yes baby: raskauden toinen kolmannes

yes baby: raskauden toinen kolmannes

Ensimmäisessä yes baby postauksessa kerroin hieman raskauden ensimmäisestä kolmanneksesta ja siihen liittyvistä oireista. 

Tähän asti raskausviikot 13-27 eli toinen kolmannes on ollut ehdottomasti oma suosikkini! Väsymys oli poissa ja energiaa riitti, jaksoin treenailla säännöllisesti eikä vatsa painanut vielä hirveästi, vaikka luulinkin silloin sen olevan niin iso haha… 

Toisen kolmanneksen lopussa alkoi kuitenkin häpyluun liitoskivut – vaiva, joka on hyvin kiusallinen ja on valitettavasti jatkunut raskauden viimeiseen kolmannekseen asti. Tulen kertomaan tästä lisää tulevissa postauksissa. 

 

Olo ja tuntemukset: 

Pystyn liikkumaan säännöllisesti ja olen tästä tietysti todella kiitollinen. Ehkä hieman hengästyttää enemmän kuin ennen, mutta ei mitään sen vakavampaa. Nukun myös huomattavasti enemmän kuin ennen ja pyhitän noin 30 min – tunnin päivittäin päiväunille. 

 

 

Mieliteot ja ruoka:

 • kaikki hapan kuten puolukat ja karpalot 
 • pizza, pasta ja burgerit
 • salaatti kvinoalla
 • jääkylmät marjat 
 • sitruuna ja greippi 

 

Liikunta: 

 

 • bodypump ja spinning tunnit
 • raskausjoogaa
 • uintia
 • raskausajan salitreeni 
 • viikosta 21 eteenpäin bodypump ja spinning tilalle tuli liitoskipuja vahvistavia äitiysfysion määräämiä treenejä.

 

 

 

 Mielenlaatu:

 • selkeästi tasaisempi ja rauhallisempi kuin ensimmäisen kolmanneksen aikana 
 • energinen ja onnellinen 
 • stressi on poissa ja olo on erityisen rentoutunut 
 • erityisen luova fiilis! 

 

Kohokohdat: 

Viikolla 19 aloin tuntemaan vauvan liikkeet selkeämmin ja etenkin iltaisin ennen nukkumaanmenoa liikehdintä oli hyvinkin voimakasta. 

Käytiin rakenneultrassa ja saatiin vihdoin tietää vauvan sukupuoli. Ennen ultraa yritettiin myös ennustaa Kriseldan ja Petran kanssa tuleeko meille tyttö vai poika. Lopulta saatiin tietää oikea lääketieteellinen tulos – meille tulee pieni tyttö! ♥ Tässä vlogissa kerroin tarkemmin fiiliksiä rakenneultrasta ja tyttövauvan saamisesta. 

 

Top 3 vinkkiä toiselle kolmannekselle: 

 

Liiku mahdollisimman säännöllisesti 

Jos vain mahdollista ja olosi on tässä vaiheessa hyvä, käy kävelyllä tai uimassa, tee lyhyt lihaskuntotreeni tai raskausjoogaa. Liikunta auttaa sinua jaksamaan paremmin seuraavien kuukausien aikana ja vahvasta kehosta on tietysti hyötyä myös synnytyksessä. Usein viimeisen kolmanneksen aikana keho on huomattavasti raskaampi ja liikunta saattaa myös vähentyä, siksi kannattaa ottaa nyt kaikki ilo irti. 🙂 

 

Nuku päiväunet

Vaikka olosi olisikin tässä vaiheessa erityisen energinen, vie kasvava vauva myös paljon energiaa ja ravintoa sinulta. Muista siis levätä ja ottaa vaikka lyhyet päiväunet kaikkien menojen keskellä – toimi ainakin minulle erityisen hyvin!

 

Aloita synnytysvalmennus 

Synnytykseen kannattaa alkaa valmistautua hyvissä ajoin ja yleensä toisen kolmanneksen loppupuoli on hyvä aika tälle. Neuvola tarjoaa aina ilmaisen synnytysvalmennuksen, mutta markkinoilla on myös paljon hyviä, laajempia synnytysvalmennuksia. Itse kävin hypnosynnytysvalmennuksen ja tykkäsin siitä kovasti. Kyseessä on syvärentoutumiseen ja luonnonmukaiseen synnytykseen pohjautuva valmennus – kiinnostaisiko teitä kuulla tästä lisää? 

 

xx,

Adama 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!