yes girl on a BUDGET: Kaikki rahasta

yes girl on a BUDGET: Kaikki rahasta

 

Yksi yes girlin tämän syksyn tavoitteista on oppia paremmiksi rahan käyttäjiksi. Aloitimme “yes girl on a BUDGET” -postaussarjan tavoitteen kunniaksi ja viimeksi puhuttiin siitä, miten nettotulot kannattaa kuukausittain jakaa.

Tänään vinkkaamme uutuuskirjasta Kaikki rahasta, jonka on kirjoittanut yksi yes girlien girl crusheista (ja Helsingin Positiivisin 2018) Julia Thurén.

 

Kirjaa ei ole turhaan tituleerattu aikamme talousraamatuksi, sillä kansien sisällä tosiaan on kaikki, mitä meidän tulisi tietää rahasta. Kirja auttaa ottamaan oman talouden haltuun ja, vaikka se olisikin hallussa, niin se antaa selkeät vinkit säästämiseen ja sijoittamiseen.

Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta kirja on jäsennetty nerokkaasti ja Julian kirjoitustyylistä ei puutu huumoria!

 

 

Jokaiseen kappaleeseen Julia on haastatellut eri asiantuntjioita ja pitkin kirjaa saamme lukea tunnettujen suomalaisten raha-asioista aina Maria Veitolasta Hjallis Harkimoon. Lisäksi kirjaan on haastateltu yli 200 naista, jotka kertovat avoimesti omasta taloudestaan. Miten esimerkiksi parikymppinen opiskelija vs. kolmekymppinen perheenäiti käyttävät kuukausitulonsa. Ihminen on uteliasta sorttia, joten on vähintäänkin mielenkiintoista nähdä miten ihmiset käyttävät rahansa.

 

Se, mikä kiinnostaa meitä on tietysti raha ja parisuhde. Meillä kummallakin yes girlillä on takana pitkiä parisuhteita, joissa jokaisessa on käyttäydytty eri tavalla rahan kanssa. Kirja valottaa jo pelkästään deittailun aikana, miten talousasiat kannattaa ottaa puheeksi:

Puhuttiinko teillä lapsena rahasta? Jos, niin mihin sävyyn?

Tiedätkö, miten vanhempasi jakavat tulonsa tai menonsa?

Nämä olisivat olleet kätsyt siihen aikaan kun vielä deittailtiin, mutta onneksi kirjassa puhutaan avoimesti myös avioehdosta, tasa-arvoisuudesta ja rahaongelmista parisuhteessa ja siitä, miten rahasta kannattaa puhua lapsille. yes babyjä saadaan vielä odotella, mutta niidenkin aika tulee vielä joskus!

 

 

Julia kirjoitti yli vuosi sitten blogiinsa siitä, miten hän säästi 10 000 euroa vuodessa. Ajatus kirjaan lähti siitä ja nyt kaikilla on mahdollisuus säästää Julian vinkeillä. Vaurastuminen onnistuu, mikäli löytää siihen motivaatiota. Pienillä viilauksilla, kuten budjetoimalla, automatisoimalla ja sijoittamalla voi onnistua. Eikä huolta, mikäli talousasiat olisivat aivan kuralla, sillä kirjassa käsitellään myös sitä, miten selvitä talousahdingosta. Aitojen esimerkkien avulla päästään myös jyvälle siitä, miten raha vaikuttaa ystävyyssuhteisiin.

 

On ehkä sanomattakin selvää, että tämä on kirja, joka koskettaa aivan jokaista. yes girlit kiittää Juliaa tästä opuksesta ja käännämme katseen kohti vauraampaa tulevaisuutta. #yesgirlLOVES!

 

Share:

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.