yes girl LOVES: Noli Studios

yes girl LOVES: Noli Studios

Kaupallinen yhteistyö: Noli Studios

 

Viimeisen vuoden me yes girlit asuimme melkein 7000 km:n päässä toisistamme. Meikäläisen eli Petran tie vei New Yorkiin, jossa kokemus elämästä ja asumisesta karttui. Siskoni ja miestemme kanssa samassa asunnossa päälle 30-vuotiaina asuminen oli arvokas kokemus –  sellainen jota en koskaan unohda.

Kun NYC-vuoden jälkeen oli edessä muutto takaisin Suomeen ja Helsinkiin, olimme mieheni Markun kanssa jännän äärellä. Vanha koti oli pakattu pahvilaatikoihin ja ekat 2 kk kuluivatkin vanhempiemme nurkissa. Tiesimme, että oman asunnon ostoon saattaisi mennä ties kuinka monta kuukautta, emmekä siitä huolimatta halunneet ottaa pitkän sopparin vuokrakämppää. Kalustetut asunnot harvoin tuntuvat omilta, ja väliaikaisten halpojen kalusteiden ostaminen tyhjään vuokra-asuntoon olisi ollut raskasta niin meille kuin ympäristölle.

Onneksi Helsinkiin oltiin avaamassa uutta asumisen konseptia nimeltä Noli Studios, jonne päädyimme matkalaukkuinemme erittäin lyhyen harkinnan jälkeen. Noli Studios tuntui heti järkevältä ja kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Nyt on pian kuukauden päivät Nolilla takana ja haluamme jakaa fiiliksiämme tästä teidän kanssa. Moni teistäkin kun saattaa olla asunnon tarpeessa vaikkapa putkirempan, opintojen, työkomennuksen tai jonkun muun elämänmuutoksen myötä.

Mikä siis Noli Studios oikein on? Mitkä on yes girlien kokemukset? Entä Markun?

 

 

Noli Studios on kuin täyden palvelun koti. He tarjoavat täysin muuttovalmiita tai kevyesti kalustettuja studioita niin lyhytaikaiseen kuin joustavaan elämiseen. Ensimmäinen Noli Studios avattiin Helsingin Katajanokalle ja toinen avataan ensi kuussa Sörnäisiin. Lokaatiot ovat täysin #yesgirlAPPROVED!

Voit siis valita modernisti sisustetun, muuttovalmiin studion tai edullisemman tilan, jossa on vain kaikista olennaisimmat kalusteet. Meille sopi ehdottomasti parhaiten valmiiksi sisustettu studio, sillä kaikki huonekalumme ovat visusti varastossa. Varauksessa valitaan kalustustason lisäksi henkilömäärä, saapumispäivä sekä arvioitu varauksen pituus. Ainiin, ja ruksataan rasti jos mukana on lemmikki. #yesPUPPY

Arvioitu varauksen kesto ja joustava hinnoittelu ovat kombona siitä huippu homma, että hinta laskee mitä pidempi varaus on. Jos siis vaikka taloyhtiösi putkiremppa viivästyy, voit jatkaa varaustasi, jolloin myös kokonaisajan hinta laskee.

Jos puolestaan vaikkapa sukulaisesi ovat tulossa kaupunkiin ja tarvitsevat yösijaa vain pariksi yöksi, on Noli tällöinkin palveluineen super hyvä valinta! Voit yöpyä Nolissa vain yhden yön verran.

 

 

Noli Katajanokka tarjoaa 263 studion lisäksi muun muassa kuntosalin, saunaosaston, ravintolan, co-work -tilat ja viihtyisät yhteiset oleskelutilat. Oman studion rauha yhdistettynä hotellin palveluihin antaa enemmän aikaa keskittyä olennaiseen, ja enemmän tilaa elää.

