yes girl LOVES: Aromadiffuuseri ja eteeriset öljyt

yes girl LOVES: Aromadiffuuseri ja eteeriset öljyt

 

Tässä syyslimbossa on tärkeää ottaa aikaa itselleen ja olemme pyrkineet pyhittää illat kokonaan aivot-narikkaan-hommille, a.k.a kotikokkailuille ja Kardashianeille.

Olemme varsinaisia nautiskelijoita kun sille päälle satumme, siispä näin syksyn tullen ei ole mitään ihanampaa kuin oma pikku koti-spa aromaterapian kera! “Villasukat ja kynttilät” ovat vilahtaneet näissä meidän teksteissä jo teidän kyllästymiseen saakka, mutta emme näistä luovu.

 

Villasukkien ja kynttilöiden lisäksi meidän kummankin kotoa löytyy sekä pienet, että isot aromadiffuuserit. Pienet löytyy makkarin puolelta sängyn vierestä ja isompi diffuuseroi olohuoneessa. Hello zen times all the time!

 

 

Aromaterapia on kehoa ja mieltä kohottava hoitomuoto, joka pohjautuu eteerisiin öljyihin, jotka vaikuttavat meihin joko hengityksen tai ihon kautta.

Olemme hajuherkkiä, joten olemme tarkkoja meitä ympäröivistä tuoksuista. Niillä on valtava vaikutus meidän mieleen, ja erilaisilla aromaattisilla öljyillä on omat ominaisuudet ja vaikutuksensa.

 

Pyrimme pitämään myös työpäivien aikana diffuuseria lähettyvillä, jolloin voimme buustata keskittymiskykyä tai vastaavasti lieventää stressaavaa fiilistä rahoittavilla tuoksuilla.

Pienempi diffuuseri, joka meiltä kummankin sängyn vierestä, toimii loistavasti myös työpöydällä.

Vinkki: Kampin kauppakeskuksessa, Helsingissä on Mujin pop up -myymälä 20.01.2019 asti, josta löytyy sekä iso, että pieni aromadiffuuseri. Lisäksi valikoimasta löytyy erilaisia öljyjä. Amazonista löytyy edullisempia InnoGearin pikku-diffuusereita ja osa niistä toimii USB-liittimellä!

 

Laitteissa on eroja ja kannattaa valita itselleen ja omille tarpeilleen sopiva malli. Meidän kokemusten mukaan kannattaa valita sellainen, jota on helppo pitää puhtaana.

Diffuuseri toimii samalla ilmankostuttajana, jonka ansiosta hengitys kulkee ja iho voi paremmin kylminä ja kuivina kuukausina. Win, win, win!

 

 

Suosimme aromaterapiassa aitoja eteerisiä öljyjä, jotka ovat kukista, lehdistä, hedelmistä, kuoresta, pihkasta ja juurista saatavia aromaattisia öljyjä.

Niitä voidaan käyttää diffuusereiden lisäksi hajusteina tai vaikka kosmetiikassa vaikuttavina ainesosina. Kotimaisen Frantsilan öljyt ovat ehdottomia ykkösiä, mutta Mujiltakin on tarttunut meidän mukaan muutamia tuoksuja.

Öljy laimennetaan lähes poikkeuksetta veteen; aromadiffuusereissa tämä tulee luonnostaan, kun laitteeseen lisätään vettä höyryn aikaansaamiseksi.

Eteerisillä öljyillä voidaan myös lievittää kipua, vaikuttaa hormonaaliseen toimintaan ja verenkiertoon. Ne ovat varsinaisia rohtoja!

 

TUOKSUT JA TUNNETILAT

 

Energisoivat ja piristävät

Sitrustuoksut; appelsiini, lime, sitruuna, greippi. Lisäksi kataja, rosmariini, bergamotti, eukalyptus, inkivääri ja piparminttu.

 

Mieltä rauhoittavat

Laventeli, kamomilla, jasmiini, bergamotti, ylang ylang, neroli, frankinsensi, greippi, kardemumma, patsuli, santelipuu.

 

Inspiroivat ja keskittymiskykyä lisäävät

Metsätuoksut, savuiset ja mausteiset tuoksut: frankinsensi, kardemumma, mänty, rosmariini, timjami, basilika, sitruuna, piparminttu, laventeli, limetti ja seetri.

 

Tykkäämme myös sekoitella tuoksuja, esimerkiksi rosmariini ja sitruuna toimivat aamuisin, kun taas iltaisin mieli kaipaa laventelin ja appelsiinin yhdistelmää.

Mikäli teikäläisen hihasta löytyy aromavinkkejä, niin otamme niitä mielellään vastaan! Sharing is caring! <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!