Suolihuuhtelun ABC

Suolihuuhtelun ABC

Aiheenamme on tänään asia joka yhdistää meitä kaikkia. Huom. siis ihan KAIKKIA:

peräsuoli ja uloste.

No shame in the game!

Parempaa terveysmittaria kuin kakka ei olekaan.

Ihmiset ja suolistot ovat yksilöitä, toisten suoli toimii vauhdikkaammin kuin toisten.

Kaikkien vatsa ei toimi päivittäin, eikä siitä ole syytä huoleen. Muista kuitenkin että istumatyö, nestevaje ja vähäinen kuitujen saanti hidastavat vatsan toimintaa. Ummetuksestahan puhutaan silloin kun kakkonen tulee harvemmin kuin kolmen päivän välein.

Yes girl nostaa pöydälle erityisesti liikunnan ja kuidun saannin merkityksen. Vatsa rakastaa kävelyä, kun taas raju liikunta voi ohjata verenkierron suolistosta lihaksiin. Kuitujen merkitystä emme voi painottaa tarpeeksi! Täysjyväviljat, värikäät kasvikset, marjat ja hedelmät, pavut, siemenet ja pähkinät tulisi muistaa jokaisella aterialla. Niitä käyttävän pitää kuitenkin muistaa juoda tarpeeksi, jotta nestettä imevät kuidut eivät koveta kakkaa entisestään. Kuidun määrä vaikuttaa siis pitkälti siihen, kuinka usein vessassa tulee käytyä.

Kuidun, liikunnan, veden juonnin ja muiden terveellisten elämäntapojen lisäksi suolen tyhjentymistä voi välillä edesauttaa itse suolihuuhtelulla. Yes girlin talvi-detox e-kirja näkee pian päivänvaloa ja kokonaisuuteen sopii itse tehtävä suolityhjennys paremmin kuin hyvin.

Ummetus ja huonosti toimiva suoli ovat nykyaikana yleisiä ongelmia. Sanotaan että myös netti, kännykkä ja telkkari tuovat ummetuksen tullessaan. Lisäksi järjetön kiire ja stressi saavat suolenkin sekaisin. Luimme että keskimäärin kannamme mukanamme 2-6 kiloa jätettä, mutta jopa 28 kiloa jätettä on poistettu kuolleen ihmisen suolesta anatomian laitoksella ruumiinavauksen yhteydessä. YÖHH!

Jaa että siis mikä huuhtelu, kysyit? Alla lisää kahdesta erilaisesta vaihtoehdosta.

SUOLIHUUHTELU

 ➸ suolahuuhtelu

Apteekista saatava Glaubersuola (natriumsulfaatti) sopii suolen tyhjennykseen juurikin esimerkiksi paaston aloituksen yhteydessä. Se toimii tehokkaan laksatiivin tavoin ja on kuin suoliston oma kodin putkimies. Yes girl likes!

Tällaisia niin sanottuja isotonisia liuoksia käytetään suoliston tyhjennykseen myös silloin kun valmistaudutaan paksunsuoleen kohdistuviin toimenpiteisiin, kuten tähystykseen. Liuos saa aikaan vetisen ripulin ja suoliston tyhjenemisen muutamassa tunnissa. Tätä samaa suolaliuosta voi käyttää turvallisin mielin detox-mielessä kunhan suolesi on kuitenkin perusterve.

Suolan vaikutuksesta suoleen kertyy nestettä, josta seuraa voimakas ulostusrefleksi. Tämäkin tosin vaihtelee yksilön mukaan. Joillekin kokemus on kouristeleva ja inhottava, joillekin ihan piece of cake. Toki kerratkin voivat vaihdella.

Suolaa tulee liuottaaa 5-20 g lasilliseen haaleaa vettä, yrttiteetä tai mehua ja nauttia liuos kulauksittain. Maku on kaikkea muuta kuin nautinnollinen mutta kyllä sen saa alas.

Muutaman tunnin kuluttua (huom! joillakin aikaa kuluu kauemmin, jopa 1 vrk) suoli alkaa tyhjentyä. Huuhtelu tuo ulos sen mitä paksusuoli sisältää: bakteereja ja sulanutta ja sulamatonta jätettä, joka voi olla sekä uutta että vanhaa ainesta. Myös madot, loiset sekä parasiitit tulevat ulos mikäli henkilöllä näitä on.

 ➸ suolihuuhtelupussi

Toinen hieman raffimpi vaihtoehto suolen tyhjennykselle on suolihuuhtelupussi. Näitä saa myös apteekeista ja muun muassa Ruohonjuuresta.

Suurin ongelma tässä operaatiossa lienee hilpeyttä ja nolostelua herättävien mielikuvien ja ennakkoasenteiden voittaminen.

Näin käytät pussia: täytä puolentoista litran pussi haalealla vedellä. Veteen voi myös lisätä ruokalusikallisen Molkosania. Voitele letkun pää rasvaisella perusvoiteella. Aseta letkun pää varovasti peräaukkoon, jonka jälkeen veden annetaan juosta vapaasti suoleen. Kun suolessa tuntuu jännitystä, veden tulo katkaistaan ja ulostetaan välillä. Vatsanalueen kevyt hieronta tehostaa hommaa.

Monia mietityttää huuhtelun teko, mutta se on itse asiassa tosi simppeliä. Myös sen kivuliaisuus pohdituttaa, ja kyllä jos on hyvin kramppaava suoli joka yrittää työntää massaa ja suolessa on kapeita kohtia, kipua voi tuntua. Yes girlillä tosin ei ole kivuliaita kokemuksia.

Huuhtelun jälkeen kannattaa hyvän bakteerikannan kasvattamiseksi ottaa käyttöön laadukkaat maitohappobakteerit ja erilaiset hapantuotteet kuten hapankaali. Myös magnesiumia suosimme, sillä se on erityisen hyväksi lihaksille jollainen suolikin on.

Kokeilkaa rohkeasti! Paksusuolenne kiittää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!