä vuorossa on sitten baletti.

Minulle Skate Shop on lapsuudesta tuttu luisteluharrastajien taivas. Luistimissa laatu on kaiken a ja o, ja Skate Shopissa samalle tasolle yltää luistinten lisäksi myös palvelu. Parempaa asiantuntemusta ei löydy muualta ja palvelu on niin kotoisan ystävällistä! 

Muistan edelleen kuinka jännittävää oli saada valita teräsuojien eli tamperelaisittain tuppien väri ja sama pikkutyttömäinen fiilishän tästä nousi edelleen. 

Testailimme kimpassa Skate Shopin mimmien kanssa eri luistimia ja tunnustelimme, mitkä tuntuivat jaloissa parhailta. Kriseldalle löytyi hänen aloitustasolleen sopivat luistimet, joilla kuitenkin voisi treenin ja rohkeuden karttuessa myös hyppiä. Nämä Jacksonin luistimet lämmitettiin uunissa ja muotoiltiin Kriseldan jalan mukaan. Aika luksusta! Skate Shop muokkaa luistimet jokaisen tarpeen mukaan ja tarvittaessa lestiä levitetään pihdeillä, tai tehdään esimerkiksi törröttävälle kehräsluulle tilaa. 

Omiksi menopeleikseni valikoitui luistimet, joilla voisin marssia vaikka EM-kisoihin. Edeat tuntuivat jaloissa valmiiksi jo super pehmeiltä, tämä oli asia johon en lapsuudessa ollut tottunut. Luistimetkin ovat siis menneet eteenpäin parissakymmenessä vuodessa. 

Jos mietit eroa ”markettiluistinten” ja kunnon taitoluistinten välillä, niin sellainen on melkoisen valtava. Kunnon luistimet ovat huomattavasti laadukkaammat ja sitä myötä pitkäikäisemmät sekä tukevat jalkaa paremmin. Teristä puhumattakaan, nekin ovat ihan eri planeetalta.

Näin aikuisiällä luistinten osto on tietty mieluisaa siitäkin syystä, ettet tarvitse uusia pieneen ikuisuuteen, sillä jalkasi ei (luultavimmin) kasva. Skate Shopista voit vilklaista myös käytettyjen luistinten hyllyn, sillä luistimet säilyvät laatunsa vuoksi tosi hyvinä. 

Saimme luistimet täysin käyttövalmiina ja terotettuina sopivien teräsuojien kera. Kovia suojia pidetään luistimilla kävellessä, sillä muun muassa pikku kivet ovat terien suurimpia vihollisia. Maailman söpöimmät pehmeät hodari-suojat taas suojaavat teriä luistinten ollessa laukussa mukana, tai kotona odottamassa seuraavia jäitä.

Etelä-Suomeen ei ole vielä saatu luonnonjäitä, mutta onneksi Helsingin jääpuisto avautui juuri sopivasti. Olimme jäällä vain puolisen tuntia, mutta siinäkin ajassa ehti tulla selkään hiki. Opeteltiin parit perus liu’ut eli kukkoliuku, vaaka ja sisilisko. Testattiin valssihyppyä, kaaduttiinkin, mutta se ei menoa haitannut, päinvastoin. Kaatumistakin olisi hyvä harjoitella, jottei sitä kohtaan muodostu kammoa.

Tärkeintä on nauttia, nauraa ja kokeilla omia rajojaan. Ihan sama miltä näyttää! 

Kaiken kaikkiaan luistelu on tosi tehokas treeni, ja etenkin peppu tykkää. Tärkeintä on pysyä polvesta mahdollisimman alhaalla ja pyrkiä pitkiin liukuihin luistellessa. Eli polvesta tosiaan reippaasti alas. Jos alkuun horjut ihan tuulimyllynä, niin voit aina ottaa tueksesi jäälle vaikkapa kevyen tuolin. 

Kevättalvella haluamme ehdottomasti luonnonjäille, ja mukaan pakkaamme isot termarit kaakaota. Kun saa yhdistää liikkumisen luonnossa olemiseen, tunnemme olomme aina melkein kuin uudesti syntyneiksi.

Katsotaan josko löytäisimme myös jonkin rennon aikuisryhmän jäävuoron Helsingistä. Meikällä on luistimet mukana Nycissä ja suunnitteilla on vallata niin Rockefellerin kuin Central Parkin kentät, mutta Suomen visiiteillä olisi ihana päästä Kriseldan kanssa kimpassa ulkojäiden lisäksi myös jäähalliin uumeniin. Kaikki hallivinkit ovat siis tervetulleita!

 

Ja hei, joulukuun kunniaksi saamme jakaa teidän kanssa YESGIRL20-alekoodi, jolla saatte super hyvän -20% alen ensimmäisistä uusista luistimistanne Skate Shopista. Koodi on voimassa 11.1.2019 saakka.🎁

 

Petra & Kriselda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!