#VILLASUKKAHAASTE

#VILLASUKKAHAASTE

 

Kaupallinen yhteistyö: Novita Knits

 

Syksy on ihanaa aikaa. Illat pimenevät ja kynttilänvalo luo kiireiseen arkeen tiettyä romantiikkaa. Päivät päättyvät villasukissa teekkupposista nauttien, mutta turhan usein viereltämme löytyy työläppäri. Kuulostaako tutulta?

 

Työkiireet ovat tänä syksynä puskeneet päälle erityisen kovaa ja huomaamme kaipaavamme rauhoittumista. Viikonloput ovat useimmiten yhtälailla työntäyteisiä, joten silloinkaan akut eivät pääse latautumaan täyteen.

 

Meditaatiota pyrimme tekemään heti aamuisin, kävelemme mieluusti luonnossa (hoitokoirasta aina plussaa!), otamme taukoja päivällä ja keskitymme hyvän ravinnon saantiin, mutta näistäkin huolimatta kaipasimme erityisesti iltoihin jotain joka rauhoittaisi aivoissa sinkoilevat neuronit.

 

Luulemme että olemme nyt löytäneet sen jonkin: neulomisen.

 

Muistatteko, kun toivoimme elokuussa, että oppisimme kutomaan villasukat? Kaksi kuukautta siinä meni, että saatiin hihat, tai siis puikot, heilumaan. Nimittäin kuulimme että kotimaisella Novitalla on alkanut villasukkahaaste (!) ja se kuulosti juuri sopivalta meidän tarpeisiin. Haaste tuli kreivin aikaan, sillä mistä sitä tietää kuinka pitkään olisimme tätäkin pitkittäneet?

 

Käsillä tekeminen on meidän työssä melko harvinaista, ja ikävöimmekin selvästikin jotain jopa jossain määrin back to the roots -tuntuvaa puuhaa: villasukkien kutominen, luuydinliemen keittely ja haravointi?

 

 

Novita on varmasti kaikille suomalaisille tuttu lankavalmistaja. Vuonna 1928 perustettu perheyritys on vuosien saatossa kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi käsityölankojen valmistajaksi ja lankoja kehrätään Korialla, josta lähtee vuosittain 10 miljoonaa (!) lankakerää maailmalle.

Fun fact: Sotavuosina kehräämöstä loppui raaka-aine, mutta työntekijöitä ei lomautettu, vaan he kutoivat villasukkia lämmittämään rintamalla poteroissa palelevien suomalaissotilaiden jalkoja. 

Novita on vastuullisuuden esikuva. Kaikki langat ovat eettisesti valmistettuja, tehtaalla panostetaan Eko-energiaan ja lisäksi yritys tekee runsaasti hyväntekeväisyyttä mm. syöpäpotilaiden parissa, Suomen luonnon ja uhanalaisten eläinten hyväksi.

Meidän lankakasoissa näkyvä monivärinen lanka on 7 Veljestä Napapiiri-mallistosta, jonka tuotoista menee WWF:lle. Jokainen Napapiiri-langoista on nimetty kotimaisten uhanalaisen eläimen mukaan, josta kuvissamme näkyvä on Saimaannorppa.

 

No biggie. Täällä kaksi yes girliä nostaa hattua todella korkealle. Tämän kaltaisten (kotimaisten) yritysten kanssa teemme enemmän kuin mielellämme yhteistyötä. Ainiin, ja onhan johdossa ja hallituksessa myös perheen naisia.

 

 

Koska aloittaminen on aina haastavinta, niin me ollaan tässä teidän tukena. Me näytämme mallia, miten päästä alkuun ensimmäisten askelten kanssa: ota 2 puikkoa (koivupuikot best) käteen ja luo ensimmäiset silmukat. 48, jos ihan tarkkoja ollaan.

Ohessa video, jonka toivoisimme olevan meidän käsialaa, mutta creditit tästä Novitalle. Opetusvideon avulla mekin onnistuttiin, vaikka aika paljon sai painaa pausea ja kelailla vähän väliä taaksepäin, mutta onnistuttiin! Ja ihan jopa kaksin kappalein. 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Oi3pSQQgB8Y]

 

Muistatteko meidän 20-tunnin oppimismanifestin? Sinä aikana voi oppia uuden taidon ja voimme kertoa, että jos me pystyttiin tähän, niin tähän pystyy kuka tahansa! Meidän ensimmäiset tunnit sukkapuikot käsissä (about 15 vuoden jälkeen) eivät olleet iiseimmät, mutta tekemällä oppii. It doesn’t get easier, you get better. Varsinkin kantapäiden kanssa!

