yes girl LOVES: kompressiovaatteet

yes girl LOVES: kompressiovaatteet

 

Olimme tällä viikolla Kiran ja Julian järkkäämällä Zero Pointin hyvinvointiaamussa. Mimmit olivat järkänneet meille Suikkasen Netan pepputreenin, jonka jälkeen saimme nauttia Löylyn saunasta ja lohikeitosta. Oli kaiken kaikkiaan täydellinen aamu yes girlin mieleen; treeniä, saunomista, pulahdusta hyiseen veteen (yes girl LOVES!), hyvää ruokaa ja seuraa!

 

Aamun tarkoituksena oli testata, miltä Zero Pointin kompressiovaatteet tuntuu treenissä ja uskokaa tai älkää, niin myös tällaiset tavalliset kuolevaiset voivat ihan hyvin niitä käyttää arkitreeneissä.

Hypetys kompressioihin alkoi muutama vuosi sitten Lontoon Olympialaisista, mutta esimerkiksi sairaalatekstiileissä kompressio on tuttu palovammapotilaiden hoitamisessa.

Panimme hyvinvointiaamun aikana merkille sen, että oikean kokoiset ja malliset kompressiovaatteet ovat tärkeässä roolissa, jotta niistä saa maksimaalisen hyödyn!

 

 

Nimensä mukaisesti kompressiovaatteet puristavat lihakset kasaan, jonka ansiosta treeni ja palautuminen sujuu paremmin. Tässä muutama syy, miksikompressiot kannattaa ottaa osaksi treenejä:

 

+ Tukee lihasta

+ Ehkäisee pienten vammojen syntymistä

+ Vähentää lihastärinän aiheuttamaa haittaa

+ Vähentää kramppeja

+ Tehostaa verenkiertoa

+ Parantaa aineenvaihduntaa

+ Ehkäisee turvotusta

+ Edesauttaa palautumista

 

Mainitsimme, että kompressiovaatteet estävät vammojen syntymistä, toki pitää ottaa huomioon, ettei se kaikkia vammoja ehkäise, mutta vaatteet ja erityisesti sukat auttavat vähentämään lihaskramppeja, penikkatautia, akillesjänteen tulehdusta ja nilkkaongelmia.

 

 

Kompressiovaatteiden hyödyistä on paljon ristiriitaisia mielipiteitä ja tutkimuksia. Mutta kuten mainittu, kannattaa panostaa oikeanlaisiin ja erityisesti oikean kokoisiin kompressiotuotteisiin. Ne tosiaan puristavat kropan tiukaksi paketiksi ja ainakin meillä yes girleillä kokemus oli pelkästään positiivinen. Lisäksi näitä kannattaa hyödyntää myös matkustaessa (hello lentoturvotus – tai siis byeee lentoturvotus) ja seisomatyössä!

Suosittelemme myös panostamaan laatuun, kun valitsee itselleen kompressiovaatteita. Ihastuimme täysin näihin Zero Pointin malleihin ja matskuihin (!), jotka toimivat useammalla kroppatyypillä. Eli, jos kaipailet vinkkejä, joilla pääsee kompressoidun elämän alkuun niin tässä ovat yes girlin suosikit:

 

Pusero: Athletic Compression Long Sleeve Top 

Housut: Performance Tights 

Sukat: Intense 2.0 Compression Sock

 

Puserosta: mikäli olet iso rintainen, mutta muuten S-kokoinen, niin suosittelemme valitsemaan M-koon. Vaatteiden pitää olla tiukat, mutta ei kuitenkaan henkeä-ahdistavan-tiukat.

 

 

Isoimmat kiitokset aamun emännille ja koko jengille! Saunan lauteilla lähti idea, että järkkäämme tulevaisuudessakin tällä porukalla kerran kuussa treenit. Ikään kuin Neljän Tähden Illallinen, mutta illallisen sijaan järjestämme pareittain aina uudet treenit. Ideoita yes girlin treeneihin otetaan vastaan?!

 

Kuvat: Julia & Kira

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!