yes girl LOVES: Puhtaus & hyvinvointi checklist

yes girl LOVES: Puhtaus & hyvinvointi checklist

Kaupallinen yhteistyö: Mossa

 

Koska me yes girlit liputetaan niin ulkoisen kuin sisäisen puhtauden puolesta, ajateltiin tänään jakaa teille hyvinkin ajankohtaiset vinkit puhtauteen ja hyvän hygienian ylläpitoon. Oli kyseessä sitten keho, iho, ravinto, meidän ajatukset tai vaikkapa meitä ympäröivä tila – luo puhtaus eräänlaista sisäistä zeniä! 

Viimeisessä checklistissä jaettiin vinkin syksyn hyvinvointiin eli se kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa, jos et ole vielä napannut sieltä vinkkejä talteen.

Mutta millaisiin juttuihin sitten kannattaa kiinnittää huomiota, kun puhutaan puhtaudesta ja hyvinvoinnista?

 

Kehon hygienia

Omasta hygieniasta huolehtiminen luo parempaa oloa ja edistää hyvinvointia. Kun tuoksuu hyvältä, on siistit vaatteet, hiukset on harjattu ja on muutenkin freesi olo, on varmasti myös itsevarmempi ja parempi olla omassa kehossaan. Ulkonäöstä huolehtiminen ei tarvitse olla pinnallinen asia vaan se voi vaikuttaa meihin myös sisäisesti. Pitämällä huolta omasta hygieniastaan  tekee tietysti myös hyvää muille ja muiden on miellyttävämpää olla seurassasi. 

 

Itseään ei tarvitse huolitella tuntikausia vaan kyse on perus puhtaudesta; peseydy säännöllisesti ja käytä mahdollisimman puhdasta sekä hyvältä tuoksuvaa suihkusaippuaa. Meidän lemppari on Mossan Love Clean -saippua, joka sisältää luonnollisia raaka-aineita kuten mustikkauutetta, joka kosteuttaa tehokkaasti vartaloa. Tämä ihoa tasoittava saippua sopii sekä vartalolle että käsille! 

 

Kerran viikossa iho kannattaa myös kuoria, jos haluaa varmistaa kuolleen ihosolukon poistamisen. Kahvinpurut ja kuivaharjaaminen toimii ihanasti etenkin talvisin, sillä ne vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa. Peseytymisen ja kuivaamisen jälkeen voit helliä ihoa kosteusvoiteella ja ihanilla öljyillä. Mossan Love Clean Vitamin Care käsivoide soveltuu ihanasti myös koko vartalolle ja kulkee kätevästi mukana myös kuivia käsiä varten.

 

 

Käsihygienia

Jos jotain hyvää pitää keksiä tästä erikoisesta vuodesta niin se on se, että me olemme varmasti kaikki kiinnittäneen entistä enemmän huomiota käsihygieniaan! Paras tapa ylläpitää käsihygieniaa on säännöllinen käsien pesu saippualla, mutta silloin kun tähän ei ole mahdollisuutta niin kannattaa turvautua käsiä desinfioiviin tuotteisiin, joka tuhoaa mikrobit ja pitää kädet puhtaana.

 

Nykyään markkinoilta löytyy onneksi myös hyvältä tuoksuvia tuotteita niiden voimakkaasti alkoholilta haisevien sijaan. Mossan Love Clean sarjasta löytyy kaksi käsiä puhdistavaa tuotetta – geelimäinen ja suihkutettava.

 

Hienojakoinen Mossa Love Clean  Alcohol Hand Spray käsisuihke levittyy pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Suihkeen sisältämän mustikkauutteen antioksidantit vahvistavat ihon omaa suojaa ja lisäksi glyseriini hoitaa ja kosteuttaa. Hydro-alcohol käsigeeli puolestaan sisältää hyaluronihappoa, kasvipohjaista alkoholia ja rauhoittavaa mustikkauutetta, joka myös hoitaa käsien ihoa. 

 

Molemmissa tuotteissa on käytetty kasvipohjaista alkoholia ja raaka-aineet on puhtaita. Kaunis pieni puteli kulkee kätevästi mukana laukussa ja itse tuote tuoksuu ihanan raikkaalta!

 

 

Suun hygienia

Suuhygienia on kaiken a ja o! Kukapa haluaisi haistella pahalta haisevaa hengitystä tai kärsiä turhaan kalliista hammaslääkäri laskuista? 

Hampaat kannattaakin harjata sekä aamulla että illalla, noin kolmisen minuuttia kerrallaan. Kannattaa myös suosia mahdollisimman laadukasta ja puhdasta hammastahnaa. Näin hengitys tuoksuu hyvältä ja samalla ehkäisee reikien sekä hammaskiven syntymistä.

 

Myös hammaslankaa kannattaa käyttää päivittäin ja myös se vähentää reikiintymistä sekä tietysti poistaa pahoja hajuja suusta. Tästä voi tehdä itselleen tavan, ajoittamalla lankaamisen hampaiden pesun yhteyteen ja laittamalla vaikka puhelimeen muistutuksen aamuin illoin!

