yes girl – Listaa 2DOT

yes girl – Listaa 2DOT

Istuimme muutama ilta takaperin isolla tyttöporukalla dinnerillä ja huomasimme kuinka yksi puheenaihe oli kovin vallitseva: kaikki olivat ihan puhki siihen kuinka puhelin määrittää päiviämme. Ja ei, meidän jengi ei dorkaile turhan vuoksi naama kiinni puhelimen ruudussa kesken yhteisillallisen – mutta työt ja vapaa-aika ovat monella kuitenkin niin vaativia että puhelin pitää koko ajan ääntä.

Bling bling bling.

Äänettömyys auttaa hetkellisesti mutta mieli ei siltikään rauhoitu.

Vaikket olisi yrittäjä niin työn ja vapaa-ajan raja on nykyään entistä häilyvämpi.

Puhelimiemme notes-muistiinpanoissa on kiinanmuuria pidempiä to do -listoja ja sinne (kuin myös kalenteriin ja mailiin) uppoutuu kaikenlaista tärkeää muistettavaa. Siis oikeasti tärkeää, kuten vaikkapa mummille synttäriaamuna soittaminen.

Kun olimme jälkkärin kohdalla kaivoi eräs meidän mimmeistä esille vihon ja kirjoitti ylös 3 tärkeintä to do -tavoitettaan seuraavalle päivälle. WAU, kaikkien mielenkiinto heräsi. Tämä kuulemma auttoi suuresti mielen rentouttamisessa iltaisin.

Me molemmat Kriseldan kanssa rakastamme vihkoja ja kaivoimme heti kotona laatikoistamme esiin söpöimmät sellaiset. Vaikka yes girlilläkin on nettipohjainen muistilista, niin tästä tulisi nyt uusi iltarutiinimme. Tärkeimpien työjuttujen ohessa vihkoon voisi kirjoittaa vapaa-ajan juttujakin. Muista punkkirokotus, osta tamponeita, ainiin ja älä unohda niitä mummin synttärit.

Paperinen vihko rauhoittaa ja sitä on helppo kantaa mukana. Se tuntuu konkreettisemmalta muistuttajalta kuin puhelin. Näiden parin päivän aikana on huomannut että priorisoinnista on tullut helpompaa. Iltaisin on myös astetta rauhallisempi fiilis kömpiä sänkyyn kun seuraavan aamun askareet on paremmin hallussa. Ei kai sitä turhaan sanota että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Perinteisen päiväkirjan kirjoittaminen oli jo lapsena yksi parhaista tavoista purkaa nuoren naisen tunteiden myllerrystä. Kirjoitus on aina ollut yksi arvokkaimmista tavoista ilmaista ajatuksiamme ja päästä käsiksi mielemme sopukkoihin. Eli jos kirjoittaminen tuntuu sujuvan niin miksei laajentaa tavoite/to do -listaa esimerkiksi kiitollisuuteen. Senkin on todettu olevan tosi juurruttavaa. Toimii samanlailla kun tavoitteet, eli listaat 3 asiaa per päivä joista olet kiitollinen ♡ Saattaa kuulostaa hölmöltä mutta takaamme että tämä toimii!

Tunnemme jo kuinka näin ”pienellä” asialla voi olla myös mielialoja tasaavaa vaikutusta. Hallelujah! Saammekohan poikaystäviltämme pian enää mitään muuta lahjaksi kuin vihkoja, LOL!

Kirjoittamista ei muuten tule nähdä koulumaisena pakkopullana, ajattele sitä pikemminkin ansaittuna keinona hoitaa omaa mieltäsi. Ei pidä kirjoittaa, vaan saat kirjoittaa.

Vaihe yksi: Osta vihko. Vaihe kaksi: aseta itsellesi päivästä aika jolloin täytät vihkoa.

Vaihe kolme: kerro meille miltä vihkoilu tuntuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.