yes girl HACKS: 10 x vinkit etätyöskentelyyn

yes girl HACKS: 10 x vinkit etätyöskentelyyn

 

Saimme postaustoiveeksi kirjoittaa vinkkejä etätyöskentelyyn. Nyt kun moni tekee työt ja opiskelut kotoa, niin tästä postauksesta ei varmasti ole haittaa.

Me yes girlit työskentelemme suurimmaksi osaksi kotoa ja meikä-girl on elänyt introvertin unelmaa, kun olen käynyt korkeakouluakin pääsääntöisesti etänä. Verkko-opiskelu on nostanut päätään ja meitä kolmea myös yhdistää positiivisen psykologian opiskelut Joyllassa, jotka olivat nekin etäopintoja. Siispä muutama pro-tip on tullut omaksuttua tässä vuosien varrella itsenäisestä työskentelystä ja opiskelusta, ja tässä tulee parhaat #yesgirlHACKS.

 

 

1. Pidä kiinni aamurutiineistasi

Normaalit aamurutiinit ennen kuin alkaa hommiin on must! Vaihda vaatteet, mutta ei tarvitse laittaa ykkösiä päälle. Se tekee jo ihmeitä, kun ei ole yöpuvussa koko päivää. Trust us! Ei myöskään tarvitse meikata, mutta ihonhoitorutiini ja pieni gua shailu herättää meidät (ja meidän ihon!) uuteen päivään. Pieni aamujumppa tai happihyppely (niin kauan kuin ulkona saa liikkua) antaa myös hyvät valmiudet päivän työskentelyyn.

 

2. Taikatunnit 

Mihin aikaan päivästä olet tehokkaimmillasi? Monilla taikatunnit on varhain aamusta, juuri herättyään, kun ympärillä ei ole vielä muita ärsykkeitä. Monilla myös ajatuksen juoksu kiihtyy päivän mittaan, jolloin aivot sumenee. Monilla taas taikatunnit ovat illalla, jolloin työskentely sujuu parhaimmiten.

Aikatauluta itsellesi tähän aikaikunnaan sellaiset tehtävät, jotka vievät eniten aikaa tai tuntuvat työläimmiltä. Näin voit palkita itsesi muulloin mielekkäimmillä jutuilla!

 

3. Tee itsellesi aikataulu

Vaikka kalenteri saattaa olla tyhjää täynnä, niin kirjoita silti itsellesi ylös vanha kunnon “lukujärjestys”.

Mihin aikaan päivästä teet mitäkin? Koska on sinun taikatunnit? Koska on minkäkin työ- tai kurssitehtävän deadline? Onko verkkotapaamisia? Kirjoita nämä ylös kalenteriisi.

Kun olet vastuussa omista päivistäsi, niin kannattaa myös pitää kirjaa ajankäytöstäsi. Näin näet, mihin aika uppoaa.

 

4. Aseta jokaiselle päivälle merkitys

Aseta heti aamusta jokaiselle päivälle pieni merkityksellinen tavoite. Se tekee päivästä huomattavasti miellyttävämpää, kun on jokin päämäärä. Mitä haluat saada aikaan ja miksi? Merkityksellisyys voi myös olla jotain ihan muuta, mikä ei liity työhön tai opiskeluun. Se voi olla jokin kotiin tai ihmissuhteisiin liittyvä juttu. Esim. keittiön kaappien siivoaminen tai työkaverin piristäminen meemillä!

 

 

5. Tunnista vahvuutesi

Olemme puhuneet täällä, workshopeissa ja myös podcastissä vahvuuksista sekä niiden tunnistamisesta. Mitä tekemistä odotat eniten? Entä mitkä asiat anavat sinulle energiaa?

Pystytkö hyödyntämään niitä etätyöskentelyssä tai -opiskelussa? Tai löydätkö uusia työskentelytapoja niiden kautta? Vahvuuksien hyödyntäminen lisää tutkitusti onnellisuutta ja vähentää stressiä, ne myös lisää enemmän työimua ja tyytyväisyyttä.

