TEKOJEN TIISTAI

TEKOJEN TIISTAI

 

Tänään vietetään kansainvälistä Tekojen Tiistai -päivää. Black Friday ja Cyber Monday -kulutushulinoiden vastapainoksi on perustettu Giving Tuesday, jolla pyritään lisäämään keskustelua ja tietoisuutta jokaisen mahdollisuudesta tehdä hyvää.

Me yes girlillä fiilistelemme Kiitospäivää, mutta edellä mainitut kulutuspäivät saavat karvamme pystyyn. Olemme siis mitä iloisempia, kun meitä pyydettiin mukaan jakamaan Tekojen Tiistain ilosanomaa.

 

Meidän yes girlien tärkeimpiin arvoihin kuuluu muiden auttaminen ja KAIKILLA on mahdollisuus lahjoittaa aikaa ja/tai hyvää mieltä. Kohdistetaan siis huomio vaihteeksi yhteisöön ja hyvän mielen levittämiseen tekojen kautta?

 

Viime vuonna Tekojen Tiistai nousi Jenkeissä joulukeräystä isommaksi tempaukseksi, mutta auttaa voi myös muulla tavoin kuin lahjoittamalla rahaa – antamalla aikaa tai jakamalla omaa osaamistaan niille, jotka sitä tarvitsevat.

Oletko jo pidemmän aikaa harkinnut tarjoavan kotia kodittomalle eläimelle? Helsingin Löytöeläintalossa on tälläkin hetkellä kodittomia kissoja tai koiria.

Tai oletko harkinnut vieväsi lemmikkisi ilostuttamaan lähialueen vanhainkodin asukkeja? Sekin on vain puhelinsoiton päässä. Tästä pääset esimerkiksi Pohjois-Helsingissä vaikuttavan Seniorisäätiön sivuille.

Tänään on myös hyvä päivä mennä luovuttamaan verta, jos olet jo pidemmän aikaa miettinyt sen tekemistä. Punaisen Ristin Veripalvelusta löytyy lähimmät luovutuspaikat.

 

 

Me yes girlit seisomme vahvasti tyttöjen puolella ja haluamme auttaa sekä kaukana että lähellä olevia tyttöjä.

Meidän kautta voit olla mukana tukemassa Planin toimintaa. Jokaisesta myydystä yes girl -kassista menee 10% lahjoitus Planille. Meillä on oma yes girl -hyväntekeväisyystili, josta menee kuukausittain lahjoitettava summa maailman tytöille.

Lisäksi Planin aineettomat joululahjat löytyvät tänäkin vuonna yes girlien pukinkontista. Mitä, jos nipistäisi tästä viikkobudjetistasi edes 5€ ja lahjoitat sen auttamalla perheitä nälkäkriisin keskellä?

 

Tulevana perjantaina, kun Petra rantautuu Suomeen, olisi tarkoitus viedä yhdessä kassilliset kosmetiikkaa ja pari joulukalenteria Helsingin Tyttöjen Talolle. Työmme ansiosta saamme runsaasti tuotteita testiin, emmekä millään ehdi kokeilemaan kaikkia, joten viemme ihonhoito- ja meikkiuutuudet ilostuttamaan tyttöjä.

Tunteet nousevat vieläkin pintaan, kun muistelemme viime kesäistä Blockfest-tempausta Tampereen Tyttöjen Talolle. Meille on äärimmäisen tärkeää tehdä hyvää myös lähellä ja olemme valinneet Tyttöjen Talon yhdeksi paikalliseksi hyväntekeväisyyskohteeksi.

 

Tämän lisäksi haluamme tukea muita suomalaisyrityksiä, jotka tekevät toiminnallaan hyvää. Petra esitteli eilen meidän uusimman nettikauppa-ihastuksen Embrosé:n, jonka myynneistä menee 5% mielenterveystyölle. Jos yes girleillä olisi nettikauppa, niin se olisi sataprosenttisesti tämän tyylinen. Embrosén Minna on aivan ihastuttava ja jakaa samanlaisia arvoja meidän kanssa.

Kesällä meitä ihastuttaneet AIDA-korvikset ovat myös yhteiskunnallisella missiolla. Sen lisäksi, että tupsukorvikset ovat kauniit ja laadukkaat, yritys työllistää pakolaisnaisia Suomessa. Mikäs sen ihanampi asuste pikkujouluihin tai uuden vuoden juhliin?

yes girlien kuusen alta tullaan aivan varmasti löytämään myös muutama villasukkapari. Meidän uusin mieliharrastus on vienyt mennessään ja toistaiseksi emme kyllä valitettavasti muuta osaa neuloa. Villasukilla siis mennään! 😀 Novitan Seitsemän veljestä moniväriset Napapiiri-langat ovat nimetty uhanlaisten eläinten mukaan ja jokaisesta myydystä kerästä menee 10 senttiä WWF:n työlle arktisen luonnon suojelemiseksi. Onko parempaa tapa auttaa luontoa, kutoa lämmittävät sukat mummille (kai se menee jo näin päin!?) ja lisäksi saada itselle ZEN-aikaa sukkapuikkojen sauhutessa? Win, win, win. 

Jos mummilla alkaa villasukkalaatikko olemaan liian täynnä, niin vielä ehtii osallistua Hope ry:n villasukkakeräykseen. MadeBy Hopen keräys jakaa lämmittävät sukat jouluksi vähävaraisille tai kriisin kokeneille lapsille.

 

Uskallamme väittää, että monilla auttaminen ja hyvän tekeminen jää haaveilun tasolle ja aina tulee jotain parempaa tekemistä. Olkoon tänään se päivä, kun päätät vihdoin tarttua toimeen. Auttamista voi tehdä monella eri tapaa ja tämän päivän tietoyhteiskunnassa se on mahdollista muutamalla hassulla klikkauksella.

 

Miten sinä aiot osallistua Tekojen Tiistaihin?

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.