Treenivaatteiden huolto

Treenivaatteiden huolto

 

Viime viikolla H&M lanseerasi upouuden Conscious Sportswear -mallistonsa, joka on valmistettu vastuullisista materiaaleista. Meillä yes girlillä kannatamme kaikkia pieniä ja suuria eettisiä tekoja. Se, että hankimme vaatekaappiimme vastuullisesti tuotettuja vaatteita ei pelkästään riitä kestävän kehityksen edistämiseksi, mikäli huollamme niitä väärin. Meillä itsellä on siis yhtä tärkeä vastuu niiden huoltamisessa, jotta:

a) vaatteiden pesu ei saastuta luontoa

b) annamme vaatteelle mahdollisimman pitkän elinkaaren

 

Parhaimmat treenivaatteet ovat tehty teknisistä materiaaleista, eli polyesterista ja elastaanista. Ne joustavat ja muotoutuvat, sekä kestävät hyvin hankausta ja hikeä. Treenivaatteiden pitäisi kestää jokaisen meidän supersankarittaren liikkuvan arjen! Oikein huollettuna ne palvelevat pitkään.

 

 

Tässä muutama vihreä yes girl -huoltovinkki urheiluvaatteille:

 

♡ Käytä aina pesupussia. Pesussa vaatteista lähtee nukkaa, joka taas päätyy viemäristöön ja sitä kautta vesistöihin. Erityisesti teknisissä kuiduissa tämä on ongelmallista, kun poly-materiaalit päätyvät kalojen ja muiden merenelävien joukkoon.

♡ Pese 15-30°C. Katso aina pesulappu, mutta yleensä teknisiin vaatteisiin riittää alhaisempi lämpötila. Vaatteet kiittää ja ympäristö kiittää.

♡ Käytä oikeanlaista pesuainetta. Treenivaatteisiin suositellaan käytettäväksi nestemäistä pesuainetta. Myös annostus kannattaa tarkistaa, jotta ylimääräinen pesuaine ei jää kuituihin. Tarkistathan aina pesuaineen laadun, että kyseessä on ympäristöystävällistä kamaa. Mikäli olet epävarma, valitse Joutsenmerkkiä

♡ Käytä oikeanlaista huuhteluainetta. Elastaani ei tunnetusti kestä huuhteluainetta, mutta Washologin ekosertifioidut kasvipohjaiset pesu- ja huuhteluaineet eivät vahingoita vaatteita. Ne ovat lisäksi ympäristöystävällisiä ja hajoavat luonnossa. Niin, ja jättävät treeni vaatteet ilon tuoksuisiksi!

SPORT-tuoksuvettä kannattaa pitää treenikassissa ja suihkauttaa vaatteisiin treeniin jälkeen. Varsinkin, jos vaatteet joutuvat odottelemaan pitkään seuraavaa pesua, niin haju pinttyy helposti synteettisiin kuituihin. Miettikää, kun ne muhivat siellä kassissa koko päivän hikisen aamujumpan jälkeen. Mmmm… Love it!

♡ Käytä pyykkietikkaa toivottomien hajujen poistoon. Jos tuuletus, pesu, eikä huuhteluaine auta hajuihin, niin kokeile etikkaa. Älä siis heitä pahanhajuisia vaatteita pois, ennen kuin olet kokeillut tätä kikkaa! Etikka neutralisoi hajuja, eikä sisällä kemikaaleja, joten se on turvallinen ympäristölle. Tavallisen viinietikan lisäksi nämä hyväntuoksuiset pyykkietikat saavat meiltä vihreää valoa!

 

 

Kaikki treenivaatteet, jotka ovat kosketuksissa suoraan iholla kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Kuinka monta treenivaatetta tarvitsen? Riippuu täysin siitä, kuinka paljon treenaat ja mitä treenaat. Kovimmille aktiiviliikkujille suosittelemme 3-5 treenisettiä. Silloin kun yksi setti on käytössä, yksi on pesussa ja yksi on lepäämässä kaapissa. Lepo pidentää vaatteiden ikää, kun matsku ehtii hengähtää käyttökertojen välissä!

 

P.S. Washologia ja pyykkietikkaa saa DOTS…-liikkeistä ja verkkokaupasta.

 

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!