 

6. Puhelimesta notifikaatiot pois

Pahin (siis PAHIN) aikasyöppö on turha puhelimen räplääminen. Puhelimesta on paljon hyötyä ja me yes girlit teemme suuren osan työstämme puhelimella, mutta turhanpäiväiset sovellukset kannattaa siirtää omaan kansioonsa ja laittaa notifikaatiot, eli ilmoitukset pois.

Petra on siirtänyt Instagramin pois puhelimen etusivulta, Adamalla on puhelin päivittäin älä häiritse -tilassa ja mulla taas on turhat ilmoitukset pois käytöstä.

Meidän yhdessä workshopissa tuli esille sellainen vinkki, että kannattaa poistaa koko sovellus, mikäli se polttelee ja aiheuttaa riippuvuutta kesken päivän. Illalla, kun on työ- tai koulutehtävät tehty, niin voi taas ladata sovelluksen takaisin puhelimeen. 😀

 

7. Muista tauot

Eli ei sitä puhelimen räpläämistä, vaan ota syvään henkeä ja tee pari aurinkotervehdystä. Kaikilla toimii eri jutut oli se sitten lyhyt jooga tai kävelytauko, mutta hengittämistä tarvitsee jokainen ja ennen kaikkea meidän aivot tarvitsee happea. Eli muista ottaa happea. Jo lyhyt, parin minsan hengitystuokio parantaa meidän keskittymiskykyä ja aivojen suorituskykyä. Kurkkaa täältä pari hengitysvinkkiä.

 

 

8. Ruokailurytmi

Riippumatta siitä oletko fyysisesti töissä, koulussa tai kotona, keho tarvitsee energiaa. Syö kunnon aamupala, jossa on tarpeeksi kuitua ja proteiinia. Ne pitävät nälän loitolla ja verensokerit tasaisena. Näin välityt myös hiilarihimolta ennen lounasta!

Muista myös syödä kunnon lounas (vinkki: laita kellosi soimaan, mikäli sinulla on taipumusta uppoutua työntekoon). Valitse iltapäivän välipalaksi mieluummin mandariini kuin suklaapatukka, ja muista juoda tarpeeksi vettä. Kehosi tarvitsee sitäkin, vaikka teet töitä kotoa.

Monet ovat karanteenissa opetelleen kokkaamaan, mikä on ihan loistava juttu! Ja nyt on myös entistä tärkeämpää auttaa pienyrittäjiä ja ravintoloitsijoita, eli mikäli sinulla on mahdollisuus: tilaa kotiovelle valmiit safkat.

 

9. Pidä mielesi virkeänä

Pienet inspishetket, jotka eivät liity töihin tai opiskeluihin voivat antaa ihan uutta perspektiiviä asioihin. Hyppää hetkeksi ulos kuplastasi ja kuuntele esimerkiksi yes girlin podcastia. Erilaiset artikkelit ja äänikirjat tekevät myös hyvää pitkin päivää! Uuden oppimisen ei tarvitse rajoittua omaan työhön tai opiskeluun – monipuolinen tieto rikastuttaa pääomaa.

 

10. Muista rakastaa

Huomioi rakkaimpasi, toivota hyvät huomenet ja tsemppaa heitä pitkin päivää. Muiden kehumisesta ja tsemppaamisesta saa itse hyvää fiilistä ja energiaa. Monet joutuvat tekemään kompromisseja nyt, kun puoliso (ja lapset) on myös samaan aikaan kotona, joten tsempit eivät ainakaan huononna tilannetta.

Monet ovat myös tällä hetkellä aivan yksin, joten viestit ja videotervehdykset ovat kultaakin arvokkaampia! Pidä yhteyttä työ- ja opiskelukavereihin, vaikka et heitä just nyt fyysisesti näe. Ennen kaikkea, muista rakastaa itseäsi ja pidä huolta itsestäsi.

 

 

P.S. Kurkkaa täältä Kriseldan puolen tunnin Hip Hop -jooga ja täältä Petran 10 minuutin kotitreeni.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!