Taru Mari: Kukaan ei menesty yksin

Taru Mari: Kukaan ei menesty yksin

 

 

Moikka kaikki! Olen Taru, työelämään keskittyvän Uramedia.fi-sivuston perustaja, sisällöntuottaja ja toimittaja.

 

Tänään ajattelin jakaa teille ajatuksiani työelämässä menestymisestä ja siitä, miten tärkeää muiden tuki ja kannustus on. Yksin menestyminen on vaikeaa, ellei mahdotonta.

 

Jokainen meistä varmasti haluaa olla menestynyt työelämässä. Se, mitä menestys kenellekin tarkoittaa, vaihtelee. Osalle se tarkoittaa suurta palkkaa ja tunnettavuutta, toisille riittävää vapaa-aikaa ja stressittömyyttä. Oli työelämään liittyvät tavoitteesi millaisia tahansa, ne ovat mahdollisia saavuttaa.

 

Joskus erehdytään kuvittelemaan virheellisesti, että menestys tulisi sattumalta, eikä vaatisi työtä.

Näin on kuitenkin äärimmäisen harvoissa tapauksissa. Menestykseen vaaditaan tiettyjä asioita, kuten työtä, periksiantamattomuutta ja verkostoja. Tänään pureudun verkostoitumiseen ja muiden auttamisen tärkeyteen.

 

Miksi verkostoituminen kannattaa?

 

Verkostoituminen saattaa tuoda mieleesi kuivan tilaisuuden, jossa ihmiset vuorotellen mielistelevät toisiaan ja jakelevat käyntikortteja. Aito ja hyödyllinen verkostoituminen ei kuitenkaan ole edellä mainitun kaltaista, vaan perustuu aitoon kiinnostukseen ja muiden auttamiseen.

 

Verkostojen merkitys on kautta aikojen ollut suuri työelämässä, mutta viime vuosina niiden merkitys on kasvanut entisestään. Oletko tavannut ihmistä, joka olisi menestynyt täysin ilman kenenkään tukea ja apua? Tuskinpa. Jokainen meistä tarvitsee muita menestyäkseen.

 

Itse olen saanut paljon ideoita, uutta ajateltavaa ja neuvoja verkostojeni kautta. Oman osaamiseni kautta olen myös voinut auttaa muita heidän omalla urallaan eteenpäin. On myös ihanaa huomata, että ihmiset haluavat auttaa toisiansa.

 

Toisinaan verkostot voivat tuoda myös uuden työpaikan, työtarjouksia ja mahdollisuuksia, joita et osaisi etukäteen edes kuvitella.

 

Miten verkostoitua?

 

Omalla kohdallani verkostoituminen on tullut todella luonnollisesti sen kummemmin suunnittelematta. Olen suoraan lähestynyt kiinnostavia ihmisiä, joilla on samoja mielenkiinnon kohteita. Joistakin henkilöistä on tullut hyviä ystäviäni, toisten kanssa tsemppaamme ja autamme toisiamme ja osan kanssa teemme yhteistyötä projektien parissa. Uusiin ihmisiin tutustuminen on hauskaa ja opettavaista!

 

Pidä nämä asiat mielessäsi verkostoituessasi muiden kanssa:

 

  1. Ole vilpitön

Verkostoitumisen lähtökohdan on oltava aina aito kiinnostus. Muihin ei kannata lähteä tutustumaan pelkästään hyötymismielessä, jollei sinulla ole tarjota jotain toiselle takaisin. Aina ei myöskään tarvitse olla sen kummempia vaatimuksia ja yhteistyökuvioita mielessä, joskus on mukavaa vain tutustua kiinnostaviin tyyppeihin ja keskustella.

 

  1. Tarjoa apuasi

Pitää antaa, jotta voi saada. Jos haluat jonkun auttavan sinua eteenpäin, muista myös tarjota apuasi hänelle. Vaikka toinen ei tarvitsisikaan apuasi heti, on kohteliasta tarjoutua. Jos joku pyytää sinulta apua, ole valmis auttamaan (tietyin rajoituksin, toisen heittopussiksi ei kannata suostua). Kun olet avulias ja ystävällinen muita kohtaan, se poikii varmasti hyvää itsellesi jatkossa. Tämä on tietenkin vain bonusta – avuliaisuus ja ystävällisyys kannattaa aina!

 

  1. Kunnioita muita

Mikään ei ole niin tökeröä, kuin kuvitella olevansa muita parempi oman asemansa ansiosta. Suhtaudu muihin ihmisiin aina kunnioituksella. Jokaiselta voi oppia jotakin. Tittelimme ei kerro meistä muuta kuin tittelimme.

 

  1. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalisen median myötä verkostoituminen on helpompaa myös ujolle ihmisille. LinkedInissä, Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä on helppo laittaa kiinnostavalle ihmiselle viestiä ja ehdottaa tapaamista. Uskalla lähestyä rohkeasti muita, siinä ei menetä mitään!

 

  1. Käy tapahtumissa

Pääkaupunkiseudulla järjestetään paljon tapahtumia ja messuja, joissa ammatillinen verkostoituminen on luontevaa. Kannattaa siis mennä mukaan kiinnostaviin tapahtumiin. Näin pääset tapaamaan samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

 

  1. Tee töitä yhdessä muiden kanssa

Jos olet yrittäjä tai sinulla on etätyöskentely mahdollisuus, kokeile työskennellä yhdessä toisen samassa tilanteessa olevan kanssa. Voitte sparrailla ideoita toistenne kanssa ja samalla tutustua toisiinne.

 

  1. Hymyile!

Hymyily kannattaa aina. Se tekee sinusta helpommin lähestyttävän ja annat itsestäsi hyvän kuvan muille.

 

 


TARU MARI

 

26-vuotias bloggaaja, sisällöntuottaja, toimittaja sekä hyvään työelämään keskittyvän Uramedia.fi-sivuston perustaja.

Instagram: @taru.mari

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!