Testissä: Selluliittihoito (+ 10 faktaa selluliitista)

Testissä: Selluliittihoito (+ 10 faktaa selluliitista)

 

 

Olin kuullut tästä legendaarisesta selluliittihoitolasta ystäviltä ja tutuilta, ja nähnyt lukuisia tuloksia, joten halusin itsekin päästä kokeilemaan paljon hehkutettua Kurvilaa. Luulin hoitoa alkuun tavalliseksi lymfahoidoksi, mutta se olikin paljon muuta. 

Tämä postaus käsittelee appelsiini-ihoa, sen syntyä ja syitä miksi me haluamme siitä eroon. Me yes girlillä suhtaudumme selluliittiin enemmänkin suuntavilkkuna omalle terveydelle, emmekä niinkään pidä sitä esteettisenä haittana. Sitä on 90%:lla naisista. Sitä on kaiken ikäisillä ja kokoisilla naisilla. On siis enemmän normi kuin poikkeus, että sitä löytyy reisistä ja takapuolesta, kuin että sitä ei olisi lainkaan! Tarkoituksena ei ole ahdistella ketään, eli simmut kiinni ja skippaa tämä postaus, mikäli otsasuoni sykkii jo nyt.

 

10 Faktaa selluliitista

1. Selluliitti on ihon alle paakkuuntunutta rasvaa, kuona-aineita ja nestettä.

2. Sitä on 90% kaikilla naisilla.

3. Appelsiini-ihoa on kaiken ikäisillä.

4. Se on vaaratonta…

5. mutta voi kuitenkin olla kivuliasta.

6. Selluliitti painaa veri- ja lymfasuonia, jolloin veren- ja imunestekierto häiriinytvät, eivätkä toimi täysin normaalisti.

7. Selluliittia on kolmessa kehitysasteessa. Ensimmäinen lievin ja kolmas pahin.

8. Aineenvaihdunnan hidastumisen tuloksena meille syntyy selluliittia.

9. Myös horomonit ja stressi vaikuttavat selluliitin kehittymiseen.

10. Se on (suurimmassa tapauksessa) pysyvää, eikä treenaaminen auta.

 

Selluliitti on mitä luonnollisin ilmiö, kun vanhenemme ja aineenvaihdunta hidastuu. Muhkurat kuitenkin koostuvat rasvasta, sokereista ja muista myrkyistä, joita aineenvaihduntamme ei kykene tai ehdi puhdistamaan kehostamme.

Selluliitti on myös sellaista sorttia, että se tahtoo jäädä happamaan kehoon. Hapan elimistö taas on suotuisa kasvuympäristö vakaville tulehduksille ja sairauksille, kuten syövälle.

Ruokavaliolla voi auttaa tasaamaan kehon pH-arvoa: yes girlin viiden päivän talvi-detox on erinomainen opus kropan puhdistamiseen ja kick start terveellisemmälle ruokavaliolle.

 

Ruokavaliomuutokset voivat jeeasta kropan tasapainottamiseen, mutta eivät auta selluliitin vähentämiseen. Kokonaisvaltaisella hoidolla, jossa liikunta, ruokavalio, erilaiset hoidot ovat balanssissa, vähentää hapanta kuona-ainekudosta kehossamme.

 

 

Meikä-yes girliltä löytyy kolmannen asteen selluliittia, jolloin sen poistaminen on jo haastavampaa. Se vaatii säännöllistä, pitkäjänteistä ja kattavaa hoitoa.

Istuin kuukausi sitten ensimmäisen kerran Kurvilan hoitopöydälle ja kevyempi fiilis puhuu puolestaan.

 

Jokainen kroppa on erilainen ja hoitovaihtoehtoja löytyy eri tavoitteita varten. Minulle tehtiin hoito, jossa yhdistyy sidekudoshieronta kuivakuppauksella, ultraääni-kavitaatiota ja mikrovirtaterapiaa.

Kuivakuppaus on vanha kansanparannuskeino, joka puhdistaa verenkiertoa ja tehostaa aineenvaihduntaa. Alipaineen avulla imu kiinteyttää sidekudosta, vahvistaa ihoa ja avaa lymfakanavat, joiden kautta kuona-aineet poistuvat kehosta. Lymfakanavat ovat tavallaan kehomme viemäristö ja mikäli ne ovat tukossa, kanavista ei poistu meille haitalliset aineet.

