yes girl on a BUDGET: 50/30/20 -sääntö

yes girl on a BUDGET: 50/30/20 -sääntö

 

Pakko myöntää ettei me yes girlit mittää finanssiguruja olla tai muutenkaan systemaattisia Excel-velhoja, mutta jotain budjettivinkkejä on kuitenkin jäänyt käteen (köyhiltä) opiskeluajoilta.

Tässä uudessa yes girl on a BUDGET -postaussarjassa kerromme omat tärppimme rahankäyttöön ja säästämiseen. Ja on meillä tälle myös itsekäs syy – nimittäin haluamme itsekin samalla opetella järkevimmiksi rahankäyttäjiksi! Practice what you preach vai miten se meni 😀

 

Puhumme paljon siitä, että hyvinvointi rakentuu monista eri elämän osa-alueesta ja taloudellinen hyvinvointi on merkittävä osa sitä.

Omasta kokemuksesta voimme henkisesti huomattavasti paremmin, kun raha-asiat ovat kunnossa. Ja kun talous on kunnossa, on myös mahdollista säästää vaikka olisi pienituloinen.

 

 

Tänään kerromme 50/30/20-säännöstä, joka on hyväksi todettu ohjenuora, miten omat ansiotulot (nettopalkka) kannattaa jakaa. Oli siis tulotaso mikä tahansa, niin tämä sääntö jeesaa järkevään rahankäyttöön.

Lisäksi se kehittää tietoista kuluttamista. Fiksuilla ratkaisuilla voi elää hyvää elämää, eikä kituuttaa kädestä suuhun kuukaudesta toiseen.

 

50/30/20 -SÄÄNTÖ

 

50% Välttämättömät kulut

Välttämättömiin kuluihin kuuluvat perustarpeet, eli asuminen, liikkuminen, ruokakauppaostokset ja välttämättömät vaatteet.

 

30% Henkilökohtaiset valinnat

Henkilökohtaiset ovat ns. vapaa valintaisia kuluja, kuten matkustelu, ulkona syöminen, shoppailu, Netflix, Spotify, jne.

 

20% Taloudelliset prioriteetit

Velat, luottokorttilaskut, säästöt, sijoitukset, eläkemaksut yms.

 

 

50/30/20-sääntö pitää talousasiat yksinkertaisina, jotta saat laskut maksettua. Lisäksi se jättää tilaa myös huvittelulle ja säästämiselle! Me yes girlit tunnemme suunnatonta tyydytystä, kun saamme edes muutaman kympin kuussa sivuun.

 

Kuten kaikissa, tasapaino on avain järkevään budjetointiin. On hyvä olla tietoinen omista haluista ja tarpeistaan. Mitkä asiat ovat välttämättömiä ja voiko joistain asioista kenties luopua? Silloin kun luovumme, niin yleensä jotain uutta tulee tilalle.

Mistä olet aina haaveillut, mutta sinulla ei ole ollut siihen varaa?

 

Kuulostaako 50/30/20 -sääntö järkevältä systeemiltä? Olisi kiva kuulla, millaisia budjetojia sieltä ruudun takaa löytyy?

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!