 

 

Hiusten hoito

Monesti ajatellaan, että mitä harvemmin hiukset pesee niin sitä parempi. Harvennettu pesu saattaa ehkä säästää aikaa, mutta itse asiassa hiukset likaantuvat yhtä nopeasti kuin vaikkapa meidän kehon ja kasvojen iho. Likaantumiseen vaikuttaa mm. kehon päivittäinen hikoilu, päänahan talin erittyminen ja lisäksi myös ilmassa olevat saasteet.

 

Siksi hiustyypistä riippuen kannattaakin hiukset pestä joka toinen päivä tai jopa päivittäin, jos tuntuu siltä. Hyvä muistisääntö on se, että pesee hiukset heti kun ne tuntuu likaisilta eikä yritä pitkittää pesuväliä vaikkapa kuivashampoolla. Ja no worries, jos näin tekee välillä, koska myös me yes girlit turvaudutaan välillä kuivashampoon käyttöön!

 

Käytä hiuksillesi sopivaa shampoota ja hoitoainetta. Kerran viikossa tee myös syväpuhdistus esimerkiksi tekemällä tupla shampoopesun tai käyttämällä syväpuhdistavaa tuotetta. Pesun jälkeen suihkuta hiuksiin hoitavaa hiussuihketta tai kokeile kosteuttavia öljyjä. Muista myös kammata hiukset päivittäin sillä se parantaa päänahan verenkiertoa ja tekee hiuksista siistimmän näköiset. 

 

 

Kasvojen pesu 

Kasvojen iho olisi hyvä puhdistaa päivittäin – aamuin illoin. Etenkin jos käytät meikkiä, kannattaa perusteellisempi puhdistus tehdä joka ilta. Pesemätön meikki tukkii ihohuokosia ja kasvoihin saattaa ilmestyä näppylöitä ja muita epäpuhtauksia. Pesemätön silmämeikki voi myös aiheuttaa silmätulehduksen. Kannattaa siis panostaa säännölliseen kasvojen puhdistukseen!

 

Kasvojen puhdistuksessa on tärkeää käyttää omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Ihotyyppejä ovat kuiva, rasvainen tai sekaiho ja jos et tiedä omaa ihotyyppiä kannattaa kysyä rohkeasti apua esim. kosmetologilta. Mossan  Juicy Clean puhdistusemulsio on tarkoitettu kaikille ihotyypeille ja se muuttuu iholla veden kosketuksesta vaahdoksi. Se sisältää valkoherukan AHA-hedelmähappoja, jotka tekevät kasvojen ihosta puhtaan ja raikkaan.

 

Kasvojen puhdistuksen jälkeen kannattaa aina käyttää kasvovettä, joka viimeistelee puhdistuksen. Kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n luonnolliselle tasolle ja edistää näin ihon hyvinvointia. Levitä lopuksi vielä kosteusvoide ja perus kasvojen puhdistusrutiini on valmis! 

 

 

Intiimihygienia

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä on meidän rakkaan V- jay jayn hoito! Intiimihygienia on erityisen tärkeää, mitä tulee meidän kehon puhtauteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointii, sillä sen laiminlyönti vaikuttaa niin moneen asiaan kuten tulehduksien syntymiseen. 

 

Intiimihygieniassa puhdistukseen riittää ja parasta on vain vesi. Vaikka markkinoilla on paljon erilaisia intiimihygieniaan suunnattuja saippuoita, voivat puhdistusaineet ärsyttää ja kuivattaa sukupuolielinten herkkää ihoa. 

 

 

Oman kehon ja mielen lisäksi kannattaa ehdottomasti pitää huolta myös siitä ympäröivästä tilasta. Tee säännöllinen puhdistus kotonasi ja mieli kiittää! Siivoa kaapit, järjestä tavarat, imuroi ja pese lattiat, luovu turhasta ja luo tilasta sinua inspiroiva paikka. Tämä vaikuttaa suoraan myös hyvinvointiin; kun fiilis on zen, voi mielikin olla rauhassa

Ekstrana kannattaa kokeilla myös tilan “henkistä puhdistusta” esim. palo santon eli pyhän puun avulla. Suitsukkeen tuoksu on melko voimakas ja makea. Sen uskotaan puhdistavan energioita keskuudestamme ja luovan tasapainoa sekä harmoniaa ympärillemme. #yesgirlLOVES all spiritual!

 

P.S. Mossa haluaa tarjota lukijoillemme -25% alennuskoodin verkkokauppaansa! Syötä koodi yesgirl kassalla: http://www.mossacosmetics.com/fi.  Lisäksi joulukuun loppuun saakka kaikkiin ostoksiin lisätään Love Clean Alcohol Hand Spray 50ml kaupanpäälliseksi.

 

Kuvat: Marilyn Sipelgas 

Share:

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!