yes girl LOVES: koruja sosiaalisella missiolla

yes girl LOVES: koruja sosiaalisella missiolla

yes girlin tärkeimpiin arvoihin kuuluu suvaitsevaisuus ja muiden auttaminen.

Nyt haluammekin esitellä uuden ihastuksemme kohteen: AIDA impact.

AIDA impact on suomalainen yritys, jossa yhdistyy trendikäs muotoilu ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Yritys työllistää pakolaistaustaisia äitejä, joista useimmalle AIDA on ensimmäinen väylä työelämään Suomessa.

WAU! Tämä oli ajatuksemme kun kuulimme tarinasta näiden ihanien korujen takaa.

AIDAN perustaja Elina Siira ryhtyi äitiyslomansa aikana suunnittelemaan ja valmistamaan koruja luonnonmateriaaleista, pääasiassa silkistä, kullasta ja hopeasta. Elina valmisti korujaan omaan ja ystävien tarpeeseen, mutta pian homma lähti paisumaan kun Elina hukkui tilauksiin. Oli aika perustaa oikea yritys, AIDA.

Elina kertoo: ”Alusta saakka halusin tehdä tuotteen, jolla on muukin funktio kuin tuottaa lisää tavaraa maailmaan. Lähdin suunnittelemaan unelmieni yritystä. Rakkaudesta huolella tehtyihin vastuullisiin brändeihin syntyi AIDA.”

Elina huomasi, että markkinoilla oli saatavilla vastaavantapaisia koruja, mutta lähes yksinomaan keinokuituisia ketjuliikkeiden tuotteita. Nämä korvissamme näkyvät kaunokit ovat valmistettu käsin silkistä sekä muista luonnonmateriaaleista kuten kullasta sekä hopeasta.

AIDAn mallistosta löytyy tällä hetkellä silkkisiä kirjailtuja korvakoruja kymmenessä eri värissä. Mallisto laajenee syksyn mittaan myös muihin tuotteisiin.

yes girl LOVES!

Pakolaistaustaiset äidit ovat Suomessa suurimmassa vaarassa jäädä työttömäksi, joten heidän työllistämisensä on tosi kriittistä perheiden integroimiseksi. Siksi AIDA työllistää pääasiassa perheellisiä pakolaistaustaisia Suomessa asuvia naisia. Työ ei tarjoa heille kokopäiväistä ansaintaa, mutta osa-aikaista työtä ja väylän työelämään. Ensimmäisen työkokemuksen saaminen on usein kiven alla ilman kielitaitoa ja paikallisia kontakteja.

AIDA impactin tukena on alkumetreiltä lähtien ollut suomalainen Startup Refugees -vapaaehtoisverkosto, joka edistää turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten työllistymistä. Startup Refugees on etsinyt Aida Impactille sopivia työntekijöitä, järjestänyt työhaastattelut ja selvitellyt byrokraattisia koukeroita. Aida Impactin ensimmäinen palkattu työntekijä, omasta korualan yrityksestä haaveileva pakolaisäiti, löytyi Startup Refugeesin yrittäjyysohjelmasta. Aida Impactin kautta tekijä saa paitsi työkokemusta, myös oman mentorin, näköalapaikan yrityksen perustamisvaiheiden ja toiminnan seuraamiseen sekä arvokkaita kontakteja.

Startup Refugees -verkoston Juuli Leppänen kertoo mielenkiintoisesta aiheesta lisää: Vaikka pakolaisaallosta ja kotouttamisasioista aika paljon mediassa kirjoitetaankin, moni ei tiedä, että turvapaikanhakija saa tehdä töitä 3–6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Suomessa virallisia työllistämistoimia ei kohdisteta turvapaikanhakijoina maahan saapuviin henkilöihin ja monet päätyvätkin odottamaan toimettomina kolmekin vuotta päätöstä oleskeluluvasta. Prosessin jälkeen heidät ohjataan ensin suoraan työttömiksi ja tämän jälkeen alkaa vielä virallinen kotoutumisputki, joka kestää useita vuosia. Vastauksena tähän tilanteeseen Startup Refugees on kehittänyt nopean työ- ja yrittäjyysperäisen integraation mallin, jossa turvapaikanhakijoiden osaaminen, koulutustausta ja motivaatio kartoitetaan heti maahan saavuttaessa. Verkoston avulla on reilun kahden ja puolen vuoden aikana työllistetty yli 350 turvapaikanhakijaa ja pakolaista, tuettu yli 55 perusteilla olevaa yritystä ja tarjottu 1700 työllistymistä edistävää koulutusmahdollisuutta. Jos siis työntekijöistä on pulaa tai vapaaehtoishommat kiinnostavat, niin koodia vaan Startup Refugeesille!

 

Elina tiivistää vielä upeasti AIDAN ytimen: tarkoituksena on levittää hyvää mieltä, kauneutta ympärilleen ja samalla parantaa ihmisten mahdollisuuksia tasa-arvoiseen elämään. Meillä on mahdollisuus valita ja vaikuttaa ostopäätöstemme kautta. Mikä mahtava etuoikeus!

yes girl LOVES!

Me olemme täysin ihastuneita korviksiimme, Kriselda erityisesti persikkaisiin sekä Petra jaden värisiin.

Tuotteita myyvät Lokal Helsinki (Annankatu 9) sekä Tikau (Korkeavuorenkatu 9 & liike Hangossa) ja nyt myös AIDAN oma verkkokauppa toimii osoitteessa www.aidaimpact.com

Jos haluat inspiroitua lisää Instagramin puolella, niin aida_impact on oikea paikka siihen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.