yes girl LOVES: 7 x verkko-opinnot

yes girl LOVES: 7 x verkko-opinnot

 

Viimeksi kysyitte vinkkejä etätyöskentelyyn ja -opiskeluun. Tällä kertaa ajattelin vielä koota yhteen postaukseen muutamia online-kursseja, joissa me yes girlit olemme itse opiskelleet.
Yliopisto- ja AMK-kurssien lisäksi on olemassa monia muita platformeja, joissa voi kehittää itseään ja tutustua uusiin aloihin. Jos jotain olemme oppineet, niin sen, että ihan joka ikisestä kokemuksesta on hyötyä.

Uskomme iänikuiseen oppimiseen ja koskaan ei ole liian myöhäistä tarttua uusiin haasteisiin. Meikä yes girl, eli Kriselda, aloitin juuri syventävät opinnot joogan parissa – online tietenkin. Petra on myös pitkään puhunut siitä, että haluaisi oppia jotain uutta ja ilmoittautui Masterclassin käyttäjäksi. Adama kävi synnytykseen ja vauvaan liittyen kursseja, ja nyt nauttii vauva-arjesta äitiysvapaalla. <3

 

Positiivisen psykologian opinnot Joyllassa

Meiltä kysellään viikoittain, missä olemme opiskelleet positiivista psykologiaa ja vastaus tähän on Joylla. Tästä on tulossa oma postaus, jahka saamme koottua yhteen ajatuksemme ja kokemuksemme liittyen opiskeluihin.
Lyhyesti: 30 opintopisteen opinnot kestivät puoli vuotta, mutta nyt kurssia on pidennetty 8kk:aan. Kuukausittain on oma aihealueensa ja joka viikko käsitellään aihealueen sisältä teemoja. Lisäksi on verkkotapaamisia ja opiskelijat jaetaan 3-4 hengen koulutuskaveri-ryhmiin. Koulutuskaverit olivat minulle tukena opintojen ajan ja pari kertaa tapasimme kaikki yhdessä opintojakson aikana.
PPP, eli positive psychology practitioner -opintojen lisäksi Joyllassa voi esimerkiksi opiskella lyhyemmän “Kohti kukoistavaa elämää” -verkkovalmennuksen, jonka pituus on 8 viikkoa.

 

MasterClass

MasterClass tarjoaa aivan huikeita kursseja meille aikuisille, olimme sitten kiinnostuneita mistä tahansa.
Halusit sitten oppia kokkaamaan kuin Gordon Ramsey tai valokuvata kuin Annie Leibovitz taikka näyttelemään kuin Natalie Portman, MasterClassista löytyy kursseja sinulle – vieläpä näiden nimekkäiden ammattilaisten vetäminä!
Kursseja löytyy eri aloilta taiteista politiikkaan ja kurssien pitäjinä ovat aina oman alansa tunnetuimpia henkilöitä.
Petra opiskelee tällä hetkellä täydellisen bearnaise-kastikkeen tekoa Thomas Kellerin johdolla. Kellerillä on yhteensä 7 Michelin-tähteä kolmesta ravintolasta! Yksi niistä on kolme-tähtinen ravintola Per Se, New Yorkissa.

 

Skillshare

Skillshare on samantyyppinen kuin MasterClass, mutta keskittyy pääsääntöisesti luovien alojen kursseihin. Täällä voit opetella valjastamaan sisäisen taiteilijasi erilaisilla piirustuskursseilla. Lisäksi kursseilla voi syventyä elokuvantekoon tai käsikirjoituksen luomiseen!
Adama on oppinut mm. Skillsharessa salat Youtube-videoidensa tuottamiseen. Platform sopii jo luovalla alalla oleville tai siitä haaveileville.

 

Health Coach -opinnot Institute for Integrative Nutrition

Mikäli terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa, niin Petra kävi Health Coach -koulutuksensa etänä IIN:ään, Institute for Integrative Nutritioniin.
Koulu on toiminut jo 30 vuotta ja on tällä hetkellä maailman suurin ravinnon ja terveysvalmennuksen koulu. Health Coach -koulutuksessa keskitytään holistiseen hyvinvointiin ja sen voi tehdä täysin etänä.