Ultraääni-kavitaatio kuulostaa hurjalta, mutta on oikeastaan hoidon rentouttavin hetki. Ääniaaltojen impulssit rikkovat vaikeasti hajoavat rasvasolut ja vapautunut rasva kulkeutuu aineenvaihdunnan mukana pois kehosta.

Mikrovirta on sähköhoitoa, jolla avitetaan lihaksistoa, samalla se parantaa verenkiertoa ja imunestekiertoa, jolloin tukkeutuneet/surkastuneet veri- ja imusuonet heräävät henkiin.

Tiedättekö, kun reisissä voi olla sellaisia kohtia, jotka eivät lämpene edes saunassa? Selluliitti painaa ihoa, jolloin verenkierto ja imunestekierto on siitä kohtaa tukkeutunut, ja kun tätä on jatkunut pitkään suonet voivat surkastua. Tämä voi aiheuttaa paleltumisriskin esimerkiksi kovilla pakkasilla, kun veri ei kierrä normaalisti.

 

Ensimmäinen & toinen hoitokerta

 

On äärimmäisen tärkeää huomata, että hoito ei ole laihdutuskeino, vaan pikemminkin kropan puhdistusta. Kurvilan Nina onkin melkoinen Mrs. Muscle lymfakierrolle!

Yhdellä hoitokerralla on mahdollista saada näkyviä tuloksia. Hoitotulokset riippuvat pitkälti alkutilanteesta, iästä, ihosta ja kudoksen pehmeydestä. Mitä paakkuuntuneempaa selluliitti on, sitä haastavampaa se on saada pois.

Kuten meidän kevään PRP-kokeilussa, tässäkin parhaan tuloksen saa kun käy hoidettavana säännöllisesti. Ruokavalion, vedenjuonnin ja liikunnan avulla saa ylläpidettyä hoidon tulokset. Turvotuksella on nimittäin tapana palata tuplana takaisin, mikäli emme pidä huolta itsestämme.

Myös hormoneilla ja stressillä on valtava vaikutus; estrogeeni vaikuttaa eniten rasvakudoksen aineenvaihduntaan. Petra puhui edellisessä postauksessa talven ravinnosta ja kortisolista  – kortisoli tunnetaan stressihormonista, joka lisää rasvan varastoimista. Lisäksi stressaantuneet ovat herkempiä turhalle nesteturvotukselle suolahormoni, aldosteronin epätasapainon takia. Eli muistakaa ottaa itsellenne omaa aikaa ja hengitellä. Myös nestevaje voi aiheuttaa turvotusta, eli muistakaa juoda tarpeeksi vettä.

 

Lopuksi vielä, selluliitti ei ole hengenvaarallista, mutta ihon alla oleva jätekerros indikoi jostain kehon epätasapainosta ja siitä, että aineenvaihdunta on hidastunut. Kuten mainittu, Kurvilasta löytyy hoitomuotoja eri tarkoituksiin ja hoidoilla saa mukavan buustin elämäntapamuutokselle tai loppusilauksen huomattavan painonpudotuksen päätteeksi.

 

 

 

Täältä voit varata ajan Kurvilaan ilmaiseen 30 minuutin näytehoitoon.

 

Hoidot saatu blogin kautta.

2 Comments

  1. Tiina
    7 joulukuun, 2018 / 9:32 pm

    Hei kiinnostaisi jonkinlainen hintahaarukka mitä hoidot suunnilleen maksavat? Harkitsen vakavasti, että sijoittaisin itseeni ja hoitaisin selluliitttiani, mutta mietin vain että puhutaanko tässä nyt sadoista vai yli tuhannesta eurosta jos useammassa hoidossa aikoo käydä.

    • 10 joulukuun, 2018 / 3:19 pm

      Hei Tiina! Hoidon hinta riippuu siitä, millainen hoito tehdään ja mitä alueita hoidetaan. Minulle tehtiin kolmivaiheinen hoito, jossa yhdistyy sidekudoshieronta kuivakuppauksella, ultraääni-kavitaatio ja mikrovirtaterapia. Lisäksi mulla hoidettiin sekä vatsa että reidet. Tämä kokonaisuus maksaa noin 300€/kerta. Suosittelen käymään ilmaisessa näytehoidossa/konsultaatiossa, niin saat selkiyttä tilanteeseesi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *