yes girl DETOX: maukas aamupuuro

yes girl DETOX: maukas aamupuuro

 

 

yes girlin kauan odotettu talvi-detox näkee pian päivän valon ja halusimme sen kunniaksi paljastaa jo yhden reseptin! Niin tämä, kuin koko detox pistää meidän jännitysnystyrät kihelmöimään, emmekä malta odottaa e-kirjan julkaisua! Tammikuussa sitten…

 

Niin sanotut savory oatmeal –puurot ovat olleet nouseva trendi rapakon toisella puolella jo hyvän aikaa. Ne ovat olleet myös yes girlin keittiössä vierailevina tähtinä aina aika ajoin ja kun ideoimme uutta talvi-detoxia, halusimme mukaan maukkaan aamupuuron, jota odottaa vesikielellä jo edellisenä iltana! Eipä varmaan ole jäänyt epäselväksi, että rakastamme aamupalaa?! Päivän tärkein ateria!

 

Valikoimme tämän maukkaan aamupuuron sekaan sellaisia raaka-aineita, jotka tukevat suolistomme toimintaa ja ovat detox-ystävällisiä. Puhdistuskuurin aikana syödään mahdollisimman puhtaasti, kuitenkaan näkemättä nälkää. Tarkoituksena on vähentää ruokavaliosta rasvan ja suolan määrää, sekä eliminoida kaikki prosessoidut ruoat. Onneksemme maailma on täynnä sellaisia raaka-aineita, jotka paitsi tekevät hyvää meille, mutta ovat myös maukkaita!

 

Maukas aamupuuro

♡ 0,5 dl kaurahiutaleita

♡ 1 rkl chia-siemeniä

♡ 1,5 dl vettä

♡ 1 herkkusieni

♡ muutama pinaatin lehti

♡ lehtikaalia

♡ 1 kananmuna

♡ tilkka valkosipuli-chiliöljyä

 

Ohje ➸ Keitä puuro ja chia-siemenet kattilassa. Lisää sekaan revitty pinaatti ja lehtikaali. Anna vihreiden pehmentyä ja kasaa annos puurolautaselle. Paista pilkottu herkkusieni ja kananmuna erikseen valkosipuli-chiliöljyssä ja lisää ne lopuksi puuron päälle!

Nammmm! Kunpa olisi jo aamu ja pääsisi taas tämän kimppuun! 😍

 

P.S. Mikäli valkosipuli-chiliöljy on uusi tuttavuus, niin se syntyy vaivattomasti, kun pilkkoo oliiviöljyn sekaan valkosipulin kynsiä ja yhden chilin! Mitä kauemmin öljy maustuu sitä maukkaampaa öljystä tulee.

 

 

Puurolautanen: Leena Kouhia/Raaka Rå

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!