Me yes girlit ja Hefe-hauva olemme viettäneet studiomme lisäksi aikaa monen pizzan verran alakerran ravintolassa ja tehneet hommia co-work -tiloissa. Kriselda odottaa kuumeisena pääsyä höyrysaunaan, joten eiköhän sovita tyttöjen rento saunailta pian. Leffahuonekin on vielä testaamatta! Yleiset tilat ovat Nolilla ihan mielettömän monipuoliset ja kaiken lisäksi alhaalta löytyy isot pyörävarastot Pelagon pyörineen, autohalli, pyykkitupa jne.

 

 

Mitä me ye girlit arvostamme asumisessa ja kodissa? Tässä meille tärkeimmät seikat ja kokemuksemme Skattan Nolista:

 

♡ oma tila ja rauha

Sanomattakin on selvää, että jokainen meistä kaipaa omaa tilaa. Me yes girlit lataamme akkujamme parhaiten omassa kodissamme, eikä tämän merkitystä kannata vähätellä.

 

turvallisuus

Kodin dna on sen luomassa turvassa. Seinien sisällä saamme olla rauhassa omia itsejämme. Noli Studios tuntuu turvalliselta ja tykkäämme siitä, että tiedämme talosta löytyvän paljon toinen toisistaan huolehtivaa porukkaa. 

 

♡ hiljaisuus

Vaikka nyt puhutaankin kerrostaloasumisesta, ja olemme asuneet kerrostalossa viimeiset 15 vuotta, arvostamme silti hiljaisuutta yli kaiken.  Nolin äänieristeet ovat selkeästi hyvin toteutetut, sillä naapurihuoneesta kuuluu ääniä aniharvoin. Saimme somessa kysymyksiä siitä, että häiritseekö Nolin vaihtuvat vieraat kuinka asumisen rauhaa. Me emme ole kuukauden aikana kokeneet tätä lainkaan, itse asiassa tuntemukset ovat päinvastaiset. Hississä on välillä kiva auttaa jotakuta matkalaukun kanssa, ja kuten mainittu, ihmiset luovat turvaa. 

 

♡ valo ja avaruus

Ykkösasioita omaa kotia etsiessä on luonnonvalo. Ikkunat luovat aina tilan tuntua pienempäänkin asuntoon ja Nolin moderneilla pohjaratkaisuilla saadaan jokaiseen studioon paljon avaruutta. Näkymät kattoterassilta ovat kerrassaan upeat!

 

lokaatio

Me yes gilrit viihdymme lähellä keskustaa. Noli Katajanokka sijaitsee arkkitehtonisesti arvokkaassa Keskon entisessä pääkonttorissa, Katajanokan parhaalla paikalla. Helsingin keskustan nähtävyydet, tapahtumat ja ravintolat sijaitsevat kivenheiton päässä ja aivan keskustan ytimeen kävelee alle 10 minuutissa. Ratikka tulee Nolin viereen, luontoa voi ihastella Katajanokan ympärikävelyllä ja Allas Sea Poolille voi pulahtaa aamu-uinnille. Noli Sörnäisen kaupunginosa puolestaan on tunnettu elävästä kaupunki-, ja ravintolakulttuuristaan. Vuonna 1962 rakennettu Kansa-talo on alueen maamerkki, josta avautuvat upeat näköalat sekä merelle, että Helsingin kantakaupunkiin. Sörnäisissä on paljon gallerioita, kahviloita ja trendikkäitä baareja, jonka lisäksi se on julkisen liikenteen solmukohta, josta pääsee muutamassa minuutissa Helsingin keskustaan.

 

♡ keittiö & ruoka

Vaikka rakastamme ravintoloita on kokkailu arkipäivinä meille äärimmäisen tärkeää, jopa terapeuttista. Aamupuurot ja muut omat rutiinimme tekevät heti olomme todella kotoisaksi, olimmepa missä tahansa päin maailmaa. Noli Studion keittiöt ovat kauniin moderneja ja niissä kokkailee mieluusti.

