yes girl LOVES: TED talks

yes girl LOVES: TED talks

 

 

Me yes girlit fiilaamme podcasteja ja etenkin näin talven tullen niitä on kiva kuunnella huppu päässä airpod-kuulokkeistamme. Tykkäämme pitää esimerkiksi sporamatkat puhelimet taskuissamme, jotta ”screen time” eli puhelimella vietetty aika pysyisi hallussa, ja jottei pahoinvoiva olo iske kesken kaiken. Muutenkin kuunnellessa saat pidettyä pään ylhäällä, tai halutessaan vaikka silmät kiinni.

Uusin podi-innostuksemme on ollut TED talkit. Olette varmastikin kuulleet näistä jo? Tai kuunelleet näitä jo?

TED:in historia ulottuu jopa vuoteen 1984 saakka ja on noista päivistä kehittynyt yhdeksi maailman mielenkiintoisimmaksi nonprofit-liikkeeksi, jonka idea on simppeli: jakaa ideoita.

Useimmiten tätä tehdään lyhyiden alle 18 minuuttisten puheiden muodossa, joita voit kuunnella ja/tai seurata videoina.

Uusin lempparijaksomme on tämä yltä löytyvä Michael Greenin puhe, jossa hän puhuu tärkeästä asiasta.

”Elämme maailmassa joka on niin lähellä varmistaakseen sen, ettei kenenkään tarvitse kuolla nälkään, malariaan tai ripuliin,” sanoo Green.

Tämän edistämiseksi Yhdistyneet Kansakunnat eli YK laati vuonna 2015 17 tavoitetta tärkeimpien tekijöiden, kuten terveyden, koulutuksen ja tasa-arvon, ympärille. Tässä tietopläjäyksessä kuulemme Greenin analyysi siitä, miten jokainen maa on (tai ei ole) ottanut askeleita kohti näitä kestävän kehityksen tavoitteita. Green myös tarjoaa uusia ideoita siihen, mitä muutoksia tarvitaan, jotta voimme saavuttaa tavoitteet. 

Vaikkakin tilanne tavoitteiden saavuttamiseen vuoteen 2030 mennessä näyttää tällä hetkellä melko heikolta, on puhe silti vaikuttava ja inspiroiva. Suosittelemme kuuntelemaan!

Täältä löydät vielä lisäinfoa jokaiseen 17 tavoitteeseen liittyen. Vaikka olemme verrattain pieni maa, voimme olla Tanskan tavoin etunenässä näyttämässä muille maille mallia.

Every small step matters!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!