yes girl HACKS: Pyykinpesuaine 2.0 ja pyykkietikka

yes girl HACKS: Pyykinpesuaine 2.0 ja pyykkietikka

 

Miten siitä on jo vuosi, kun jaoimme täällä yes girlin DIY-pyykinpesuaineen?! Pesuaine on kokenut vuodessa pienen upgreidauksen ja lisäksi pyykkäämiseen on tullut jäädäkseen pyykkietikka. Sekin itsetehtynä, ofc.

 

Itsetehty pesuaine on jäätävän helppo valmistaa itse ja siinä kiehtoo paitsi lompakko- mutta myös ympäristöystävällisyys. Kiitos ranskalaisen joogaope-kollegani pesuainereseptin. Merci Nelly!

 

Kuten kaikissa resepteissä: ne muuttavat muotoaan yes girlin keittiössä. Itsetehty pesuaine on kokenut päivityksen maailman parhaimmalla tahranpoistoaineella, sappisaippualla.

 

 

Mikäli et ole kuullut sappisaippuasta, niin kyseessä on vaikeitakin tahroja poistava saippua. Nyt simmut kiinni, mikäli olet vegaani: sappi tulee naudasta.

Kuulostaa ehkä vähän rajulta, mutta se on niin hellävarainen, että se sopii kaikenlaisille tekstiileille ja on ziljoona kertaa edullisempi kuin kaupan pinkit tahranpoistomyrkyt. No judging, niitäkin on käytetty. Olen kuitenkin saanut parhaimmat tulokset sappisaippualla. Sillä lähtee niin rasvatahrat kuin pinttyneet kahvitahrat.

Sappisaippua on erinomainen tahrojen täsmähoitoon ja olen annostellut nestemäistä sappisaippuaa aina myös valko- ja extralikaisen pyykin joukkoon.

 

Sappisaippuan lisäksi meidän pesuaine 2.0 on saanut tuoksuja eteerisistä öljyistä. Mikä parasta, tuoksut voi päättää itse ja niitä voi miksailla oman mielensä mukaan.

 

 

Meidän pyykkietikka on myös Nellyn ohjeella tehty ja sen käyttöön sain inspiraation yes boy -Joonaksen vintage-paitakokoelmasta. Osaatte ehkä kuvitella miltä vanha t-paita tuoksuu, kun sitä on rakastettu kymmeniä vuosia… Jep, hyi.

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen tapaan. Se pehmentää ja neutralisoi pyykin tuoksun. Voit halutessasi lisätä pyykkietikan sekaan eteerisiä öljyjä, jolloin pyykkietikka ei pelkästään neutralisoi vaan myös lisää tuoksun.

 

Siinä missä tavallinen huuhteluaine saattaa hiljalleen tuhota vaatteen kuidun, pyykkietikka on hellävarainen, eikä tuki tekstiilien kuituja. Lisäksi se poistaa vaatteista sähköisyyden ja samalla puhdistaa pesukoneen. Laiskan yes girlin pelastus! 😉

 

Tässä #yesgirlAPPROVED eteerisiä öljyjä oman pesuaineen ja pyykkietikan sekaan:

laventeli

rosmariini

eukalyptus

appelsiini

sitruuna

mandariini

basilika

 

Laventeli on ihanan rauhoittava, kun taas sitrus-tuoksuista tulee heti puhdas fiilis. Yllättävää, mutta yrttiset tuoksut kuten rosmariini ja basilika toimivat myös! 

 

Ja tässä ihania sekoituksia, joita kannattaa myös testailla:

laventeli + appelsiini + ylang ylang

appelsiini + eukalyptus + rosmariini

bergamotti + laventeli

 

Onko teillä jotain lempparituoksuja tai sekoituksia? Please share!

 

 

Pyykinpesuaine 2.0

 

Valmista pesuaine tämän ohjeen mukaan. 

Lisää joukkoon raastettua sappisaippuaa (mitä enemmän, sitä tehokkaampaa pyykinpesuaineesta tulee).

Lisää myös eteerinen öljy (10-15 tippaa : 1L).

➸ Kaada valmis pesuaineseos kannelliseen purkkiin ja anna jäähtyä.

 

P.S. Pesuaine koaguloituu, joten kannattaa valita sellainen purkki, josta on helppo annostella pesukoneeseen. 😉

 

 

Pyykkietikka

 

4 dl väkiviinaetikkaa

1 dl vettä

10-12 tippaa eteeristä öljyä

Sekoita ainekset keskenään lasipulloon tai kierrätä vanha huuhteluainepullo!

 

 

Olisi ihana kuulla teidän hacksejä pyykkäämiseen ja kodin siivoamiseen? Sharing is caring!

 

Ihanaa pyykkipäivää! 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!