 

Novitan lankavalikoimasta löytyy lankoja makuun kuin makuun, ja meidän valinnat löytyivät Seiskaveikalta: luonnonvalkoinen, kivi, hiekka, marjapuuro ja kanerva. Sekä jo aikaisemmin mainitsemamme monivärinen lanka Seiskaveikan Napapiiri-mallistosta: Saimaannorppa.

Nälkä kasvaa kutoessaan, nimittäin haaveilemme myös maanläheisistä sävyistä: vihreän ja ruskean eri sävyistä, sekä tumman oranssista. Ahh…

Meidän ihanat koivuiset puikot tuntuvat mukavilta käsissä ja iloksemme ne saa ottaa mukaan lentokoneeseen! Seuraamalla NYC-koneen lattialle tipahtanutta lankakerää, löydätte varmasti Petran. Perheenjäsenemme tietänevät mitä tulevat saamaan joululahjaksi, hehe.

 

 

Miksi villasukkahaasteeeseen kannattaa lähteä mukaan?

Ensimmäisen 20-tunnin jälkeen neulomisesta on tullut meille yes girleille rentouttava harrastus meidän hässäkkä-elämän keskellä. Jopa tutkimusten mukaan sen on todettu vähentävän stressiä, kipuja ja masennusta. Se opettaa kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Hello, täällä kaksi kaikki-tänne-heti-muijaa. Lisäksi se parantaa keskittymiskykyä. Kunnon mindfullnesia ja aivojumppaa.

 

Se, että me ihan oikeasti olemme oppineet näin aikuisiällä uuden käden taidon on jotain sanoinkuvaamattoman arvokasta, mitä ei voi mitata ajassa. Neulominen on törkeän koukuttavaa puuhaa ja onnistumisen tunteet tässä lajissa ovat ennenkuulumattomat. Parasta syysterapiaa we say!

Povaamme villasukkien kutomisesta isoa trendiä tulevaisuudessa ja ainakin se on hyvä syy olla offline.

 

Mitäs veikkaatte, minkä väriset sukat meidän yes boyt haluaisivat joululahjaksi? 😉

9 Comments

 1. Hanna
  17 lokakuun, 2018 / 11:22 pm

  Tuota Seiskaveikan Napapiiri-mallistoa on pakko kokeilla puikoille, näyttää niin kauniilta kuvassa 😍

  • 18 lokakuun, 2018 / 10:26 am

   Mekin ootamme, että päästään testailemaan sitä! <3 Vähän harmittaa, ettei ehditty jo tähän postaukseen neuloa siitä sukkia 😀

 2. Tiinatuulia
  18 lokakuun, 2018 / 10:57 am

  Mukana ollaan, täällä tehdään Mummille voimasukkia jouluksi ❤️

  Uutta inspiraatiota etsiessä kannattaa kurkata vaikka kirjastosta Villasukkien vuosi-kirja: superihania sukkamalleja ja perussilmukoitakin yhdistelemällä saa kirjan vinkeillä tosi näyttäviä mutta helppotekoisia sukkia aikaan. 😉

  • 18 lokakuun, 2018 / 11:13 am

   Oiii! Voimasukat <3
   Kiitos vinkistä. Täytyy laittaa kirja muistiin seuraavaa kirjastovisiittiä varten (tai varata suoraan Helmestä!). Tämä on kyllä niin koukuttavaa puuhaa. 🙂

 3. Tiinatuulia
  18 lokakuun, 2018 / 11:03 am

  Mukana ollaan, täällä neulotaan Mummille voimasukkia jouluksi ❤️

  Inspiraation etsintään voisin vinkata vaikka kirjastosta Villasukkien vuosi-kirjasta: niin kauniita ja pron näköisiä sukkia, mutta yllätyin itse kuinka yksinkertaisilla silmukkayhdistelmillä saa helposti näyttävyyttä aikaan. 😘👌🏻

 4. Linda Snellman
  24 marraskuun, 2018 / 6:20 pm

  Moikka!

  Kivalta näyttää.

  Mikä koko tuo on?

  Terkuin,
  Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.