 

siisteys

Kodin siisteys on kaiken a ja o, etenkin jos kysytte Petralta! Jokaisessa Nolin studiossa on oma astianpesukone sekä pyykinpesukone. Tämän lisäksi alakerrasta löytyy myös pyykkitupa, joka on kätevä isommalle pyykille. Paras homma on tämä: asumisen hintaan kuuluu studion siivous 2 kertaa kuussa!! Ja jos haluat itse käyttää esimerkiksi imuria, voit lainata sellaista oman kerroksesi aulasta, samoin kuin silitysrautaa ja höyrystintä. Yleiset tilat ovat Nolilla aina tiptop!

 

ympäristöasiat

 

Me yes girlit ollaan aina kiinnostuneita ja valmiita ottamaan askeleita ympäristön eteen! Suomalaisten kotitalouksien päästöihin vaikuttaa eniten asuminen, joka muodostaa kolmanneksen kulutuksen hiilijalanjäljestä. Noli haluaa vähentää kohteidensa aiheuttamaa ympäristökuormitusta monin tavoin. Suurin tilojen käytöstä aiheutuva ympäristökuormitus johtuu energiankulutuksesta. Noli Studios käyttää Pori Energian 100 % uusiutuvaa, päästötöntä sähköä. Tiloja lämmitetään kaukolämmöllä ja jäähdytetään kaukojäähdytyksellä, joista aiheutuu hiilidioksidipäästöjä. Noli Studios pienentää energiankulutuksestaan aiheutuvaa negatiivista ilmastovaikutustaan kompensoimalla yhteiskäyttötiloistaan aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Vierailla on mahdollisuus kompensoida oman studionsa hiilidioksidipäästöt varauksen yhteydessä Compensaten avulla. Noli toivoo  jokaisen vieraan hyödyntävän tunnollisesti jokaisesta Noli Studios -kohteesta löytyvää kierrätysmahdollisuutta biojätteelle, kartonkipakkauksille ja pahville, lasipakkauksille, pienmetallille, muovipakkauksille ja paperille. Jokaisesta studiosta löytyvät astiat jätteiden lajitteluun. Kertakäyttöisten tuotteiden määrä kohteissa pyritään huomioimaan. Studioista ei esimerkiksi löydy matkakokoisia pesuaineita. Noli haluaa aktiivisesti tehostaa ympäristöasioiden huomioimista ja tiedostaa, että tehtävää on vielä paljon. 

 

♡ luksusta: saunaosasto, terassi, poreammeet, sali, lattialämmitys…

Näistä ei osattu edes haaveilla, mutta Nolin palveluihin ja asumisen hintaan kuuluu vaikka jos mitä. Saunaosasto, sali, kattoterassit, yleiset työtilat jne. Erityismaininta studion kylpyhuoneen lattialämmityksestä ja ihanasta suihkusta! Ripauksen luksusta arkeen tuo nämä ja tietty aulan bilispöytä. 

 

 

Tiivistettynä Nolin plussia ovat muun muassa: toimiva loppuun saakka mietitty konsepti (ja selkeä halu kehittää sitä), valoisat studiot ja niiden kotoisa mutta simppeli sisustus, mukava henkilökunta, alakerran ravintola Locanda Scappi, talon oma sali, mielettömät saunatilat jacuzzeineen, siivous 2 kertaa kuussa, yhteiset tilat, terassi ja näkymät kaupungin ylitse ja tietysti joustava hinnoittelu. Jos jokin mietityttää tai ei toimi, niin paikalla on koko päivän ajan aina Nolin host auttamassa.

Markku antaa plussapisteet ravintolan mukavista italialaisista kokeista ja siitä, että studiomme siivotaan 2 kertaa kuussa. Tämä on tainnut jo pelastaa meidät muutamilta parisuhderiidoilta.😉

 

Nolin studioihin ja varausjärjestelmään voit tutustua täällä.

Kommenttibokxin tai Instagramin puolella saa kysyä mitä tahansa mieleen tulevaa! 😊

 

 

x,

yes girlit + yes boy Markku

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.