yes girl LOVES: Wim Hof -hengitysharjoitukset

yes girl LOVES: Wim Hof -hengitysharjoitukset

 

Tämän talven yksi meitä yes girlejäkin eniten puhuttaneita tyyppejä on ollut Wim Hof.

Kyseessä on hollantilainen erikoislaatuinen 60-vuotias supermies, lempinimeltään Iceman. Mystinen tyyppi on noussut esimerkiksi Mount Everestille pelkissä shortseissa ja juossut Namibiassa maratonin täysin ilman vettä.

Hof on sanonut pystyvänsä pelkällä tahdonvoimalla estämään sairauksia. Siis ihan for real! Mies sanoo kaiken perustuvan hänen luomaansa omaa nimeään kantavaan Wim Hof -metodiin, joka taas pohjautuu hengitystekniikkaan sekä kylmäsiedon kasvattamiseen.

Hänen kuuluisa slogan kuuluu: ”Kylmyys on herrani ja ainoa opettajani”.

Monelle miehen höpinät menevät aivan yli hilseen, mutta meikäläiset koemme nämä äärimmäisen mielenkiintoisiksi. Jos olette kuunnelleet yes girlin podcastia, tiedättekin, että me kolme olemme avanto- ja kylmäuinnista innostuneita. Emme mitenkään pro tasolla, mutta yritystä ja tahtoa löytyy.

Kylmän lisäksi hengitys on asia, jolle annamme elämissämme suuren suuren arvon. Kriselda on sanonut monesti haluavansa syventää joogaopettajan oppejaan juurikin tällä saralla. Ootteko muuten koskaan ajatelleet kuinka paljon kielessämme on hengitykseen liittyviä sanontoja, etenkin stressinhallintaan liittyen? Ei mitään turhia neuvoja.

Hofilta voi tosiaan oppia suuriakin elämän oivalluksia. Meistä paras tapa on lähteä uteliaasti, mutta pienin askelin liikkeelle. Seuraava hengitysharjoitus on ollut todella hyvä, ja erittäin voimakaskin arjen rauhoittaja. Jos olet jo testannut, niin ehkä tiedät sen hieman huippaavan fiiliksen.

Hof sanoo harjoituksen vähentävän tutkitusti stressiä, nopeuttavan fyysistä palautumista, parantavan unta ja urheilusuorituksia, lisäävän luovuutta, mielen rauhaa sekä keskittyneisyyttä. Jos harjoituksen taustat ja sen syys-seuraussuhteet kiinnostavat, niin kannattaa lukea tästä kattavammin Hofin sivuilta täältä.

Me suosittelemme tekemään harjoituksen heti aamulla, AINA tyhjään mahaan. Alkuun voit halutessasi pitää silmiä auki, sillä videon audiovisuaalisuus auttaa hyvin hengityksen rytmin kanssa. Muista että metodiin kuuluu syvä ja voimakas sisäänhengitys ja astetta rennompi uloshengitys. Hofin sanoin: ”fully in, let it out”. Se hengitätkö sisään nenään kautta (kuten esimerkiksi paljon jooganneet ovat tottuneet tekemään) vai suun, on itsesi määriteltävissä. Tältä lyhyeltä videolta voit kurakata Wimin vastaukseen asiaan. Uloshengitys tapahtuu suun kautta.

Aiheesta voisi kirjoittaa tosi pitkästikin, mutta ei nyt malteta muuta kuin päästää teidät itse asiaan. Voimme kirjoittaa vaikka vol2 postauksen, jossa jaamme tarkemmin omia kokemuksiamme hengitysharjoituksista. Mikä toimii meillä parhaiten, miksi ja milloin.

 

Ja psst. Muistakaa että kihelmöinti sormissa ja varpaissa harjoituksen aikana on hyvä merkki, sitä ei tarvitse pelästyä.

 

Jos hengitysharjoitukset on sinulle tuttuja, niin tässä on sinulle sopivasti haastetta:

 

 

Jos hengitysharjoitukset ei ole sinulle kovin tuttuja, suosittelemme ensi alkuun tätä aloittelijan versiota:

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!