Viiden minsan Feel Good -haaste

Viiden minsan Feel Good -haaste

Kaupallinen yhteistyö: Nordqvist

Kuten ehkä tiedätte me yes girlit rakastamme teetä, emmekä voisi olla iloisempia siitä, että lyöttäydyimme tällä kertaa yhteen kotimaisen teetalon Nordqvistin kanssa.

Nordqvistilta on tullut uusi Feel Good hyvinvointitee-sarja, josta löytyy koko päiväksi erilaisia teelaatuja edistämään hyvinvointia:

Aamuvirkku on vihreä tee, joka pyyhkii viimeisetkin unihiekat pois silmistä. Makuna inkivääri ja sitruunaruoho.

Aamusta iltaan -boksista löytyy neljää eri teelaatua päivän jokaiseen hetkeen. Lajitelma sisältää Aamuvirkku-vihreää teetä, Päivänpaiste-valkoista teetä (vadelmaa ja laventelia), Iltapäivän Onni -mustaa teetä (kurkumaa ja chaita) ja Uni-Jukka-rooibosta (kamomillaa ja kanelia). Täydellisiä kaikki päivän eri teehetkiin!

Lisäksi tuotteet ovat Rainforest Alliance -sertifioitua eli ne on tuotettu kestävän kehityksen mukaisesti. #yesgirlAPPROVED

Koska teet ja Nordqvist sopivat meille yes girleille paremmin kuin nenä päähän, niin kehittelimme Feel Good -sarjan kunniaksi viiden minsan hyvinvointihaasteen!

Kaikki sietää stressiä yksilöllisesti ja kirjasimme tähän haasteeseen meidän omat pikakeinot zen-fiiliksen saavuttamiseen.

Olit sitten kotona tai toimistolla taikka hiihtolomalla koko suvun kanssa, niin on äärimmäisen tärkeää löytää sisäinen rauha, kun verenpaine alkaa nousta. Yhtä lailla olisi ihanteellista rauhoittua juuri ennen haastavaa työtehtävää tai urheilusuoritusta. Silloin sympaattinen hermosto toimii tehokkaammin ja suorituskyky paranee.

yes girlin viiden minsan Feel Good -hyvinvointihaaste

1. Tee-meditaatio

Japanissa teeseremonia on jopa 15-osainen ja se on osa zen-mestareiden meditaatiorituaalia. Koska meillä on vain 5 minuuttia aikaa, niin on ehkä sanomattakin selvää, että pidämme tämän lyhyempänä. Tarkoituksena on keskittää huomio kokonaan teen keittämiseen, kiitollisuuteen ja teen juomiseen.

Ole mahdollisimman läsnä. Miltä veden kiehuminen kuulostaa? Miltä teepussi tuoksuu, minkä värinen pakkaus on? Miten vesi muuttaa väriä, kun tee liukenee siihen? Pidä pieni kiitollisuushartaus ennen teen juontia. Miltä tee maistuu ja miltä se tuntuu kehossa? Muista lopuksi taas kiitollisuus. Tee-meditaatio on ainutlaatuinen tapa harjoittaa läsnäoloa ja tuntea yksinkertaisten asioiden maagisuuden. Takaamme, että huomaat olevasi yhä enemmän läsnä pitkin päivää!

2. Syvät palleahengitykset

Puhumme paljon hengittämisen tärkeydestä ja moni hengittää tietämättään väärin. Pintahengitys on pitkällä aikavälillä vaarallista terveydelle, kun taas syvät ja rauhalliset palleahengitykset ovat epäilemättä nopein tie katkaisemaan stressireaktion. Palleahengitys stimuloi vagushermoa, joka on parasympaattisen järjestelmän tärkein hermo, jolloin syke ja verenpaine laskevat. Syvät hengitykset, erityisesti uloshengitykset aktivoivat parasympaattista hermostoa, jolloin keho ja mieli alkavat rauhoittua ja palautua.

Kiinnitä huomio hengitykseen. Voit laittaa kätesi pallean kohdalle (rintalastan alapuolelle) ja sisäänhengittäessä vatsan kuuluisi painautua kämmeniä kohti, myös rintakehä laajenee. Uloshengittäessä ensin painautuu sisään rintakehä, sitten pallea ja lopuksi ylävatsa. Ihanteellisin uloshengitys on syvä ja hieman pidempi kuin sisäänhengitys. Ja mikäli mahdollista, niin raikas happi on aina plussaa!

3. Rauhoittavat öljyt

Me yes girlit rakastamme aromaterapiaa ja laukuistamme löytyy aina jokin öljy. Aromaterapia on kehoa ja mieltä kohottava hoitomuoto, joka pohjautuu eteerisiin öljyihin. Ne vaikuttavat meihin joko hengityksen tai ihon kautta.

Tuoksuilla on valtava vaikutus meidän mielialaan ja erilaisilla aromaattisilla öljyillä on omat ominaisuudet ja vaikutuksensa. Tärpit rauhoittaviin eteerisiin öljyihin: laventeli, kamomilla, jasmiini, bergamotti, ylang ylang, neroli, frankinsensi, greippi, kardemumma, patsuli, santelipuu.

Laventeli on meidän kaikkien aikojen lemppari rauhoittavien öljyjen puolella ja mikäli käytät öljyä aromadiffuuserissa, niin se sopii mainiosti myös karvaisille kavereille. Huomioithan, että jotkut öljyt voivat olla hengenvaarallisia lemmikeille.

Bonus: Töiden jälkeen meitä rauhoittaa musiikki ja laadukas oloasu. Kotiin tultaessa vaihdamme aina (!) samantien mukavan oloasun päälle ja laitamme rauhoittavaa musiikkia soimaan. Pitkien ja kovin stressaavien päivien jälkeen jo pelkästään vaatteiden vaihto tekee ison muutoksen fiiliksessä.

Kuten mainitsimme, olemme kaikki yksilöitä ja Feel Good -tapoja on erilaisia. Olisi siis ihana kuulla, mitä ässiä teidän hihoista löytyy zen-modeen pääsemiseen?

Kuvat: Salla Lummi

Share:

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!