VAALEANPUNAISIA UNIA

VAALEANPUNAISIA UNIA

 

Tutkimme täällä yes girlin päämajalla tulevan vuoden terveystrendejä ja yksi uneen liittyvä nouseva trendi pisti silmään. Nimittäin kyseessä on Pink Noise Sleep. Olette ehkä kuulleet white noisesta, eli valkoisesta kohinasta, joka sisältää kaikki äänentaajuudet.

Ja kyllä, wanha kunnon analogiset telkkarit näyttivät tyhjiä tv-kanavia, joista näkyi pelkkää lumisadetta, eli valkoista kohinaa. Sama homma kyseessä!

Mutta, takaisin siihen ääneen: esimerkiksi sateen tai vesiputouksen äänet ovat valkoisen kohinan ääniä ja ne tutkitusti auttavat meitä rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Tiedättehän, kun kirjoittaa Spotifyhin “relaxation zen music”, niin tuloksena on läjäpäin sademetsän ääniä.

 

Nyt on kuitenkin 2018 ja on tutkittu, että pink noise, eli vaaleanpunainen kohina auttaa meitä saavuttamaan syvän unen vielä paremmin. Kaiken lisäksi sen on tutkittu parantavan muistia! Öö, kyllä kiitos? Pink FTW!

Ei voi sanoa, että nukkuisimme huonosti, mutta aina voisi nukkua paremmin. Samoin muisti alkaa reistailee, vaikka nuoria tässä vielä ollaan!

Miltä se sitten konkreettisesti kuulostaa? No edelleen siltä samalta sateelta tai vesiputouksen ääneltä, jos niistä tykkää. Erona se, että vaaleanpunainen kohina sisältää sekä korkeita että matalia taajuuksia. Se kuulostaa tasaisemmalta ja luonnollisemmalta kuin valkoinen serkkunsa. Sateen ropina ja vesiputouksen virtaukset ovat siis ohjelmoitu kuulostamaan smoothimmalta!

 

YouTubesta löytyy ”pink noise” -hakusanalla eri pituisia videoita, joista kuuluu pelkkää kohinaa. Tässä esimerkiksi yksi. Lisäksi täältä löytyy puhelinsovellus, josta löytyy vaaleanpunaisen kohinan lisäksi muita äänitaajuuksia!

Täältä tullaan 8 tunnin yöunet!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *