yes girl LOVES: Syksyn hyvinvointi-checklist

yes girl LOVES: Syksyn hyvinvointi-checklist

 

Kaupallinen yhteistyö: Mossa

 

Vietimme pari viikonloppua sitten ihanan rentouttavaa mökkiviikonloppua ystävien maalla. Kuten arvata saattaa kaikki ei kuitenkaan aina mene aina niin kuin Strömsössä. Elämään saattaa tulla ennalta-arvaamattomia ongelmia, jotka haittaavat meidän suunnitelmia. Etenkin vauvojen ja koirien kanssa, pitää varautua kaikkeen. 😉

Pääasiassa päästiin kuitenkin nauttimaan ulkoilmasta, syötiin hyvin, viihdyttiin rantasaunassa ja uitiin järvessä – nyt jos koskaan kannattaa aloittaa kylmäuinti ja tästä päästään hyvänä aasinsiltana meidän syksyn hyvinvointi-checklistin pariin.

 

 

Kylmäuinti

Tämä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen talven kylmimpiä kuukausia! Tekee niin hyvää sekä mielelle että keholle. Veden hydrostaattisella paineella on muutenkin hyviä vaikutuksia meidän lymfakiertoon, niveliin ja lihaksistolle. Kylmyys tekee hyvää verenkierrolle. Meillä yes girleillä ei ole mikään maailman paras ääreisverenkierto, joten kylmäuinti laittaa veren liikkeelle. Se myös edistää meidän lihaksiston lämpötilamuutoksia sekä lämmönsäätelyä. Parasta siinä on se, että sitä voi harrastaa täysin ilmaiseksi. Täällä tuhansien järvien maassa kannattaa ottaa kaikki ilo irti kylmäuinnista.

Vinkki: Muista hengittää. Kurkkaa tästä Iceman, Wim Hofin hengitysharjoitus. Tyyppi on kiivennyt Mount Everestille shortseissa!

 

Sauna

Täällä tuhansien järvien maassa on noin 3 miljoona saunaa ja me yes girlit rakastamme istua löylyissä ympäri vuoden. Syksy ei siis ole poikkeus, vaikka lämpö tuntuu extra ihanalta, kun säät viilenevät.

Meidän lemppari tapa on lisätä muutama tippa eteerisiä öljyjä kiuluun. Parhaita saunatuoksuja ovat eukalyptus ja koivu. Myös oluen tuoksu kiukailla on ihana – tämän kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei laita liikaa. On myös hyvän saunaetiketin mukaista kysyä muilta saunojilta, ovatko tuoksut ok.

Vinkki: Kaikilla ei ole mahdollisuutta ilmaiseen saunaan, mutta esimerkiksi Helsingin Sompasauna on täysin maksuton.

 

 

 

Ihon helliminen

Kun ilmat viilenevät, iho kiristyy. Etenkin, kun ui ja saunoo ahkerasti, on hyvä pitää erityisen hyvää huolta meidän kehon suurimmista elimestä. Testattiin mökkireissulla Mossan uutuus Rich Comfort Cream, joka sisältää puolukan ja hillan uutteita, jotka kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Normaalille ja sekaiholle täydellinen ulkoiluvoide (!), joka suojaa ihoa kylmällä säällä. Lisäksi olemme aloittaneet öljyillä läträämisen. Meidän ihot RAKASTAA öljyjä ja Mossan Vitamin Cocktail on aktiivisesti ihoa uudistava öljy, joka palauttaa ihon hehkun ja elinvoiman. Kasvoöljy sisältää 10 eri kasvin, sekä vadelman että tyrnin siemenöljyjä.

Vinkki: Hoitotuotteet kannattaa levittää aina puhtaaseen ihoon aloittaen kevyimmästä tuotteesta. Öljy levitetään aina viimeisenä, jottei se esimerkiksi tuki kasvovettä tai -voidetta ihon eri pintakerroksissa.

 

 

Ulkoilu

Syksy on ulkoilemisen parasta aikaa, kun ei ole liian kuuma, eikä liian kylmä. Hyvät varusteet on kaiken A & O, eikä tulisi mieleenkään lähteä ulos ilman vettä hylkiviä kenkiä tai päällyskerrastoa. Syyssateet tuovat ilmaan lisähappea ja luonto on äärettömän kaunis kaikkine ruskan sävyineen. #yesgirlLOVES

Kansallispuistot tarjoavat juuri nyt parastaan, mutta yhtä hyvin voin käppäillä lähimpään metsään, puistoon tai rantaraitille kaupungeissa.

Vinkki: Stressitasot laskee jo muutamassa minuutissa astuttuamme ulos luontoon. Vartin oleskelu metsän keskellä alentaa meidän sydämen leposykettä ja hengitys tasaantuu. Metsä on parasta mindfulnessia.

 

Kiitollisuuspäiväkirja

Vaikka kirjoitamme aamusivuja, niin oli aika taas kaivaa kiitollisuuspäiväkirjat esille. Meidän podcastia kuuntelevat tietävät, että kirjoitamme kiitollisuuspäiväkirjaa kuuriluontoisesti. Pimenevät päivät vaativat pientä boostia ja haluamme pitää huolta mielestämmme mahdollisimman hyvin.

Kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen on yksi voimakkaimmista positiivisen psykologian interventioista. Ideana on kirjata ylös asioita, joista on kiitollinen. Ne voi olla pieniä tai suuria juttuja, ne voi olla jo tapahtuneita asioita tai vastaavasti kiitollisuudella voi manifestoida tulevaa.

 Vinkki: Aloita aamut kiitollisuusharjoituksella ja kirjoita paperille viisi asiaa, joista olet kiitollinen.  Kurkkaa täältä viisi muuta positiivisen psykologian harjoitteita, mikäli kiitollisuuspäiväkirja ei nappaa. Eri interventioiden tarkoitus on herätellä positiivisia ajatuksia, tunteita ja ennen kaikkea kehittää meidän käyttäytymistä.

 

 

Syksy on ihanaa aikaa. Ayurvedisesti on aika helliä ja pitää huolta itsestään. Tämä on aikaa, kun luonto valmistautuu pitkään talveen, joten nautitaan joka hetkestä. Positiivisessa psykologiassa on vielä yksi interventio nimeltä “savoring”, eli nautitaan täysin rinnoin ja hehkutetaan tätä upeaa vuodenaikaa, kun vielä pystymme!

 

P.S. Mossa haluaa tarjota lukijoillemme -25% alennuskoodin verkkokauppaansa! Syötä koodi yesgirl kassalla: http://www.mossacosmetics.com/fi.

 

 

Kuvat: Sarah Grünn

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!