yes girl loves: intiimimmät suihkuhetket

yes girl loves: intiimimmät suihkuhetket

Vaikka niin saattaisimme toivoakin, ei alapäämme suoranaisesti tuoksu kukkaiskedolta tai piña coladalta. Pikemminkin tuoksu on melko neutraali ja niin kuuluukin olla.

Terve emätin, vagina, tuttavallisemmin pimppi, on kaiken a ja o.

Liian ahkera intiimipesu on erityisesti nuorten naisten ongelma. Liiallinen pesu voi vaurioittaa intiimialueen luonnollista happovaippaa, mikä puolestaan saattaa vaikuttaa myös emättimen normaaliin bakteerikantaan. Oireina voi olla kutinaa, kirvelyä ja ikävää hajua.

Terveen intiimialueen pH-arvo on 3,8-4,4 eli miedosti hapan. Intiimialueella on luonnostaan runsaasti maitohappobakteereita, jotka kuuluvat terveen vaginan bakteerikantaan. Emäksinen saippuavaahto tuhoaa alueen luonnollista happamuutta.

Nykyään on jos jonkinlaista suihkugeeliputiloa, jotka myydään tuoksu edellä. Mango-passion, caramel sutra ja mitä kaikkea. Ajatuksena ihan kiva mutta tuoksu on usein saatu aikaan epäluonnollisin ainesosin. On mineraaliöljyjä, synteettisiä säilöntäaineita, parabeeneja, keinotekoisia hajusteita ja vaikka mitä muuta.

Koko ihon pesussa kannattaa huomioida suihkugeelin sisällysluettelo mutta etenkin intiimipesussa se on s-u-p-e-r tärkeää. Myös tuotteen pH:lla on suuri merkitys alapään kohdalla.

Pelkän vesipesunkin sanotaan usein riittävän. Ja jos pesuaine on mieluisampi vaihtoehto, niin siinä tulisi suosia happamia intiimialueelle tarkoitettuja pesuaineita. Tavallinen (eli emäksisempi) pesuaine järkyttää intiimialueen normaalia bakteerikantaa ja siinä tulee ”vahingossa” altistettua itsensä hiiva- ja muille tulehduksille.

YÖK – ei yhtään kiva!

 

Muista siis seuraavat seikat:

♥ intiimialueen pesuaineen pH-arvon tulisi olla 3,8-4,4

♥ älä pese intiimialuetta liian usein

♥ pesuaineen ainesosien tulisi olla mahdollisimman luonnollisia ja tarkkaan tutkittuja

♥ muista pakata intiimipesuaine mukaan myös reissuille

♥ koostumus on usein riittoisa eli älä heti pelästy hieman korkeampaa hintaa

 

Kuvien OMA intime wash on tämän hetken yes girl -suosikkimme. Tämä virolainen brändi tekee kaiken viimeisen päälle ilman kemikaaleja ja auttaa myös avun tarpeessa olevia perheitä ja yhdistyksiä. Täydellistä!

Eräs apteekki-tuote nimeltä Sebamed on myös vinkin arvoinen. Ei kylläkään luomulaatuista mutta on helposti saatavilla ja hintakin kohdillaan. Apteekit ovat loistavia shoppailupaikkoja, niistä löytyy aina jotakin mielenkiintoista.

Myös kuvankaunis Olivia Palermo vannoo Sebamedin nimeen.

Ensi kerralla suihkugeeliostoksilla katsothan pikemminki pH:ta kuin purnukan ulkonäköä tai sen lupaamaa tuoksua.

 

 

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.