Talvi-ihmisen iho

Talvi-ihmisen iho

 

Kylmä ja kuiva ilma vaikuttavat ihon luonnolliseen kosteustasapainoon ja näin talven tullen iho kaipaa extrahuomiota.

Jo pelkästään se, että valitsee luonnonmukaisia tuotteita ei riitä, vaan inci-luetteloiden läpikäyminen olisi ensisijaisen tärkeää. Erityisesti meikkien laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne ovat koko päivän nassuillamme

Jos jotain neuvoja haluamme jakaa omista kokemuksistanne, niin näiden kanssa kannattaa olla tarkkana:

 

 1. TALKKI (Talc, Talcum)

Talkki on luonnossa esiintyvä mineraali, joka sisältää asbestia. Kosmetiikassa käytettävä talkki on pääasiallisesti sitä itseään tai magnesiumsilikaa. Eli magnesiumia ja silikonia. Sitä käytetään tavallisesti monissa puuterimaisissa kosmetiikkatuotteissa, koska talkki imee itseensä kosteutta ja rasvaa. Samalla se tukkii ihohuokoset, eikä anna ihon hengittää. Kelatkaa, mitä kaikkea siellä meikin alla muhii! Erityisesti, jos on vähänkään rasvoittuva iho tai edes sekaiho.

 

2. VESI (Aqua)

Nyt seuraa tärkeä muistutus: liputamme täysin veden puolesta ja olemme puhuneet vedenjuonnin tärkeydestä. Se ei myöskään ole täysin huono asia kosmetiikassa, mutta kannattaa olla sen suhteen skarppina! Vettä sisältävät tuotteet houkuttelevat bakteereja ja mikrobeja (hometta), jolloin tuotteisiin on lisätty säilöntäaineita, eli parabeeneja. Ne tunnetusti aiheuttavat ärsytystä, allergioita ja tuhoavat ihon omaa mikrobikantaa. Kannattaa siis valita tarkoin, jos käytät tuotteita, jossa on vettä. Silloin kannattaa suosia luonnonmukaista kamaa ja jos on epävarma, niin luota eco-sertifoituihin tuotteisiin.

 


3. MIKROMUOVI (Mikroplastics, polyetyleeni, polypropyleeni)

Nimensä mukaisesti mikromuovit ovat kosmetiikassa esiintyviä pieniä muovin palasia! Niitä ovat mm. kuorinta-aineissa, hammastahnoissa ja muissa hankaavissa tuotteissa. Niin mikro- kuin missä tahansa muoveissa on haitallisia kemikaaleja, joita ei mielellään hiero kroppaan. Kaiken lisäksi, ne synnyttävät järjettömän ison ympäristöhaitan, kun ne päätyvät vesistöihimme. Muovit ja haitalliset kemikaalit päätyvät merenelävien syötäväksi ja sitä kautta meidän lautasille. Nam!

 

Yhtenä uudenvuodenlupauksena aiomme olla entistä tarkempia inci-listojen kanssa. Ei pelkästään sen takia, ettemme halua mitään pahuuksia ihollemme, vaan myös sen takia, ettei viemäristöön päädy mitään mikä ei sinne kuulu.

Onko sulla jotain hyviä vinkkejä talvi-ihon pelastamiseksi? Pistäkää kaikki kullanarvoiset vihjeet jakoon! ♥

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!