Saranda Dedolli & yes mama: Lapsi opettaa jo ennen syntymääkin

Saranda Dedolli & yes mama: Lapsi opettaa jo ennen syntymääkin

 

Laskettuun aikaan on alle kolme viikkoa, raskauskuukausia on takana reilu kahdeksan. Lapsi ei ole vielä syntynyt, mutta hän on opettanut jo nyt niin paljon.

Osaan jo nyt ulkoa kaikki kehtosänkymerkit ja synnytyssairaalan puhelinnumeron. Tiedän, missä kaikki kaupungin lastenvaatekirpputorit sijaitsevat. Tiedän, ettei niistä kuitenkaan kannata ostaa turvaistuinta eikä mielellään puruleluja.

Olen oppinut, että lasten kilpavarustelu alkaa jo ennen syntymää, ja se tekee minut surulliseksi. Näen sen keskusteluforumeissa ja sosiaalisessa mediassa, kun vauvoja puetaan aina uusimpaan ja hienoimpaan merkkiin. Toivottavasti opin lapsen kasvatuksen myötä välttämään tätä ilmiötä itse.

 

 

Lapsi on opettanut rentoutumaan. Katsomaan täysin hyvällä omatunnolla hömppäsarjoja. (Huom! Tähän ei raskautta tarvita, hömppäsarjoihin on aina täysi oikeus). Jäädä nukkumaan sänkyyn kun mies lähtee töihin. Joskus syömään yhden munkin sijaan kaksi. Syntymätön lapseni on opettanut myös sietämään epätietoisuutta, joka on ollut yhdelle kontrollifriikille suunnitelmien tekemisestä nauttivalle iso haaste. Vieläkin vähän vaikea hyväksyä, etten tiedä milloin hän tarkalleen syntyy.

En ole edes nähnyt vauvaani ja olen silti oppinut asettamaan hänet ensin. Ottamaan vitamiinit silloin kun en muuten jaksaisi, säästämään hänelle eikä omaan eläkkeeseeni, jättämään urahaaveeni vähäksi aika jäähylle. Luulin, että se tuntuisi inhottavalta – raskaalta luopumiselta – mutta se onkin ollut yllättävän luontevaa. Lapsi on opettanut siinäkin itseni vääräksi.

 


 

SARANDA DEDOLLI

Bloggaaja

 

Instagram: @saranda.dedolli

Blogi: Tyhjä Ajatus

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.