 

 

Yin Your Skin by Katja Kokko

Sitten vähän erityyppinen kurssi! Katja Kokko saattaa olla monille tuttu kirjailijana, kauneusguruna ja joogaopettajana. Nyt Katja opiskelee kiinalaista lääketiedettä ja on perustanut Yin Your Skin -verkkokurssin. Kurssilla muun muassa gua shaillaan, meditoidaan ja tehdään yin-joogaa. Ihan täydellinen self-care-paketti, jos meiltä kysytään!

Kurssialustalla pääset käsiksi kaikkiin videoihin ja ne voi katsoa uudestaan ja uudestaan. Kurssin hinnalla saat 8kk oikeudet platformille ja elinikäisen oikeuden Facebook-ryhmään, jossa Katja vetää gua sha -haasteita ja livejä. #yesgirlLOVES!

Jos tarvitset zeniä elämään, niin tämä kurssi on sinulle.

 

8 viikon ayurveda-kurssi: Island Ayurveda & Yoga 

Me yes girlit olemme kiinnostuneita itämaisista tieteistä, mukaan lukien ayurvedasta. Se on kieltämättä auttanut meitäkin ymmärtämään omia itsejämme himpun verran paremmin. Olemme sivunneet aihetta täällä ja pian on tulossa kokonainen podcast-jakso ayurvedasta.

Island Ayurveda & Yoga on perustanut kollegani Lauren ja olemme käyneet saman joogaopettaja-koulutuksen Balilla. Hän asuu Tahitilla ja vetää online-kursseja englanniksi, joista tämä 8 viikon ayurveda-kurssi voisi ehdottomasti kiinnostaa myös yes girlin lukijoita.

Kurssin aikana opit enemmän doshastasi, eli kehotyypistäsi. Opit muun muassa sen, minkälainen ravinto ja liikunta on juuri sinun kehotyypillesi parasta. Mikäli tarvitset uusia rutiineja ja haluat valjastaa parhaan mahdollisen itsesi ayurvedisen kehotyyppisi avulla, tämä kurssi on sinulle.

 

7 päivän meditaatiohaaste: Babe Guru

Tässä vielä yksi lyhyt kurssi, joka on ehkä enemmänkin haaste. Elisabeth on myös kollegani ja käynyt saman joogaopettajakoulutuksen, ja hän asuu Latviassa ja kurssit ovat englanniksi. Hän on perustanut mahtavan The Babe Universe -verkkokaupan ja tekee online-valmennuksia The Babe Gurun alla.

Nyt, jos koskaan tarvitsemme hiljentymistä ja meditaatiota. On tutkittu, että meditaatio lisää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä elämään. Tämän seitsemän päivän aikana saat ohjattuja meditaatioita, jotka vahvistavat luottamusta niin itseesi kuin muihin – ja tietenkin universumiin. Lisäksi Elisabeth lähettää postissa fyysisen tehtäväkirjan liittyen haasteeseen. Koodilla KRISELDA saat haasteen puoleen hintaan!

 

 

Näiden seitsemän kurssin lisäksi erilaiset yliopistot tarjoavat ilmaisia verkkokursseja. Oletko halunnut aina opiskella maailman kuulussa Harvardissa? Täältä löydät Harvardin ilmaiset verkkokurssit.

Harvard ja MIT on myös perustanut edX nimisen alustan, josta löytyy parituhatta ilmaista kurssia (!),  jossa jokainen voi oppia omilla ehdoillaan.

Kyseinen platform on perustettu missiona luoda uudenlainen opiskeluympäristö, joka ei katso aikaa, paikkaa tai statusta. Mukana on yli 120 instituutiota ympäri maailmaa (!!), muun muassa Berkeley, Princeton ja Stanford. Kursseista voi halutessaan myös maksaa, jolloin saa todistuksen ja siellä voi opiskella maisteriksi asti!

 

Koska aina on jotain uutta opittavaa – kerro meille, missä sä oot opiskellut tai minkä verkkokurssin oot käynyt viimeksi? 👇🏼👇🏼👇🏼

 

 

Kuvat: Salla Lummi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.